Θέατρο για παιδιά 3-12 ετών

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Μέγαρο Μουσικής “Απαγορεύεται η μουσική”

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται η απολαυστική μουσικοθεατρική παράσταση«Απαγορεύεται η μουσική!» που παρακολούθησαν πέρσι 10.000 θεατές. Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ και ο ‘Αγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη (βραβευμένοι με Α’ κρατικό βραβείο συγγραφής παιδικού θεατρικού έργου) υπογράφουν μια μεγάλη επιτυχία, και μια ακόμα πρωτότυπη ιστορία για παιδιά. Προσεγμένοι, χιουμοριστικοί διάλογοι και έντονη δράση, υπέροχες μουσικές που ντύνουν τους γοητευτικούς στίχους, και διαδραστικά θεατρικά δρώμενα σε ένα παιχνιδιάρικο σκηνικό, προσφέρουν ένα μοναδικά ποιοτικό θέαμα. Τα τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά ακόμα κι από τα ίδια τα παιδιά, κυκλοφορούν ήδη στο ομώνυμο cd!

Όσο κι αν ο ανατρεπτικός της τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, η κεφάτη αυτή παράσταση έρχεται να μας αποδείξει ότι όλα είναι μουσική!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Σε μια όμορφη και ήσυχη πολυκατοικία, ο κύριος Ευδαίμων ένας στρυφνός και πειθαρχημένος κύριος ζει μια απολύτως… αθόρυβη καθημερινότητα. Όλα ανατρέπονται όμως όταν στο διπλανό διαμέρισμα μετακομίζει ένας νεαρός μουσικός, μαέστρος μιας παιδικής χορωδίας και λάτρης κάθε είδους μουσικής! Ο κύριος Ευδαίμων, ενοχλούμενος από τις μελωδίες και τους πρόσχαρους ήχους του, καταστρώνει ένα παμπόνηρο σχέδιο για να τον διώξει μακριά, την  ίδια ώρα που ο νεαρός μαέστρος, προσπαθεί να κερδίσει τη φιλία του αποδεικνύοντάς του ότι η μουσική βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα στην καθόλα αποστειρωμένη και άηχη ζωή του!

Το κείμενο υπογράφουν οι συγγραφείς ‘Aγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, ιδρυτικά μέλη της ομάδας Κοπέρνικος, ήδη αναγνωρισμένοι στο χώρο του θεάτρου για παιδιά. Είναι βραβευμένοι με 1ο Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Έργου και δημιουργοί του επιτυχημένου cd για παιδιά «Ο κόσμος ανάποδα».

Μια παράσταση γεμάτη μουσική. Παράλληλα, με τα πρωτότυπα τραγούδια και τις ζωντανές ερμηνείες επί σκηνής, σε αρκετά σημεία της παράστασης τα ίδια τα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτό το μουσικό πανδαιμόνιο, αφού αναλαμβάνουν το ρόλο της παιδικής  χορωδίας την οποία διευθύνει ο νεαρός μας ήρωας.

Μια παράσταση για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και τον σεβασμό. Πώς μπορούν εν τέλει πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι να ταιριάξουν μεταξύ τους και τι έχουν να πάρουν ο ένας από τον άλλον, όταν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση για συνεργασία; Τι γίνεται, όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται και γινόμαστε εμείς ο «διαφορετικός»; Μέσα από την ιστορία αποδεικνύεται τελικά πως η μουσική λειτουργεί σαν μια «γέφυρα» που ενώνει τους ανθρώπους, καταλύοντας κάθε είδους σύνορα!

Μία παράσταση με εκπαιδευτικά στοιχεία που διασκεδάζει. Πέρα από την έντονη μουσική παρουσία και τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η δράση και οι έξυπνοι θεατρικοί διάλογοι, που χαρακτηρίζουν άλλωστε κάθε δουλειά της ομάδας Κοπέρνικος.

Το ζεστό, ξύλινο θεατράκι της βιβλιοθήκης γεμίζει υπέροχες μουσικές και τραγούδια, ενώ η έντονη δράση και το έξυπνο χιούμορ σε ένα απόλυτα παιχνιδιάρικο σκηνικό, προσφέρουν στα παιδιά ηλικίας 4-9 ετών ένα μοναδικά ευρηματικό και ποιοτικό θέαμα.

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου
Στίχοι: Έμη Σίνη
Μουσική – ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου
Κίνηση – χορογραφίες: Θάνος Δασκαλόπουλος
Σκηνικά – ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου
Κοστούμια: Ομάδα Κοπέρνικος
Βοηθός σκηνοθέτη: Αγγελική Ροζάκη
Ηχογράφηση, editing, mastering: Γιώργος Ζιώτας

Παίζουν: Ορέστης Τζιόβας, Ελισσαίος Βλάχος, Μιχάλης Κοιλάκος

Αίθουσα Διδασκαλίας.Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Κάθε Κυριακή στις 15:00

Εισιτήρια: €8,00 (παιδικό), €10,00 (ενηλίκων)

Πληροφορίες: 210 72 34 567 Δ-Π 9:00 – 17:00, Σ 10:00-14:00 και στο 210 72 82 554 τις Κυριακές 10:00 – 16:00

Για ομαδικές κρατήσεις για επισκέψεις σχολείων τις καθημερινές, πληροφορίες στα 210 86 65 144 ή 210 86 74 657 (εισιτήριο 5 ευρώ)

Διάρκεια: 70 λεπτά

Η παράσταση θα παίζεται μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.

Μέγαρο Μουσικής – Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη,Αμπελόκηποι –  τηλ.2107234567

 

 

Μια σκέψη για το “Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Μέγαρο Μουσικής “Απαγορεύεται η μουσική”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image