Παραστάσεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για σχολεία

Θέατρο Βεάκη “Παναγία των Παρισίων”

Ο Θίασος “ΑΔΡΑΧΤΙ” σας παρουσιάζει και φέτος στο θέατρο “ΒΕΑΚΗ” την πολύ γνωστή σε όλους μας παράσταση, “H ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ”.
Συνδυάζοντας περιπέτεια, δράση, συγκίνηση και κωμικές ανατροπές η παράσταση κυριολεκτικά καθηλώνει το παιδί – θεατή και το μαγεύει. Τα ακριβά κοστούμια εποχής, η μουσική, ο χορός, τα τραγούδια, τα εντυπωσιακά σκηνικά και τα θεατρικά εφέ, συνθέτουν ένα θέαμα ποιότητας με ακριβές προδιαγραφές, που γοητεύει και συναρπάζει.

*** Λίγα λόγια για το έργο ***

Παρίσι, μεσαίωνας. Ένας σκληρός ιερέας, ο Φρόλο, βρίσκει στα σκαλιά της Παναγίας των Παρισίων ένα παραμορφωμένο μωρό. Το κλείνει στο καμπαναριό να μεγαλώσει μακριά από τους ανθρώπους. Τα χρόνια περνούν και ο παραμορφωμένος άντρας, αλλά με ψυχή μικρού παιδιού, Κουασιμόδος, είναι ο κωδωνοκρούστης της εκκλησίας. Μόνη του παρέα οι καμπάνες και τα αγάλματα της εκκλησίας. Ο σκληρός, δικαστής πια, Φρόλο, του απαγορεύει κάθε επαφή με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Σε μία γιορτή όπου πάει κρυφά, ο Κουασιμόδος γνωρίζει την όμορφη τσιγγάνα Εσμεράλντα. Ο Φρόλο αποφασίζει να τον τιμωρήσει και η Εσμεράλντα παίρνει το μέρος του Κουασιμόδου. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Ο νεαρός λοχαγός, Φοίβος, ερωτευμένος με την Εσμεράλντα, αποφασίζει να τη βοηθήσει. Θα καταφέρει η Εσμεράλντα να ζήσει ελεύθερη όπως επιθυμεί; Θα καταφέρει ο Κουασιμόδος να σπάσει τα δεσμά της σκλαβιάς που του έχει επιβάλλει ο Φρόλο; Θα καταφέρει το Παρίσι να ξεφύγει από τη σκληρή και άδικη τυραννία του δικαστή Φρόλο; Βασισμένο στο κλασικό αριστούργημα του Βίκτωρος Ουγκώ, ο θίασος Αδράχτι, σας παρουσιάζει ένα έργο, γεμάτο χορούς, τραγούδια, έντονα συναισθήματα, αλλά και πολλά μηνύματα. Μηνύματα κατά του ρατσισμού και υπέρ της ισότητας, της αγάπης και της ατομικής ελευθερίας. Η Εσμεράλντα είναι το σύμβολο που τα πρεσβεύει όλα αυτά. Γιατί όπως λέει και η ίδια:
«ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ…»
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο-Θεατρική μεταφορά: Γιώργος Παπαευσταθίου, Χριστίνα Σιμιτζή
Χορογραφίες: Αναστασία Γεωργαλά
Σπαθογραφίες: Γιώργος Παπαευσταθίου
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Αγγελίνα Παγώνη
Μουσική επιμέλεια: Χριστίνα Σιμιτζή
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαευσταθίου
Σχεδιασμοί φωτισμών: Βασίλης Πλατάκης
Ηχοληψία θεάτρου: Γιάννης Γκόγκος
Κατασκευή αγαλμάτων: Κατερίνα Χατζοπούλου
Επιμέλεια προγράμματος-αφισών: Νικήτας Κοτροκόης
Ταξιθεσία θεάτρου: Αναστασία Φυτά
 
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Χριστίνα Σιμιτζή, Γιώργος Παπαευσταθίου, Νίκος Καραστέργιος, Λιλλύ Κουτσανδρέα, Χρυσούλα Γλυκού, Μανώλης Καζαμίας, Αγάπη Παπαθανασιάδου
 Συμμετέχουν οι χορευτές: Γιώργος Παπαδόπουλος, Νίκος Κουκάκης.

Στα τραγούδια ακούγονται επίσης οι: Ζωή Ναλμπάντη, Παναγιώτης Παπαευσταθίου, Σταυρούλα Ευθυμιάδου, Δημοσθένης Αμπαζής, Νάντια Ζαγκλή, Μόνικα Καραπατή

Ηχογράφηση τραγουδιών και μίξη: Planet REC studio

Υπεύθυνοι παραστάσεων και δημοσίων σχέσεων:
* Άγγελος Αντωνιάδης τηλ. 210 77 74 629 – 210 77 58 952
* Θεόδωρος Παπαδόπουλος τηλ. 210 77 54 382
Παραγωγή: Θίασος «ΑΔΡΑΧΤΙ»

Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32,Εξάρχεια Τηλ.: 2105223522

Copyrighted Image