Θέατρο για παιδιά 3-12 ετών

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Φιγούρες & Κούκλες “Ο Πέτρος και ο Λύκος”

Σε μια αριστοτεχνική, πρωτότυπη παράσταση για όλη την οικογένεια, η κουκλοπαίχτρια Αλεξία Αλεξίου στήνει ένα πεντάγραμμο, μετατρέπει τις νότες σε κούκλες και, υπό τους ήχους της κλασικής μουσικής, αφηγείται και ζωντανεύει μοναδικά το γνωστό μουσικό παραμύθι του S. Prokofiev, μαγεύοντας  μικρούς και μεγάλους θεατές.

Ο κάθε ήρωας του παραμυθιού είναι και ένα όργανο ή μία ομάδα οργάνων. Το φλάουτο κάνει το πουλί, το όμποε την πάπια, τα έγχορδα εκπροσωπούν το γενναίο Πέτρο, τα κόρνα της ορχήστρας με το βαρύ ήχο τους είναι ο λύκος, το παιχνιδιάρικο κλαρινέτο γίνεται η γάτα του Πέτρου και το φαγκότο ο αυστηρός παππούς του. Ενώ η εμφάνιση των κυνηγών συνοδεύεται από τους θριαμβευτικούς ήχους των τυμπάνων.

Η παράσταση ολοκληρώνεται με την δημιουργική έκφραση των παιδιών, τα οποία μοιράζονται σε ορχήστρα και κουκλοπαίχτες και ολοκληρώνουν το έργο κλείνοντας πανηγυρικά την τελευταία σκηνή του. Είναι μια διαδικασία που ακολουθείται με στόχο να δραστηριοποιηθούν οι αντιληπτικές ικανότητες των παιδιών, αλλά και η συναισθηματική ανταπόκρισή τους, καθώς καλούνται να ενεργοποιηθούν, αφομοιώνοντας πλέον το μουσικό έργο.

Η παράσταση-σταθμός στην ιστορία της σκηνής κουκλοθέατρου στην Πλάκα- και όχι μόνο- ανέβηκε για πρώτη φορά το 2000 και έκτοτε το κοινό της δεν της επέτρεψε να κατέβει ποτέ. Στο πέρασμα όλων αυτών των χρόνων, κάθε φορά η δημιουργός της την ανανεώνει, τη διασκευάζει και την παρουσιάζει μοναδικά σε όσους θέλουν να την ξαναδούν και σε νέους «λιλιπούτειους» και μη θεατές.

Διαρκεια : 50 λεπτά

Παραστάσεις  1-15-29 /11, 13-27/12, 3-17-31/1) στις 11 30 πμ μέχρι 31/01/2016 

Για παιδιά ηλικίας 3- 8 ετών.

Τιμή 7 ευρώ

Φιγούρες & Κούκλες , Τριπόδων 30,Πλάκα – τηλ.2103227507

 

Copyrighted Image