Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Faust “Η μυλωνού”

…μια διαδραστική θεατρική εμπειρία για όλα τα παιδιά!
Με δύο βαλίτσες, πολλά μουσικά όργανα, ήχους και χρώματα, με όλη μας τη χαρά και την αγάπη, βάζουμε μπρος και φέτος για το εκπαιδευτικό θεατρικό ταξίδι…

Πράσινη κλωστή δεμένη,
 
στην ανέμη τυλιγμένη
Δώσ’ της κλότσο να γυρίσει,
παραμύθι ν’ αρχινήσει.

Επί «σκηνής» ξετυλίγονται τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια: 

•    “Η Mυλωνού” από τη Νάξο,
•    “O κάβουρας και το φίδι” από την Αττική, βασισμένο σε μύθο του Αισώπου,
•    “Ο λαγός και οι βάτραχοι” από την Κύπρο.

Η Μυλωνού είναι μία εκπαιδευτική, διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική και κουκλοθέατρο, που αξιοποιεί τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς, με πρωτοτυπία, φαντασία και δημιουργική διάθεσηΜικροί και μεγάλοι θα ξαφνιαστούν από το κουκλοθέατρο, που μεταμορφώνει εργαλεία καθημερινής χρήσης στην κουζίνα ή στον κήπο σε κούκλες, ενώ τα παιδιά θα αναλάβουν τα ίδια τη θεατρική δράση στο διαδραστικό μέρος της παράστασης.
Οι ξεχασμένοι αυτοί θησαυροί του προφορικού αφηγηματικού λόγου, χαρακτηρίζονται από την αφηγηματική χάρη, την κομψότητα του ύφους, την παραστατικότητα, τη λιτότητα και την αμεσότητα του λόγου, που σε συνδυασμό με το λαϊκό χιούμορ κάνουν τα παραμύθια της παράστασης ένα ευχάριστο και συναρπαστικό ταξίδι.

Στην παράστασή μας η ζωντανή μουσική, το κουκλοθέατρο, η παντομίμα και τα διαδραστικά στοιχεία επιτρέπουν στα ίδια τα παιδιά να συμμετέχουν στην ιστορία, να προβληματίζονται, να εκφράζουν την άποψή τους και να νιώθουν ότι οδηγούν την εξέλιξη των παραμυθιών.

Στο τέλος της παράστασης, με τη βοήθεια των ηθοποιών, τα παιδιά συμμετέχουν στα παραμύθια, αναλαμβάνοντας τους ρόλους και την αφήγηση των παραμυθιών.
Τρία παραμύθια για παιδιά!  Ιστορίες της γιαγιάς και του παππού!
Ιστορίες παρμένες από την ελληνική παράδοση!

Μια μοναδική εμπειρία, ψυχαγωγική και ταυτόχρονα άκρως εκπαιδευτική.

Σκηνοθέτης Τάσος Ράτζος

Συνεργάτης σκηνοθέτης – μουσική σύνθεση & επιμέλεια: Πέτρος Δαμουλής

Παίζουν οι ηθοποιοί: Λευτέρης Αγγελάκης, Αθηνά Αλεξοπούλου, Έλενα Μεγγρέλη, Συμεών Τσακίρης

Το διαδραστικό μέρος της παράστασης έχουν επιμεληθεί επιστημονικά η Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-εξειδικευμένη στο DRAMA IN EDUCATION.

 
Κάθε Κυριακή στις 12 μμ
 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70 λεπτά 
 
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 8 ευρώ
 
Θέατρο Faust – Αθηναΐδος 12 & Καλαμιώτου 11,Κέντρο – τηλ.2103234095 
 
 https://www.youtube.com/watch?v=wpbE73cQHy8

Copyrighted Image