Θέατρο για παιδιά 3-12 ετών

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Περίακτοι “Ο μικρός πρίγκιπας”

Λίγα λόγια για το έργο

Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του 20ου αι. (εφημερίδα Le Monde). Διασκευασμένο για το θέατρο, για όλες τις ηλικίες. Με πανέμορφα κοστούμια, σε μια παράσταση με πλανήτες, ερήμους και έναν μαγικό έναστρο ουρανό. Ντυμένη με μια μουσική που σε ταξιδεύει και με έναν εξαμελή θίασο σε σκηνές γεμάτες σοφία, χιούμορ, εκπλήξεις και σασπένς.

Περίληψη

Ένας πιλότος, πραγματοποιεί αναγκαστική προσγείωση στην έρημο Σαχάρα. Το πρωί όταν θα ξυπνήσει θα τον πλησιάσει ένα παιδί με μαλλιά σαν χρυσά στάχυα… και έτσι ξεκινά η αφήγηση του ταξιδιού του Μικρού Πρίγκιπα από τον πλανήτη του, στους άλλους πλανήτες. Θα συναντήσει πολλούς ανθρώπους: θέλει να καταλάβει και να γνωρίσει τους μεγάλους. Κάτι που προσπάθησε και ο Πιλότος στο δικό του ταξίδι στη ζωή…

Καθώς οι μέρες περνούν θα γίνουν φίλοι, θα γελάσουν, θα λυπηθούν, θα πονέσουν…

Στο τέλος ο καθένας τους θα πάρει το δρόμο της επιστροφής: ο Πιλότος στους ουρανούς με το αεροπλάνο του και ο Μικρός Πρίγκιπας στον κόσμο του ονείρου.

Οι χαρακτήρες και οι συμβολισμοί τους

Ο χαρακτήρας του Μικρού Πρίγκιπα είναι ο καθένας από εμάς σε ένα ταξίδι προς την ενδοσκόπηση και την πραγματική έννοια για αυτό που είμαστε. Ο Πιλότος συμβολίζει την καθαρή παιδική ψυχή που όλοι κρύβουμε κάπου μέσα μας και που αναζητά πάντα την ελπίδα, το όνειρο. Το Τριαντάφυλλο, είναι το “εγώ” μας, που τόσο μας πονάει αλλά και που θα πρέπει να το δούμε να αλλάζει και να το αγαπήσουμε. Ο Βασιλιάς, ο Επιχειρηματίας, ο Ματαιόδοξος, ο Μεθυσμένος, ο Φαναρανάφτης και ο Γεωγράφος, οι κάτοικοι στους πλανήτες, συμβολίζουν την εξουσία, τον υλισμό, τη ματαιότητα, την οκνηρία, τη δουλοπρέπεια και τη σοβαροφάνεια. Ενώ οι κάτοικοι της γης, η Αλεπού, το Αγκάθι, ο Σταθμάρχης, ο Έμπορος, συμβολίζουν τη φιλία, τη μοναξιά, την αλλοτρίωση και χειραγώγηση. Το Φίδι συμβολίζει το επίπονο πέρασμα προς τη συνειδητοποίηση του εαυτού μας. Ενώ οΤριανταφυλλόκηπος συμβολίζει το”άλλο”, το διαφορετικό από εμάς.

Μας μαθαίνει: να βλέπουμε κάτω από την “επιφάνεια” των πραγμάτων.

Μας συμβουλεύει: να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε την πραγματική σοφία.

Μας οδηγεί: στο να ανακτήσουμε τη δημιουργικότητα της παιδικής μας ηλικίας.

Μας δίνει να καταλάβουμε: πως η συμπόρευση και η φιλία είναι κάποια από τα κλειδιά για να ανακαλύψουμε το νόημα της ζωής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή – Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια: Σπύρος Κολιαβασίλης

Μουσική: Μιχάλης Αβραμίδης

Χορογραφίες: Νερίνα Ζάρπα

Παίζουν (αλφαβητικά): Θεοδώρα Κουτρούμπα, Μαρία Μαμούρη, Μάνια Σπαθή, Καλυψώ Συλλελόγλου, Θανάσης Τσόδουλος, Νάνσυ Χρυσικοπούλου

Διάρκεια 90 λεπτά

Κάθε Κυριακή στις 12.15

Τιμές Εισιτηρίων 10 ευρώ – 8 ευρώ

Παραστάσεις για Σχολεία: Καθημερινά στις 10.00 από 02.11.2015 – 27.05.2016

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ, Καραολή & Δημητρίου 5, Μαρκόπουλο 19003,Αττική -τηλ. 22990 40803

Copyrighted Image