Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Προσκήνιο “Η Ιστορία του Κοντορεβυθούλη Αλλιώς”

Εμπνευσμένο από το «Journal secret du Petit Poucet» του Philippe Lechermeier.

Εδώ και χρόνια, ο Κοντορεβυθούλης και τα αδέρφια του, ο Ιορδάνης ο αλάνης και ο Ζοζεφίνος ο θεατρίνος, όπως και ολόκληρη η επαρχία, ζουν βυθισμένοι στην Μαύρη Πείνα, τρώγοντας μόνο σούπες με βότσαλα και αέρα κοπανιστό. Εκτός βέβαια από τον καλοθρεμένο τους άρχοντα, που φήμες λένε, ότι τα κελάρια του είναι γεμάτα φαγητό.
Η Τιτίκα, η κακιά μητριά – που δεν είναι καθόλου μα καθόλου γλυκιά, αλλά κακάσχημη σαν οχιά – εγκαταλείπει τα παιδιά μέσα στο δάσος γιατί, όπως λέει, το φαγητό δεν φτάνει για όλους.
Αφού λοιπόν τα ψιχουλάκια, που άφησε πίσω του ο Κοντορεβυθούλης, για να βρουν το δρόμο της επιστροφής, “εξαφανίστηκαν” και στο σπίτι δεν υπάρχει τίποτα καλό να τους περιμένει, τα τρία αδέρφια αποφασίζουν να μείνουν και να τακτοποιηθούν πάνω σ’ ένα δέντρο. Στην αρχή η κατάσταση ήταν υποφερτή, ώσπου φτάνει ο χειμώνας. Κρυώνουν, πεινάνε και έχουν βαρεθεί να είναι εγκαταλελειμμένοι.
Στο δρόμο της επιστροφής, συναντούν το πανδοχείο του τρομερού γίγαντα Μασαμπούκ Παραφαγάν και της γυναίκας του, της Λοξομυτόνγκας. Ανακαλύπτουν ότι στις αποθήκες τους υπάρχει άφθονο φαγητό, που θα μπορούσε να θρέψει ολόκληρη την επαρχία για αρκετές εβδομάδες και τότε αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Καλούν ενισχύσεις και με κινητήριο δύναμη την πείνα και τον έρωτα ,οργανώνουν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά το σχέδιο επίθεσης.
Θα καταφέρουν να διώξουν τη Μαύρη Πείνα, και να φτιάξουν έναν κόσμο που θα αρκεί να απλώσεις το χέρι στα δέντρα για να πιάσεις κάτι να φας;

Χτίζοντας την παράσταση μπροστά στα μάτια του κοινού,η ομάδα ερευνά τα όρια της παιδικής φαντασίας και της μεταμόρφωσης,δημιουργώντας ένα θέαμα με στοιχεία θεάτρου σκιών,τεχνικές σωματικού θεάτρου και ζωντανή μουσική, για μικρούς και μεγάλους.

Ηθοποιοί – Ελεάννα Αποστολάκη, Μελίσσαα Κωτσάκη, Ανδρομάχη Σπανέλλη
Πρωτότυπη Μουσική – Θάνος Κοσμίδης, Μελίσσα Κωτσάκη
Σκηνικά – Άρτεμις Φλέσσα
Κοστούμια -Άρτεμις Φλέσσα,Μαρία Γεωργιάδου
Σχέδιο αφίσας– Αλέξανδρος Αποστολάκης
Γραφίστας– Θεόδωρος Κωβαίος
Βίντεο – Κωνσταντίνος Φραγκούλης
Δραματουργία –  Μελίσσα Κωτσάκη , Άρτεμις Φλέσσα
Παραγωγή, Σκηνοθεσία – Ομάδα Τσόκαρα (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Αντανακλάσεις)

Διάρκεια: 70’
Ηλικίες:  4 ετών και πάνω

Κάθε Κυριακή στις 15:00

Θέατρο Προσκήνιο , Καπνοκοπτηρίου 8 & Στουρνάρη, Πολυτεχνείο – Εξάρχεια, Τηλ.: 2108211855

Η Ιστορία Του 
Κοντορεβυθούλη
Αλλιώς.
… στα σχολεία.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο χώρο σας, ύστερα από συνεννόηση.
Τεχνικές απαιτήσεις: σκηνικός χώρος 4 x 4m περίπου, μια πρίζα για τροφοδοσία ρεύματος και δυνατότητα δημιουργίας συσκότισης, για τις σκηνές θεάτρου σκιών.

Τιμή: 5€ / παιδί
(Η παράσταση βρίσκεται στη λίστα των προτάσεων του Υπουργείου.
http://www.e-yliko.gr/htmls/aisth_agogh/theatro.aspx

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα έκπτωσης,αναλογικά με τον αριθμό των παιδιών, καθώς και παραχώρηση εισιτηρίων σε μαθητές απόρων οικογενειών – άνεργων γονιών).

Επικοινωνία με την ομάδα: Αποστολάκη Ελεάννα 6973310991
[email protected]

Copyrighted Image