Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Πρόβα “Η μηλιά που όλο γελά και το μυστικό της φιλίας”

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Κάποτε υπήρχε μια μηλιά… Και αγάπησε ένα μικρό αγόρι. Το αγόρι έρχονταν κάθε μέρα, μάζευε τα φύλλα της, τα έφτιαχνε στεφάνι κι έπαιζε το βασιλιά του δάσους. Σκαρφάλωνε στον κορμό της, κουνιόνταν στα κλαδιά της κι έτρωγε τα μήλα της. Έπαιζαν κρυφτό. Και ήταν κι οι δυο τους ευτυχισμένοι.  Εμπνευσμένο από τη διάσημη ιστορία Σελ Σιλβερσταϊν «Το Δέντρο που έδινε» είναι το έργο ύμνος στην ανιδιοτελή αγάπη. Η ιστορία διδάσκεται στις τάξεις του δημοτικού στην Αμερική και ανεβαίνει με τη μορφή Θεατρικού έργου για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η αγάπη ενός αγοριού και μιας μηλιάς που έχει μιλιά ζωντανεύει πάνω στη σκηνή , μπολιασμένη με ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια. Τρείς ηθοποιοί αφηγούνται, τραγουδούν, χορεύουν, παίζουν ζωντανή μουσική και παρασύρουν στην ιστορία μικρούς αλλά και μεγάλους.

Μια ιστορία για την παιδικότητα και την ενηλικίωση, για τη δοτικότητα, την απληστία, για τα όνειρα και την απογοήτευση. Η Μηλιά κρατάει το μυστικό της αληθινής φιλίας που δεν είναι άλλο από την ανιδιοτελή αγάπη.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Το έργο μας έχει πολλές ερμηνείες. Τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους θα πάρουν και διαφορετικά μηνύματα. Πάντα στις ανθρώπινες σχέσεις υπάρχει ένα μικρό συμφέρον στη συναλλαγή τους γι αυτό οι άνθρωποι δεν γίνονται εύκολα ευτυχισμένοι. Η Μηλιά μας όμως, ξέρει το μυστικό της ευτυχίας, που δεν είναι άλλο παρά ένας αληθινός φίλος. Και πώς βρίσκουμε ένα φίλο? Μόνο μέσα από την αγάπη. Την αγάπη που όσο και να δίνεις δεν περιμένεις από τον άλλον να το ανταποδώσει. Αυτό το μυστικό σας καλούμε να ανακαλύψετε μαζί μας.

Συντελεστές

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Κοραλία Τσόγκα

ΣΚΗΝΙΚΑ: Γιάννης Ζέρβας

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Μαίρη Ραζή

ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Σίμων Πάτροκλος

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: Γιάννης Ζέρβας

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Νάντια Αντωνίου                                                                                     

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Ζωή Σολδάτου

Παραδοσιακά Τραγούδια, με συνοδεία μαντολίνου από τη Λία Ζάϊου

Ιδέα του Δέντρου της Μηλιάς: Χάρης Σεπεντζής

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΡΜΟΥ ΜΗΛΙΑΣ: Ελένη Σούμη

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Θεμιστοκλής Τσόμα

ΡΑΦΗ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ:Μαρία Γέμελα

Ηθοποιοί

Μηλιά: Νεκταρία Χουβαρδά

Παραμυθού: Λια Ζάϊου

Αγόρι: Πέτρος Γρύλλος

Κάθε Κυριακή στις 11.30 πμ

Διάρκεια:  60 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 10€. Άνεργοι-Φοιτητές: 8€ . Στα 4 άτομα το 1 έχει  δωρεάν είσοδο.

Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία.

Θέατρο Πρόβα , Ηπείρου 39 & Αχαρνών,Κέντρο – τηλ.2108818326

 

Copyrighted Image