Θέατρο για παιδιά 3-12 ετών

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Τριανόν “Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων”

Παράσταση για το bullying με τον Κώστα Βουτσά

Ο Κώστας Βουτσάς σκηνοθετεί και παίζει για παιδιά και νέους, ένα πλούσιο σε μηνύματα έργο για τον εκφοβισμό (bullying), όπου το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση. Η παράσταση συνεχίζει για 2ο χρόνο τις καθημερινές παραστάσεις για σχολεία στο φιλόξενο Κ/Θ Τριανόν και  δίνει παραστάσεις για το ελεύθερο κοινό κάθε Κυριακή, στις 11 π.μ.

Στο έργο παρακολουθούμε την ιστορία του στρογγυλοκέφαλου που γεννήθηκε στη χώρα των μυτεροκέφαλων και αντιμετωπίζει την απόρριψη και το συστηματικό εκφοβισμό από τους συμμαθητές του εξαιτίας της διαφορετικότητάς του. Ο δίκαιος βασιλιάς της χώρας, που έχει πάρει υπό την προστασία του το στρογγυλοκέφαλο παιδί, δείχνει το δρόμο της αγάπης και της φιλίας μέσα στο δάσος της γνώσης και των αποφάσεων.

Η δοκιμασμένη παράσταση έχει χαρακτηριστεί από το κοινό ως «αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του bullying» και ότι «επιδρά με εξαιρετικό τρόπο» και από τους κριτικούς ότι «…οι γενναίες δόσεις περιπέτειας, φαντασίας καιχιούμορ βοηθούν, ώστε το έργο να αποφύγει τον μελοδραματισμό και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον».

18224984275_fe2a41c612_k

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η παράσταση προσφέρει μια εκ τους ασφαλούς εμπειρία πάνω στο θέμα του εκφοβισμού, που οι θεατές μπορούν να εφαρμόσουν στις δικές τους ζωές. Μέσα από αυτήν εξασκούνται σε πιθανές λύσεις και στρατηγικές ενάντια στο bullying και τους εμπνέει και ενδυναμώνει ώστε να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις στην πραγματική ζωή αλλά και να βρουν απαντήσεις για τα δικά τους ερωτηματικά.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κώστας Βουτσάς

Κείμενο: Αλίκη Κατσαβού, Κώστας Βουτσάς

Μουσική: Νίκος Σαπουντζάκης

Ενορχήστρωση: Κώστας Χαριτάτος

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Αλίκη Κατσαβού, Άγγελος Μπέσσας, Αναστασία Σκοπελίτη, Εβελίνα Κυπραίου, Φίλιππος Ζαρφειάδης, Δήμητρα Μπακαλγιάννη, Τάσος Κοντόγιωργας

Τιμές εισιτηρίων: 8€ (γενική είσοδος), 4€ (κοινωνικό εισιτήριο)

Τριανόν , Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια ) – τηλ.210 8215469

 

Copyrighted Image