Θέατρο για εφήβους

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! 104 “Όπως σας αρέσει”

*Σ’ ένα φανταστικό δάσος – στον, ουτοπικό ίσως, XAMENO ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ- σε μια «ατμόσφαιρα δροσερή και ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΗ», κάπου ανάμεσα στο ιδανικό και το πραγματικό η ιστορία ενός ακόμα έρωτα ψάχνει τη λύση της.Με ΕΙΡΩΝΙΑ απέναντι στα κοινωνικά στερεότυπα και με μια τάση ΦΥΓΗΣ προς τη ΦΥΣΗ, στήνεται ένα ΠΑΙΧΝΙΔΙ σχέσεων. Χρώματα ψεύτικα-πλαστικά, ένα δάσος από ΠΙΞΕΛΣ και φύλ(λ)λα που ανατρέπονται και αλλάζουν όπως τα post-it όταν γίνονται ραβασάκια ερωτικά.
Ένα VIDEO-GAME φυλετικής εξουσίας και μεταμόρφωσης αδύναμο μπροστά στο ανά τους αιώνες πανίσχυρο αίσθημα της ΕΦΗΒΙΚΗΣ ερωτικής επιθυμίας. Ένα ατέρμονο και ανακουφιστικό, τόσο για τη δράση όσο και για τον θεατή, μπες βγες από τη νορμαλιτέ των ηθοποιών στην επίπλαστη μα φυσική, κατά τα’ άλλα, πραγματικότητα ενός τολμηρά αλλόκοτου δάσους, χώρο δράσης των ηρώων και των ηρωίδων μας.
Εις αναζήτησην της «ποιητικής έκκεντρης ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑΣ του γίγνεσθαι, του οποίου τίποτα δεν προηγείται και τίποτα δεν προϋπάρχει να το κυβερνά και να το καθορίζει»

Λίγα λόγια για το έργο

*Ο Δούκας Φρειδερίκος έχει σφετεριστεί την εξουσία και έχει εξορίσει τον αδερφό του, που ζει στο δάσος του Άρντεν. Λόγω της αγάπης που έχει η κόρη του Σήλια για την εξαδέλφη της Ροζαλίντα, όμορφη και πανέξυπνη κόρη του εξόριστου Δούκα, ο Φρειδερίκος έχει κρατήσει τη Ροζαλίντα στην αυλή του. Εκεί οι δυο κοπέλες γνωρίζονται με τον γενναίο και ρομαντικό Ορλάνδο, που τον κακομεταχειρίζεται ο αδερφός του Όλιβερ. Ο Ορλάνδος κι η Ροζαλίντα ερωτεύονται κεραυνοβόλα.
Ο σκληρός Δούκας θα εξορίσει τη Ροζαλίντα, που μεταμφιεσμένη σε αγόρι και ακολουθούμενη από την πιστή Σήλια και τον γελωτοποιό του παλατιού, θα το σκάσουν και θα εγκατασταθούν σ’ ένα κτήμα, κοντά στο δάσος. Εκεί θα καταφύγει και ο Ορλάνδος, με τον πιστό του υπηρέτη Αδάμ και θα μπει στην υπηρεσία του Δούκα.

Στο δάσος πια φιλοξενείται η παραφορά του Ορλάνδου για τη Ροζαλίντα, μα όταν συναντιούνται εκείνη δεν του αποκαλύπτεται. Αντίθετα συστήνεται σαν νεαρός βοσκός, και του προτείνει μια θεραπεία για τον έρωτα:
Να μεταμφιεστεί η ίδια σε Ροζαλίντα, για να ξεχάσει τη Ροζαλίντα του!

Δεν είναι όμως το μόνο ζευγάρι που ερωτοτροπεί σε τούτη την αγκαλιά της φύσης. Είναι ο απελπισμένος έρωτας του βοσκού Σίλιου για την όμοιά του Φοίβη, η οποία όμως πιάνεται στα δίχτυα της μεταμφιεσμένης σ’ αγόρι Ροζαλίντας, οι τρέλες του γελωτοποιού με τη χωριατοπούλα Ώντρεϋ, και τέλος το αμοιβαίο ερωτοχτύπημα της Σήλια και του μετανοημένου Όλιβερ που ακολούθησε τον Ορλάνδο για να τον δολοφονήσει, όμως εκείνος τον έσωσε διακινδυνεύοντας τη ζωή του.

Αυτό το περιστατικό θα μας οδηγήσει στη λύση. Η Ροζαλίντα αποκαλύπτει την αληθινή της φύση την ημέρα των γάμων, ενώ παράλληλα μαθαίνουμε πως ο σφετεριστής Δούκας, που ετοιμαζόταν να επιτεθεί, επιστρέφει το Δουκάτο στον αδερφό του μια κι ο ίδιος αποφάσισε ν’ αποσυρθεί απ’ τα εγκόσμια.
Συντελεστές

Διασκευή/Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου
Κοστούμια: Γιάννης Φερεντίνος
Φωτισμοί/Εικαστική σύλληψη: Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου
Σκηνογραφία: Ελένη Καριώρη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Δρακοπούλου
Βοηθός Σκηνογράφου: Νικόλας Μαρίνος
Επιλογή τραγουδιών: Ομάδα
Σύνθεση τραγουδιού παράστασης: Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου
Ενορχήστρωση/ Παραγωγή: Μαρίνα Σάττι
Γραφιστικά: Σάντρα Σωτηρίου

Ερμηνεύουν οι: Άννα Χανιώτη, Ισμήνη Κακούρα Βαρακλή, Τρύφωνας Ζάχαρης, Νίκος Λεκάκης, Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Σάββατο, 21 Νοεμβρίου
Ημέρες και ώρες παράστασης: Κάθε Σάββατο στις 18.00
Γενική Είσοδος : 10 €, 5 €
Διάρκεια παράστασης: 90’

Θέατρο 104-Κεντρική Σκηνή || Ευμολπιδων 41, Γκάζι (Στάση Μετρό Κεραμεικός) ||
Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις : 2103455020 – 6940290312

www.facebook.com/theatre104

 

Copyrighted Image