Θέατρο για εφήβους

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Μικρό Γκλόρια “Κορίτσια σαν και αυτά”

Τον Οκτώβριο του 2012, η δεκαπεντάχρονη Amanda Todd αυτοκτόνησε στον Καναδά. Λίγο νωρίτερα είχε ανεβάσει ένα βουβό βίντεο στο Youtube, ένα βίντεο που μέχρι σήμερα έχει προβληθεί περισσότερες από 19.000.000 φορές. Κρύβοντας το πρόσωπο της και χρησιμοποιώντας χειρόγραφες κάρτες, με καρδούλες αντί για τόνους και στρογγυλά κοριτσίστικα γράμματα, η Amanda περιέγραψε σ’ αυτό το  9λεπτο βίντεο την ιστορία της ή καλύτερα τον βασανισμό που υπέστη, από τη στιγμή που αποφάσισε να δείξει το στήθος της σ’ έναν άγνωστο μέσω webcam. Ήταν, τότε, 12 χρονών.

Το «Κορίτσια σαν και αυτά» του Evan Placey είναι μια ιστορία εμπνευσμένη από την Amanda Todd. Είναι το χρονικό μιας τάξης κοριτσιών που ξεκινάνε μαζί στα πέντε τους και  έως  τα δεκαέξι τους αποτελούν μία αδιάσπαστη, ισχυρή ομάδα. Μέχρι που η γυμνή φωτογραφία μιας από αυτές, της Σκάρλετ, θα διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Αυτά τα κορίτσια, οι φίλες της, οι συμμαθήτριες της, θα την πολεμήσουν, θα την διασύρουν, θα την απομονώσουν. Η Σκάρλετ όμως θα επιβιώσει. Η πίεση που θα της ασκήσουν θα έχει σαν αποτέλεσμα να απελευθερώσει τις τεράστιες δυνάμεις που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος την στιγμή που αδικείται. Και όταν «αυτά τα κορίτσια» ξανασυναντηθούν στα σαρανταπέντε τους, σε μία γιορτή αποφοίτων, θα επιβεβαιώσουν την ήττα τους, με τον χειρότερο τρόπο. Καταλαβαίνοντας ότι εκείνη η «στιγμή» στα δεκαέξι και ο τρόπος που την αντιμετώπισαν δεν σημάδεψε την ζωή της Σκάρλετ, αλλά τις δικές τους.

group photo

Το «Κορίτσια σαν και αυτά» ξεκινά από άλλη μία ιστορία bullying στην εφηβική κοινότητα, μα στην πορεία γίνεται ένα χρονικό για την χειραφέτηση των γυναικών για να καταλήξει στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα, σε μια εποχή που «οι γυναίκες έχουν πάρει την θέση των ανδρών που τις βασάνιζαν στο παρελθόν». Αλλά πάνω απ’ όλα, είναι μια ιστορία δικαίωσης και ελπίδας, για το πόσα μπορείς να πετύχεις όταν παλεύεις με βάση τα ιδανικά και τις αρχές σου.

Σκηνοθεσία: Σκουρλή Κατερίνα

Μετάφραση: Διαμαντοπούλου Τζούλια, Δελιάδη Αθηνά, Κυριακού Βαγγέλης

Δραματουργική επεξεργασία: Κυριακού Βαγγέλης

Σκηνικά- Κοστούμια: Βαρδαβά Ελένη

Βίντεο: Χαΐδαλής Κώστας

Φωτισμοί : Κασιμάτης Δημήτρης

Επιμέλεια μουσικής: Παπαγκίκας Γιάννης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μεγαλόπουλος Θανάσης

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Δελιάδη Αθηνά, Διαμαντοπούλου Τζούλια, Κουμπαρούλη Ειρήνη, Σαΐτη Μαρλέν, Σχοινά Φένια, Τίκου Δανάη

Διάρκεια 80 λεπτά

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Σάββατο  18:00 & Κυριακή 17:00

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12€, Φοιτητικό:10€, Ανέργων: 10 € (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας.

Θέατρο ΜΙΚΡΟ  ΓΚΛΟΡΙΑ, Ιπποκράτους 7 μετρό Πανεπιστήμιο – τηλ.2103600832

 

 

Μια σκέψη για το “Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Μικρό Γκλόρια “Κορίτσια σαν και αυτά”

  • Ωραια παρασταση με πολλα νοηματα!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image