Οικογενειακά θεάματα

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Μέγαρο Μουσικής “Ζιζέλ”

Η απόλυτη μπαλαρίνα των Μπολσόι  στον ρόλο που σφράγισε τη μεγαλειώδη καριέρα της.

Για όλα τα μεγάλα θέατρα του κόσμου, σε όλες τις σημαντικές μητροπόλεις του πλανήτη, μια παράσταση μπαλέτου με λαμπρούς συντελεστές αποτελεί πάντα το ωραιότερο καλλιτεχνικό θέαμα ειδικά για την περίοδο των εορτών. Μια τέτοια σπουδαία παράσταση κοσμεί τη φετινή χριστουγεννιάτικη Αθήνα, μέσα από το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής, που υποδέχεται στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη την «απόλυτη μπαλαρίνα του Θεάτρου Μπολσόι», τη Σβετλάνα Ζαχάροβα, το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου (ώρα 8:00 μ.μ.), η οποία θα χορέψει Ζιζέλ, έναν από τους πιο αντιπροσωπευτικούς ρόλους της καριέρας της, πλαισιωμένη από τον υπερταλαντούχο Σεργκέι Πολούνιν ως Πρίγκιπα Άλμπρεχτ (χορογραφία Ζυλ Περρό, Ζαν Κοραλλί, Μαριύς Πετιπά, μουσική: Άντολφ Αντάμ). Μαζί τους, ένα από τα κορυφαία καλλιτεχνικά σχήματα της Ρωσίας, τα φημισμένα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας [State Moscow Classical Ballet].

Τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας,…
… ένα από τα ιστορικά κρατικά συγκροτήματα της Ρωσίας, συνεργάζονται σταθερά με δύο βασικούς πυλώνες της ρωσικής χορευτικής παράδοσης, τα περίφημα Μπολσόι της Μόσχας και τα Μαριίνσκι (Κίροφ) της Αγίας Πετρούπολης, παρουσιάζοντας από κοινού μοναδικές παραστάσεις, λαμπερά γκαλά χορού και επετειακά αφιερώματα. Τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στον διεθνή πολιτιστικό χάρτη, με τις δικές τους εντυπωσιακές παραγωγές, οι οποίες επί 40 χρόνια αποσπούν διθυραμβικές κριτικές και επευφημούνται από χιλιάδες θεατές τόσο στη Ρωσία, όσο και στις περιοδείες του διάσημου συγκροτήματος σε περισσότερες από 60 χώρες.

Αυτή τη φορά, το διεθνούς φήμης σύνολο, πιστό στη στρατηγική των κορυφαίων συνεργασιών του, παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό την κοσμαγάπητη «Ζιζέλ» και εμπιστεύεται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε δύο από τους μεγαλύτερους χορευτές όχι μόνο της γενιάς τους, όχι μόνο της Ρωσίας, αλλά και της σύγχρονης ιστορίας του παγκόσμιου κλασικού χορού, τη Σβετλάνα Ζαχάροβα και τον Σεργκέι Πολούνιν.

Δύο υπέρλαμπρα αστέρια στην Αθήνα
Από τη μία, ο σπουδαίος Σεργκέι Πολούνιν. Ο προστατευόμενος του Ρούντολφ Νουρέγιεφ (που ανακάλυψε και ανέδειξε το εκπληκτικό ταλέντο του), ο νεότερος πρώτος χορευτής στην ιστορία του Κόβεντ Γκάρντεν, ο επί χρόνια επίτιμος προσκεκλημένος σολίστ των Μπολσόι και πρώτος χορευτής του Στανισλάφσκι.

Sergei Polunin
Sergei Polunin

Από την άλλη, η μία και μοναδική Σβετλάνα Ζαχάροβα. Ένας «ζωντανός θρύλος», μια «ντίβα», μια «σούπερ σταρ», η «τσαρίνα του κλασικού μπαλέτου». Υπερθετικοί χαρακτηρισμοί που ωστόσο φαντάζουν φτωχοί σε σύγκριση με τον τίτλο «Ζαχάροβα – η απόλυτη μπαλαρίνα» (Prima assoluta ballerina of Bolshoi Theatre), τον οποίο της απένειμε το Θέατρο Μπολσόι, παραλείποντας το μικρό της όνομα, όπως είχε συμβεί παλαιότερα με δύο θρυλικές μπαλαρίνες, την Πάβλοβα και την Ουλάνοβα. Η πιο περιζήτητη χορεύτρια του κόσμου σήμερα, η «Καλλιτέχνης του λαού της Ρωσίας», αποτελεί «το μήλον της έριδος» ανάμεσα στα μεγαλύτερα μπαλέτα του κόσμου, από τη Σκάλα του Μιλάνου και την Όπερα του Παρισιού έως το New York City Ballet και τα Μπαλέτα του Τόκιο, που τη διεκδικούν συχνά ως προσκεκλημένη μπαλαρίνα τους, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Svetlana Zakharova
Svetlana Zakharova

Όμως, φέτος, η μεγάλη Σβετλάνα, η «assoluta Zakharova», επέλεξε με τους συνεργάτες της να λαμπρύνει με την υψηλή τέχνη της τις πιο μαγικές χορευτικές νύχτες των δικών μας Χριστουγέννων, ερμηνεύοντας εκπληκτικά τη Ζιζέλ, τον ρόλο που την ανέδειξε και την καθιέρωσε παγκοσμίως, τη ρομαντική ηρωίδα με την οποία ταυτίστηκε όσο καμία άλλη πρίμα μπαλαρίνα. Το ανεπανάληπτο δίδυμο των δύο υπέρλαμπρων αστεριών, η Σβετλάνα Ζαχάροβα και ο Σεργκέι Πολούνιν, θα φωτίσουν την Αθήνα όπως ακριβώς κάνουν αυτές τις μέρες στη Μόσχα, χορεύοντας και πάλι «Ζιζέλ» στο Μπολσόι. Ένα μαγευτικό ντουέτο και ένα διάσημο ρωσικό χορευτικό συγκρότημα σε ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του διεθνούς χορευτικού ρεπερτορίου.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Σάββατο 26/12 20:00
Κυριακή 27/12 20:00
Δευτέρα 28/12 20:00

Τιμές:
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι, 65+:
€ 25*
Ζώνη Γ: € 35
Ζώνη Β: € 55
Ζώνη Α: € 75
Διακεκριμένη Ζώνη: € 95

Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα – Τηλεφωνικό κέντρο: 210 7282000

 

Copyrighted Image