Η Έλενα Ράπτη και ο “Πήτερ Παν” ένωσαν τις δυνάμεις τους ενάντια στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση

Στο θέατρο Χυτήριο βρέθηκε η Έλενα Ράπτη, όπου παίζεται η παράσταση “Ο Πήτερ Παν και το Μουσείο της Ακρόπολης” σε σκηνοθεσία Χάρη Σώζου, και μίλησε σε γονείς και παιδιά για την για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Η βουλευτής είναι υπεύθυνη της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα που τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Έλενα Ράπτη
Έλενα Ράπτη
Έλενα Ράπτη
Έλενα Ράπτη

Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΟΝΕΙΡΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ συμμετέχει στην Καμπάνια: «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» και κάθε Κυριακή θα μοιράζονται σε όλα τα παιδιά δωρεάν DVD με το «Μυστικό της Νίκης» και έντυπο υλικό. 

Και αν δεν έχει φτάσει το dvd στα χέρια σας μπορείτε να δείτε το video εδώ

 

Την παράσταση και την ενδιαφέρουσα ομιλία παρακολούθησαν και πολλοί επώνυμοι με τα παιδιά τους, όπως η Μαριάννα Τουμασάτου και ο Δημήτρης Αποστόλου με την σύζυγό του, Μάγδα Πένσου.

Δημήτρης Αποστόλου-Μάγδα Πένσου-Χάρης Σώζος
Δημήτρης Αποστόλου-Μάγδα Πένσου-Χάρης Σώζος
Μαριάννα Τουμασάτου
Μαριάννα Τουμασάτου

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Κάπτεν Χούκ έχει ανοίξει γραφείο ντετέκτιβ, στο Λονδίνο  και αναλαμβάνει διάφορες βρωμοδουλειές. Κάποια στιγμή δέχεται μια επίσκεψη όπου ο άγνωστος συνομιλητής του λέει ότι οι Έλληνες έχουν χτίσει ένα καινούργιο Μουσείο, το Μουσείο της Ακρόπολης και θέλουν να πάρουν τα Ελγίνεια από το Βρετανικό Μουσείο και να τα πάνε εκεί. Του αναθέτει λοιπόν να σαμποτάρει το Μουσείο και να κάνει ό,τι μπορεί για να το δυσφημίσει στον κόσμο. Ο Κάπτεν Χουκ αποδεικνύεται  χειρότερος από τον πελάτη του και αποφασίζει να βάλει βόμβα στο μουσείο, καταστρέφοντας μια και καλή, τόσο τα αγάλματα όσο και «… αυτούς τους απαίσιους τύπους, τους Έλληνες!»  Ο Πήτερ Παν και η Τίνκερμπελ έχουν άλλη γνώμη, τον ακολουθούν, φτάνουν στο Μουσείο της Ακρόπολης και ενώ ψάχνουν τον Κάπτεν Χουκ περνώντας από τις διάφορες αίθουσες μαθαίνουμε και για τα διάφορα εκθέματα, τις Καρυάτιδες, την Ακρόπολη. Κάποια στιγμή τον ανακαλύπτουν, και προσπαθούν να τον εμποδίσουν να πραγματοποιήσει την αποτρόπαια πράξη του. Την κρίσιμη στιγμή σαν από μηχανής Θεός παρουσιάζεται… η κλεμμένη Καρυάτιδα και δίνει την λύση.
Ένα έργο εκπαιδευτικό, διαδραστικό, γραμμένο με πολύ φροντίδα, όπου το βασικό του μήνυμα είναι ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά, αυτά που μας ανήκουν, το Μουσείο της Ακρόπολης, να διεκδικήσουμε τα μάρμαρα του Παρθενώνα .
Γιατί, η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι η ταυτότητα και η συνέχειά μας. 

-
-
-
-

IMG_9919 copy

 

 

Copyrighted Image