Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Μορφές Έκφρασης “Κούκου, μια βόλτα στο δάσος”

-Γεια σου Κού-κου, φεύγω τώρα!

-Θα προσέχεις το δάσος μας;

-Μα και βέβαια αφού είναι το σπίτι του καλύτερού μου φίλου!

Μια βιωματική διαδραστική παράσταση – παιχνίδι για μικρά παιδιά 18 μηνών έως 5 ετών.

Από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο μέχρι τις 16 Απριλίου 2016

Το «Κούκου, μια βόλτα στο δάσος!» είναι μια πρωτότυπη δημιουργία της Άννας Τζίμα που ακροβατεί ανάμεσα στη θεατρική παράσταση και το βιωματικό παιχνίδι δίνοντας τη σπάνια ευκαιρία σε πολύ μικρά παιδιά να συμμετέχουν σε μια εμπειρία εξερεύνησης του δάσους, της ζωής που φιλοξενεί καθώς και των στοιχείων της φύσης. Στη βόλτα του στο δάσος το παιδί θα γνωρίσει τον αέρα, τη βροχή, το ποτάμι, τον κεραυνό κι ο κούκος θα του μάθει να μην τα φοβάται. Θα του μάθει ακόμη ότι το δάσος είναι το σπίτι του και πως πρέπει να το προσέχει όπως το δικό του σπίτι.

Μέσα από πρωτότυπη ζωντανή μουσική και τραγούδια τα παιδιά – θεατές ακολουθούν το παιδί – ηθοποιό στο μαγικό του ταξίδι στο δάσος και καλλιεργούν αξίες, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, που δύσκολα εδραιώνονται μέσα από τον κόσμο των μεγάλων.

Το «Κούκου, μια βόλτα στο δάσος!» ανέβηκε για πρώτη φορά το 2011 οπότε και είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους. Στην παράσταση ακούγεται αποκλειστικά ζωντανή μουσική ενώ χρησιμοποιούνται μουσικά όργανα όπως ξυλόφωνο, μεταλλόφωνο, νέυ, κιθάρα κ.α. Η δημιουργός της παράστασης, Άννα Τζίμα, στο πλαίσιο της ομάδας «Μορφές Έκφρασης» εμπνέει και εμπνέεται από τα παιδιά από το 2004  έχοντας δημιουργήσει δομές για την καλλιέργεια της μουσικής παιδείας και της καλλιτεχνικής έκφρασης των παιδιών.

Image01
 
 Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Κείμενο – Μουσική: Άννα Τζίμα
Κούκος:  Βασίλης Παπαγεωργίου, Άννα Τζίμα
Παιδί: Ελένη Κότταρη
Κάθε Σάββατο στις 5:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Ατομικά: 7 ευρώ. Οικογενειακά (3 – 5 άτομα): 6 ευρώ. Ομαδικά  (άνω των 5 άτομα): –ανέργων ΟΑΕΔ – μέλη των Μορφών Έκφρασης 5 ευρώ
 
Θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13,  Κ. Πετράλωνα – τηλ.2103464002, 2103464903

2 thoughts on “Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Μορφές Έκφρασης “Κούκου, μια βόλτα στο δάσος”

  • 12 Μαρτίου, 2016 at 7:58 μμ
    Permalink

    Πολυ ζωντανή παράσταση,με αμεσότητα και συμμετοχή των παιδιών ακόμα και των πολυ μικρών,με ζωντανή μουσική,τραγούδια και παιχνίδια…τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και συμμετείχαν με πολυ χαρα!Ευχαριστουμε για την πρόσκληση!

  • 27 Μαρτίου, 2016 at 11:38 πμ
    Permalink

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ , ΩΡΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!

Comments are closed.

Copyrighted Image