Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Θέατρο Τέχνης “Μικρός πρίγκηπας”

Παιδιά και νέοι που ζουν τη μουσική, ταξιδεύουν με τον «Μικρό Πρίγκηπα»!

«Στην ομάδα μαθαίνουμε τι είναι συνεργασία, φαντασία, τόλμη, δημιουργία, ομαδικότητα»!

«Είναι μια όπερα διαφορετική από τις άλλες. Είναι ο κόπος και η χαρά μας»!

«Δημιουργούμε ένα μουσικό έργο αποκλειστικά δικό μας»!

«Συνθέτουμε σκέψεις και ιδέες, τις κάνουμε πράξη σε ένα έργο: στον Μικρό Πρίγκηπα»!

LittlePrince-Tettix-7-LowRes

Παιδιά και νέοι από το μουσικό σύνολο «Tettix» διασκεύασαν και παρουσιάζουν, σε μια ολοκληρωμένη όπερα, τον Μικρό Πρίγκηπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, στο Θέατρο Τέχνης, στην Πλάκα, τα Σάββατα 2, 9, 16 και 23 Απριλίου και ώρα 15:00, το μεσημέρι.

Στην ομάδα «Tettix» συμμετέχουν σπουδαστές μουσικής, διαφορετικών ηλικιών και επιπέδων σπουδών, χωρίς να διαχωρίζονται σε ταλαντούχους ή μη. Τα παιδιά, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ζω τη μουσική, φτιάχνω τη δική μου όπερα!», το οποίο διδάσκει η μουσικοπαιδαγωγός Τέτη Αϊβατζίδου, στο Ωδείο Ριζοπούλου, στο Ν. Ηράκλειο, διασκεύασαν το έργο σε όπερα, παντρεύοντας το ρυθμό της μουσικής με το ρυθμό του λόγου. Δημιούργησαν το libreto, συνέθεσαν τις δικές τους πρωτότυπες μελωδίες και τώρα παρουσιάζουν το έργο τους ως ηθοποιοί, χορωδοί και μονωδοί-τραγουδιστές. Την ενορχήστρωση για το οργανικό σύνολο και την εναρμόνιση για την χορωδία, ανέλαβε μαθητής του Τμήματος Ανώτερων Θεωρητικών του Ωδείου, ο Γιώργος Συνοδινός. Το πενταμελές οργανικό σύνολο αποτελείται από «χορδές» – βιολί, βιολοντσέλο, πιάνο, κανονάκι και φλάουτο.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Δημήτρης Δεγαΐτης.

Η παράσταση έχει διπλή διανομή στους ρόλους, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν εμπειρία στη σκηνή. Προβάλλεται με υπέρτιτλους στα ελληνικά και στα αγγλικά.   

LittlePrince-Tettix-5-LowRes

«Ο Μικρός Πρίγκηπας» είναι μια ολοκληρωμένη παραγωγή όπερας, αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας, σε όλα τα επίπεδα. Αποτελεί μια αμιγώς μη κερδοσκοπική δράση, την οποία υποστηρίζουν οι δάσκαλοι των παιδιών, οι ίδιοι οι σπουδαστές αλλά και οι γονείς τους, οι οποίοι, ο καθένας ανάλογα με τις δεξιότητες και το ταλέντο του, φροντίζει τις ανάγκες που κάθε φορά προκύπτουν.

Η πιο πρόσφατη ολοκληρωμένη όπερα της ομάδας «Tettix», «Ο Μικρός Πρίγκηπας» επιλέχτηκε ανάμεσα σε 1.400 έργα από ολόκληρο τον κόσμο, για να παρουσιαστεί στο 32ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μουσικής Εκπαίδευσης (International Society for Music Education – I.S.M.E. –το μεγαλύτερο συνέδριο του είδους), τον Ιούλιο 2016, στη Γλασκώβη, ως η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.

Τα έσοδα από τις παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης, τον Απρίλιο, θα αξιοποιηθούν με αποκλειστικό στόχο να υποστηρίξουν τη συμμετοχή των παιδιών στο συνέδριο. Η ομάδα, η οποία πρόσφατα απέκτησε νομική μορφή ως Τέττιξ Κοιν.Σ. Επ., αναζητά επίσης χορηγούς και υποστηρικτές ικανούς να την ενισχύσουν, ώστε να καλυφθούν τα αεροπορικά εισιτήρια και τα έξοδα διαμονής των σπουδαστών, τον Ιούλιο, στη Γλασκώβη. Με τον ίδιο στόχο, στη διάρκεια των παραστάσεων θα προπωλείται το CD της όπερας Ο Μικρός Πρίγκηπας, το οποίο τα παιδιά ηχογραφούν αυτές τις ημέρες στο studio.  

Το μουσικό σύνολο «Tettix» έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα τρεις επιτυχημένες παραστάσεις όπερας: «Η πριγκίπισσα Δυσκολούλα» (2008), «Πετρόσουπα» (2012) -η οποία μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME) και έχει ηχογραφηθεί σε CD, και την όπερα «Ο Μικρός Πρίγκηπας» (2015), η οποία επίσης βρίσκεται στο στάδιο της ηχογράφησης.

Οι συντελεστές της παράστασης

Ιδέα – Μουσική διδασκαλία – Παραγωγή: Τέτη Αϊβατζίδου            

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης

Λιμπρέτο – μουσική: Tettix music group

Εναρμόνιση, ενορχήστρωση: Γιώργος Συνοδινός (Σπουδαστής τμήματος Ανώτερων Θεωρητικών)

Σκηνικά: Σπύρος Κακάβας, Eλένη Κλωνιζάκη

Μετάφραση Libreto: Νατάσσα Μάντεση

Aεροπόρος (μικρός): Δανάη Παιδάκη, Ευφροσύνη Κακάβα

Αεροπόρος: Ορφέας Λιαπάτης

Μικρός Πρίγκηπας: Τάσος Βέμμος, Χρύσα Γριβέα

Τούρκος Αστρονόμος: Γιώργος Συνοδινός

Βασιλιάς: Δανάη Πατσαρούχα, Ευγενία Μπουλούζου

Ματαιόδοξος: Iωάννα Χατζάτογλου, Αλεξάνδρα Καμπύλη

Μπεκρής: Αναστασία Κακάβα, Γεωργία Τυμπανάρη

Επιχειρηματίας: Κατερίνα Αναστασίου, Κατερίνα Τσώλου, Άγγελος Μουστάκης

Λουλούδι: Κατερίνα Σαμαρά, Πηγή Καραβοκύρη

Φίδι: Κατερίνα Αναστασίου

Αλεπού: Ιωάννα-Μαρία Βέμμου, Ευγενία Μπουλούζου

Αφηγήσεις – Χορωδία: Άγγελος Μουστάκης, Αλεξάνδρα Καμπύλη, Αναστασία Κακάβα, Αφροδίτη Βιδάλη, Γεωργία Τυμπανάρη, Γιώργος Συνοδινός, Δανάη Παιδάκη, Δανάη Πατσαρούχα, Ερασμία Κόγια, Ευγενία Μπουλούζου, Ευφροσύνη Κακάβα, Ιλεάννα Βιδάλη, Ιωάννα-Μαρία Βέμμου, Iωάννα Χατζάτογλου, Κατερίνα Αναστασίου, Κατερίνα Καλογεροπούλου, Κατερίνα Σαμαρά, Κατερίνα Τσώλου, Μάιρα Κωτσοπούλου, Μικαέλα Λύτρα, Ορφέας Λιαπάτης, Παναγιώτης Μπαλτάς, Πηγή Καραβοκύρη, Στέλλα Γεωργιάδη, Τάσος Βέμμος, Φαίδρα Μπελοσίνωφ, Χρύσα Γριβέα.

Οργανικό σύνολο: Αθηνά Κουκή (κανονάκι), Καλή Μπάλδου (φλάουτο), Σίση Μπαρακάρη (τσέλο), Χριστίνα Στεφάνου (βιολί), Δημήτρης Χρυσικός (πιάνο).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά

Σάββατα 2, 9, 16 και 23 Απριλίου, ώρα 15:00 το μεσημέρι

Εισιτήρια προπωλούνται από τη γραμματεία του Ωδείου, στην τιμή των 10 ευρώ/άτομο.

Ομαδικό εισιτήριο (για ομάδες 10 ατόμων και άνω): 8 ευρώ/άτομο

Για πληροφορίες, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 210 2759715, 210 2759745, 6981 954086

Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν , Φρυνίχου 14,Πλάκα – τηλ.2103222464

2 thoughts on “Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Θέατρο Τέχνης “Μικρός πρίγκηπας”

 • 26 Μαρτίου, 2016 at 3:52 μμ
  Permalink

  ΣΟΥΠΕΡ ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 • 12 Απριλίου, 2016 at 12:43 μμ
  Permalink

  Σάββατο μεσημέρι είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε την υπέροχη όπερα ”Μικρός Πρίγκηπας” από την ομάδα Tettix. Μια όπερα που δημιούργησαν εξ ΄ολοκλήρου παιδιά. Τι καταπληκτική δουλειά απ΄όλα τα παιδιά και τους συντελεστές !!! Μια εξαιρετική δημιουργική πρωτοβουλία που φώτισε με ελπίδα την καρδιά και την ψυχή μας. Μεγάλη η συγκίνηση του κόσμου !!! Σας εύχομαι ολόψυχα καλό ταξίδι στην Σκωτία !!!!
  Κάθε οικονομική προσφορά είναι πολύτιμη και θα στηρίξει τη συμμετοχή της ομάδας Tettix music group στο παγκόσμιο συνέδριο. Όσοι θέλουν να στηρίξουν τα παιδιά στην προσπάθεια τους λεπτομέρειες στην σελίδα τους !!!!

  Ευχαριστούμε πολύ Παιδικό θέατρο για την πρόσκληση !!!!

Comments are closed.

Copyrighted Image