Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το LINKS στην Λυρική

Στο κατάμεστο θέατρο Ολύμπια πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του LINKS σε χορογραφία του νέου Διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ, Αντώνη Φωνιαδάκη. 
Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος-Αντώνης Φωνιαδάκης-Μύρων Μιχαηλίδης
Ο Αντώνης Φωνιαδάκης με τον Πρόεδρο ΕΛΣ, Αθανάσιο Θεοδωρόπουλο & τον Μύρων Μιχαηλίδη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή ΕΛΣ

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος νέος Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ, αφιερώνει την νέα του, πολυαναμενόμενη χορογραφία στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και τον Γκεόργκ Φρήντριχ Χαίντελ, τους δύο κορυφαίους συνθέτες του Μπαρόκ, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι γεννήθηκαν την ίδια χρονιά -το 1685- σε κοντινές πόλεις, δεν συναντήθηκαν ποτέ όσο ζούσαν. Μέσα από τη σύνθεση των μουσικών τους και τη χορογραφία, ο Φωνιαδάκης επιχειρεί να δημιουργήσει ένα τοπίο όπου το φανταστικό, υποσυνείδητο και μυστικιστικό στοιχείο εναλλάσσεται και συνομιλεί με τον ωμό ρεαλισμό δημιουργώντας ένα ιδανικό “οικοσύστημα” συνάντησης των δύο μουσουργών

Η παράσταση αποτελείται από τρία μέρη, το Selon Désir, το οποίο ο Φωνιαδάκης έχει πρωτοπαρουσιάσει στο Μπαλέτο της Γενεύης και τα Air και Links, τα οποία χορογράφησε ειδικά για το μπαλέτο της ΕΛΣ.

Μαρία Κουσουνή (Selon Désir)
Μαρία Κουσουνή (Selon Désir)
Μαρία Κουσουνή-Βαγγέλης Μπίκος (Selon Désir)
Μαρία Κουσουνή-Βαγγέλης Μπίκος (Selon Désir)
Στο πρώτο μέρος της παράστασης με τίτλο Selon Desir, η χορογραφία ακολούθησε τα Κατά Ματθαίον και Κατά Ιωάννην Πάθη του Μπαχ, στο δεύτερο με τίτλο Air, η “Άρια” από τη Σουίτα για ορχήστρα αρ. 3 σε ρε μείζονα του Μπαχ συνομίλησε με τη “Σαραμπάντ” από την Σουίτα σε ρε ελάσσονα του Χαίντελ, ενώ στο τρίτο μέρος, με
τίτλο Links, οι χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ απογείωσαν την σωματικότητα της χορογραφίας πάνω σε επιλογή ορισμένων από τα πιο εμβληματικά έργα του Χαίντελ.
(Selon Désir)
(Selon Désir)
Οι χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ, μαζί με σπουδαστές της Σχολής Χορού της ΕΛΣ, έγιναν οι ιδανικοί ερμηνευτές του χορευτικού σύμπαντος του Αντώνη Φωνιαδάκη, κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα και τα διθυραμβικά σχόλια του κοινού.
(Air )
(Air )
Μαρία Κουσουνή (Air )
Μαρία Κουσουνή (Air )

Στην υψηλής αισθητικής παραγωγή συνέβαλαν η λιτή σκηνική εγκατάσταση που συνυπέγραψε ο Φωνιαδάκης με τον Σάκη Μπιρμπίλη, ο οποίος επιμελήθηκε και τους εξαιρετικούς φωτισμούς, τα κοστούμια του Τάσου Σοφρονίου και το ηχητικό περιβάλλον που δημιούργησε Ζυλιέν Ταρρίντ.

(Links)
(Links)
(Links)
(Links)

Ο χορογράφος σημειώνει: “Το έργο παρουσιάζεται με τη μορφή σπονδυλωτής παράστασης. Η πρώτη χορογραφία είναι ένα κομμάτι ρεπερτορίου που είχα κάνει με το Μπαλέτο της Γενεύης, οι άλλες δύο είναι δημιουργίες για την ομάδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η μια σε πουέντ με μια γραφή πιο κλασική, γιατί ήθελα να εξερευνήσω τις δυνατότητες της ομάδας. Άρα το Links ουσιαστικά έρχεται να δεθεί και σε αυτό, στο πώς συνδέονται τα συναισθήματα από το ένα κομμάτι στο άλλο. Μιλάμε για ένα τοπίο δυσανάλογο, στο οποίο, τελικά, όλα έχουν σχέση μεταξύ τους (…)

( Links)
( Links)
( Links)
( Links)

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση δείτε ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image