Η «kashtanka» απ’τη Ρωσία στο Εθνικό Θέατρο

Η πολυβραβευμένη παιδική παράσταση «kashtanka» βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Αντον Τσέχωφ, στην Κεντρική Σκηνή, του Εθνικού Θεάτρου, στις 5 Ιουνίου.

Kashtanka performance by Ekaterinburg Theatre for Young Spectators (10)

Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Flowers of Russia» θα φιλοξενήσει στις 5 Ιουνίου, στην Κεντρική του Σκηνή,  την πολυβραβευμένη παιδική παράσταση «Kashtanka» βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Αντον Τσέχωφ.

Η παράσταση ανέβηκε από το Ρώσικο θέατρο Ekaterinburg Theatre for Young Spectators και έχει τιμηθεί με διεθνή βραβεία όπως αυτό της Χρυσής Μάσκας, ενώ έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στην Εσθονία, τη Σερβία, την Πολωνία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Κροατία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Υπόθεση έργου

Η χαριτωμένη σκυλίτσα Καστάνκα ζει ευτυχισμένη με τα αφεντικά της ώσπου μια μέρα χάνεται. Τη βρίσκει και την παίρνει μαζί του ένας άνθρωπος του τσίρκου που δουλειά του είναι να εκπαιδεύει ζώα για να κάνουν διάφορα κόλπα. Εκεί κάνει νέους φίλους και ζει μαζί τους όμορφες και άσχημες στιγμές, χωρίς όμως να ξεχνάει το παλιό της σπίτι. Θα καταφέρει άραγε να το ξαναβρεί;

Kashtanka performance by Ekaterinburg Theatre for Young Spectators (6)

Στην παράσταση θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.
Διάρκεια: 60’
Ώρα έναρξης 19:00
Τιμές εισιτηρίων: 10Euro και 7 (παιδικό)   

Την ίδια μέρα, 12:00 – 14:30, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 12 – 18 ετών και το οποίο θα διευθύνει ο ηθοποιός και καθηγητής υποκριτικής Andrei Shimko. Το εργαστήριο μπορούν να παρακολουθήσουν και σκηνοθέτες, θεατροπαιδαγωγοί και ηθοποιοί. Οι αιτήσεις για τα θεατρικά εργαστήρια θα αποστέλνονται στο ergastiria@n-t.gr

Εθνικό Θέατρο (Κεντρική σκηνή), Αγ. Κωνσταντίνου 22-24,Κέντρο – Τηλ.: 210 5288170 – 171

Copyrighted Image