Θέατρο για εφήβους

Χώρος Τέχνης Ασωμάτων “Η ωραία Αθοκουτάλα”

Η Σταχτοπούτα στα κρητικά!

Έπειτα από την ενθουσιώδη υποδοχή της πρώτης κρητικιάς Σταχτοπούτας στη θεατρική σκηνή, η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ -σε συνεργασία με το Θέατρο Κρήτης- παρουσιάζει το κρητικό λαϊκό παραμύθι «Η Ωραία Αθοκουτάλα» στην Αθήνα και στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων για τέσσερις παραστάσεις.

Για πρώτη φορά επί σκηνής το λαϊκό παραμύθι «Η Ωραία Αθοκουτάλα» σε καταγραφή Γιώργη Γρ. Σταματάκη, ο οποίος είχε την τύχη να ακούσει το παραμύθι από τη γιαγιά του στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και να το καταγράψει διατηρώντας -στο ακέραιο- τη ντοπιολαλιά, το σκοτάδι και τα «πρεπά» μιας αλλοτινής εποχής.

i-orea-athokoutala-6
«Αθοκουτάλα» είναι το όνομα της ηρωίδας ενός πασίγνωστου παραμυθιού στα πέρατα του κόσμου. Πρόκειται για τη Σταχτοπούτα, όνομα με την ίδια ετυμολογική εξήγηση (άθος = στάχτη)∙ ένα μάλλον κοινό παραμύθι της μεσαιωνικής Ευρώπης.

Η κρητική παραλλαγή της Σταχτοπούτας αντλεί υλικό από τα περήφανα Αστερούσια Όρη και δη τα Καπετανιανά, ιδιαίτερη πατρίδα του λαογράφου-συγγραφέα, ο οποίος είχε την τύχη να ακούσει το παραμύθι από τη γιαγιά του στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και να το καταγράψει διατηρώντας -στο ακέραιο- τη ντοπιολαλιά, το σκοτάδι και τα «πρεπά» μιας αλλοτινής εποχής.

Συντελεστές:
Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία: Δημήτρης Φοινίτσης
Αφήγηση: Ελένη Στρατάκη
Πρωτότυπη μουσική – εκτέλεση: Κωστής Μακάκης
Κοστούμι: Μανωλία Κοκολογιάννη
Επιμέλεια κίνησης: Μικαέλα Κεφαλογιάννη
Αφίσα – φωτογραφίες: Κατερίνα Καμηλάκη

Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Ιουνίου, κάθε βράδυ δύο παραστάσεις: 7:30μ.μ. και 9:30μ.μ.

Διάρκεια παράστασης: 60′

@χώρος τέχνης ασωμάτων, Αγ.Ασωμάτων 6,Θησείο (δίπλα στον ΗΣΑΠ Θησείο) – τηλ.2118009838

Copyrighted Image