Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών

Άνεσις “ΟΛΟγυρα, ΟΛΟτελα, ΟΛΟιδιοι”

Το γέλιο ξανακάνει bullying στο bullying στην παιδική σκηνή του θεάτρου Άνεσις

img_1570

Η παιδική σκηνή του Άνεσις υποδέχεται για δεύτερη χρονιά, από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, την επιτυχημένη, πρωτότυπη, οικογενειακή κωμωδία των Θεόδωρου Κανδηλιώτη και Κατερίνας Τσατσαράγκου «ΟΛΟγυρα ΟΛΟτελα ΟΛΟιδιοι».

Μια κωμωδία για όλες τις ηλικίες που θίγει το μείζον διαχρονικό ζήτημα του εκφοβισμού με τρόπο ευφάνταστο, απολαυστικά ψυχαγωγικό, συγκινητικό αλλά και  εμπνευσμένα διδακτικό.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα νεαρό αγόρι που δέχεται συνεχώς bullying (εκφοβισμό), βρίσκει την ημέρα των γενεθλίων του ανάμεσα στα δώρα, ένα μαγικό αντικείμενο με το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει μια οποιαδήποτε επιθυμία. Με τη βοήθεια των Οδηγιών Χρήσης που υπάρχουν μέσα στη συσκευασία εύχεται «να γινόμασταν όλοι οι άνθρωποι ίδιοι», πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα υπάρχει πια κανένας λόγος για διαχωρισμούς, διαφωνίες και διχασμό. Το μόνο που καταφέρνει όμως είναι σε ΟΛΟ τον πλανήτη οι άνθρωποι να γίνουν Oλότελα Oλόιδιοι. Και μέσω της ανατρεπτικής πλοκής, των σουρεαλιστικών χαρακτήρων και των ξεκαρδιστικών διαλόγων, μαθαίνουμε ότι τα προβλήματα που οφείλονται στην ποικιλομορφία, δεν λύνονται με την εξάλειψη της διαφορετικότητας, αλλά με το σεβασμό σ’ αυτήν.

«Το πείραγμα μεταξύ των παιδιών  αποτελεί μια πιο απλή συμπεριφορά όπου επικρατεί παιγνιώδης διάθεση, εύθυμο κλίμα και συνεπώς αποτελεί μια επιθυμητή συμπεριφορά για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. (…) Αντιθέτως, στο σχολικό εκφοβισμό η διάρκεια και η επανάληψη είναι τα θεμελιακά χαρακτηριστικά του φαινομένου με ανάλογες αρνητικές ψυχολογικές προεκτάσεις στα παιδιά-θύματα τα οποία υιοθετούν επιφυλακτική στάση στην αποκάλυψη και στην επίλυση του προβλήματος». (Σχολικός εκφοβισμός: αναζητώντας μια εναλλακτική «κάθαρση». Σπυρόπουλος Τρύφων, Εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπ/σης).

To «ΟΛΟγυρα ΟΛΟτελα ΟΛΟιδιοι» είναι μια παράσταση – έμπνευση για τα διαχρονικά θέματα της σχολικής βίας και του ρατσισμού, που διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους πως κάθε είδους εκφοβισμός, μπορεί να αντιμετωπιστεί!

ΟΧ: Μα να ευχηθείς να γίνετε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι; Τι ανιαρό!

ΑΝΔΡΕΑΣ: Νόμιζα ότι έτσι δεν θα είχαμε κανένα λόγο να τσακωνόμαστε και θα ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι!

Πρεμιέρα 9 Οκτωβρίου 2016

Η παράσταση έχει εγκριθεί και είναι προτεινόμενη από την Ευρωπαϊκή καμπάνια κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Ηλικία παρακολούθησης: 4+

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παίζουν: Σύλβια Δελικούρα, Κατερίνα Τσάβαλου, Έλενα Ασημακοπούλου, Ολυμπία Σκορδίλη, Ερνέστος Βουτσίνος και ο Θεόδωρος Κανδηλιώτης

Ομότιτλο τραγούδι:  Βανέσα Αδαμοπούλου

Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Κανδηλιώτης

Μουσική: Γιώργος Αναστασόπουλος

Σκηνικά-Κοστούμια: Χρύσα Δαπόντε

Χορογραφίες: Βαγγέλης Πιτσιλός

Βοηθός Σκηνοθέτη Μαριέττα Παυλάκη

Make Up: Χαρά Αλατζά – Freddy Makeup Stage

Φωτογραφίες:  Θοδωρής Φράγκος

Γραφιστική Επιμέλεια : Χαρίνα Αυγουλέα

Διεύθυνση Παραγωγής: Σωτήρης Μαρίνος

Παραγωγή:   Ma.Ka.Co   www.makaco.gr

Facebook page:  www.facebook.com/oloidioi

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 80′

Κάθε Κυριακή στις 12:00 

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 10€ κανονικό, 8€ παιδικό, ανέργων, φοιτητικό.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Στο ταμείο του θεάτρου Άνεσις τηλ. 210-7488881-2 & στο Viva.gr

Άνεσις Παιδική Σκηνή, Λεωφ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι – τηλ. 210 7488881-2

2 σκέψεις σχετικά με το “Άνεσις “ΟΛΟγυρα, ΟΛΟτελα, ΟΛΟιδιοι”

  • Πολύ ωραία παράσταση!!! Και ειδικά για ένα θέμα τόσο σοβαρό στις μέρες μας τον σχολικό εκφοβισμό… Είδα την παράσταση με τον γιο μου 6,5 ετών, μας άρεσε πολύ!!! Γελάσαμε, διασκεδάσαμε και παράλληλα πήραμε και τα σωστά μηνύματα!!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image