Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών

Ακροπόλ “Οι τρεις σωματοφύλακες”

Το  αριστούργημα τις γαλλικής λογοτεχνίας ανεβαίνει στο ιστορικό θέατρο Ακροπόλ!

«Ένας για όλους και όλοι για έναν»

Το διαχρονικό μήνυμα των σωματοφυλάκων, βαθιά ανθρώπινο και επιτακτικό, αποτελεί την ουσία του έργου. Μια θεατρική παράσταση που υπερέχει από κάθε άποψη.

Μια φιλόδοξη παραγωγή, που καταφέρνει να βιώσουν τα παιδιά μια περιπέτεια, με εξαίρετες μουσικές συνθέσεις, καταιγιστική δράση, δεξιοτεχνικές ξιφομαχίες, θεαματική κινησιολογία και σπουδαία υποκριτική ικανότητα. Τα σκηνικά και τα  αμέτρητα κοστούμια εποχής, οι μάσκες, τα καπέλα και οι υψηλής ευκρίνειας βίντεο-προβολές  λειτουργούν εικαστικά ως έργα τέχνης, που σπάνια συναντάει κανείς σε ένα θεατρικό έργο.

Η  ιπποτική αυτή ιστορία μάς ταξιδεύει σε μία εποχή (17ος αι.) που κυριαρχεί η γενναιότητα, ο σεβασμός, ο πληθυντικός ευγενείας, διδάσκοντας τις βασικές αρχές της τιμιότητας, του ψυχικού σθένους,  της μέγιστης αρετής της φιλίας.

Με λίγα λόγια  

Ο Ντ’ Αρτανιάν ξεκινάει από το χωριό του, με την ευχή του πατέρα του κι ένα άλογο, να πάει στο Παρίσι με όνειρο να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά. Πράγματι, τα καταφέρνει «με το σπαθί του»! Συμφιλιώνεται με τους διάσημους ξιφομάχους, Άθω, Πόρθο κι Άραμι. Οι τέσσερις φίλοι, αχώριστη πια παρέα, μέσα από συνεχείς ηρωισμούς και γενναίες πράξεις, γίνονται ατρόμητοι. Με τη δύναμη της φιλίας και τη δυνατή αγάπη που νιώθει ο Ντ’Αρτανιάν για την Κωνστάνς, αντεπεξέρχονται σε όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Μια πρώτη σκέψη για τους «Τρεις Σωματοφύλακες» από τον σκηνοθέτη της παράστασης

“Το αγαπημένο μυθιστόρημα για μικρούς και μεγάλους “Οι τρεις σωματοφύλακες”, του Αλέξανδρου Δουμά, που γαλούχησε γενιές και γενιές “παιδιών” κάθε ηλικίας, μεταφέρεται στην σκηνή του Ακροπόλ για την περίοδο 2016-2017. Λόγω της ειδικής δυσκολίας και των ειδικών δεξιοτήτων (ξιφομαχίες, ομαδικές συμπλοκές) το έργο σπανίως παρουσιάζεται στην θεατρική σκηνή.

Η παρούσα διασκευή κρατάει όλο το άρωμα μιας εποχής (17ος αιώνας), με πλούσια κοστούμια, εξαιρετικά δουλεμένες σκηνές μονομαχιών και εντυπωσιακές αλλαγές προσώπων σε κλάσματα δευτερολέπτων. Από τις σκληρές πολλές φορές ατμόσφαιρες και καταστάσεις του πρωτοτύπου έχουμε κρατήσει μόνο τις συνεχείς και με πολύ χιούμορ παρουσιασμένες σκηνές ξιφομαχιών, τις βασικές παραμέτρους των σχέσεων των προσώπων, χωρίς όμως να τονίζεται πουθενά η βία και η σκληρότητα του Δουμά.

Έντεκα ηθοποιοί ενσαρκώνουν τους πάμπολλους ρόλους του έργου μέσα σε μία καταιγιστική δράση, όπου προέχει η φιλία και η συντροφικότητα σαν κύριο μοτίβο του έργου. Χάρη σ’αυτήν την συντροφικότητα οι τέσσερις κύριοι ήρωες αντεπεξέρχονται σε όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Από τη δράση δεν λείπει ωστόσο και το αίσθημα της αγάπης που γλυκαίνει τη σκληρή ζωή των σωματοφυλάκων”.   Βασίλης Νικολαΐδης

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Μουσική Σύνθεση – Ενορχήστρωση: Μάκης Καραχάλιος

Διδασκαλία – Επιμέλεια Ξιφασκίας: Γεννάδιος Πάτσης

Χορογραφία – Κινησιολογία: Δημήτρης Μαργαρίτης

Προβολές: Χρυσούλα Κοροβέση / Μάριος Γαμπιεράκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Ψωμά

Μουσική Διδασκαλία: Κωνσταντίνος Χαλντούπης

Εκπαιδευτική Σύμβουλος: Ειρήνη Ιακώβου

Παραγωγή: Σοφή Κουκουβάγια (sofikoukouvagia.com)

Διανομή (με αλφαβητική σειρά)

Κωνσταντίνος Αρνόκουρος: Άραμις

Αλέξανδρος Αχτάρ: Ντ’ Αρτανιάν

Πάρις Θωμόπουλος: Πόρθος

Αμαλία Καβάλη: Μυλαίδη

Χρήστος Καπενής: Άθως, Δούκας Μπάκιγχαμ

Δημήτρης Μαργαρίτης: Φρουρός Καρδινάλιου, Ταχυδακτυλουργός

Ευθύμης Μπαλαγιάννης: Πατέρας, Διοικητής Σωματοφυλάκων, Βασιλιάς

Νατάσα Οικονομοπούλου: Μάνα, Βασίλισσα

Δημήτρης Ραφαήλος: Κόμης

Ελεάνα Στραβοδήμου: Κωνστάνς

Γιώργος Χουλιάρας: Καρδινάλιος Ρισελιέ, Αρχηγός Φρουρών

Διάρκεια Παράστασης: 2 ώρες με διάλειμμα

Πρεμιέρα Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Μέρες & Ώρες Παραστάσεων: 

Σάββατο 14:30
Κυριακή 12:00

Εισιτήρια: 12 ευρώ

Έναρξη Προπώλησης Εισιτηρίων: Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου

Προπώληση Εισιτηρίων: viva.gr, sofikoukouvagia.com, artinfo.gr, 210 92 13 310

Καταστήματα: Public, Seven Spots, Media Markt

Θέατρο Ακροπόλ – Παιδική σκηνή, Ιπποκράτους 9, Αθήνα -τηλ.2103648303

7 σκέψεις σχετικά με το “Ακροπόλ “Οι τρεις σωματοφύλακες”

  • Ήταν φανταστική γιατί είχε δράση και πολλά αστεία. Περισσότερο μου άρεσαν τα ρούχα των σωματοφυλακων. Μου άρεσε και ο βασιλιάς με τα ρούχα του και τη βασίλισσα με τις καρφίτσες της. Οι αγαπημένοι μου ήρωες ήταν ο βασιλιάς, η βασίλισσα, ο 4ος σωματοφύλακας, ο σωματοφύλακας που είχε χτυπημένο χέρι, καθώς και ο ψηλότερος από τους σωματοφύλακες. Οι αγαπημένες μου στιγμές ήταν πολλές. Ήταν όταν κρυφάκουγαν οι σωματοφύλακες, όταν ο 4ος σωματοφύλακας πήγε στη Γαλλία στο παλάτι του Δούκα για να πάρει τις καρφίτσες και οι μάχες. Μου άρεσε επίσης ο ρόλος του χρυσοχόου που δεν έβλεπε και δεν άκουγε καλά. Η παράσταση αυτή θα μου μείνει αξέχαστη. Δ.

  • Μία πολύ καλή παράσταση, με ωραία θεατρική απόδοση, καλή παρουσία ηθοποιών, επιβλητικές σκηνές ξιφομαχίας (χωρίς να εστιάζουν στην βία), εξαιρετικές βιντεοπροβολές με ελάχιστα σκηνικά. Στο έργο κυριαρχούν οι έννοιες της γενναιότητας, της ηθικής, της φιλίας και της αλληλεγγύης. Ευχαριστούμε πολύ για τις προσκλήσεις!

  • Πολύ καλή παράσταση, συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Ευχαριστούμε για την επιλογή.=

  • ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΜΟΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΞΙΦΟΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΑ ΝΤΑΝΙΑΝ

  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ.

  • Φανταστική, εξαιρετική παράσταση! Ο μικρός ξετρελάθηκε! Χίλια μπράβο στους συντελεστές.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image