Εργαστήρια Παραμυθοχώρας

Η Παραμυθοχώρα για την θεατρική περίοδο 2016-2017 σχεδίασε με πολλή αγάπη και δημιουργική διάθεση 3 νέα εργαστήρια εννιάμηνης διάρκειας (Σεπτέμβριος – Μάιος) για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Στόχο έχουν να καλλιεργήσουν τις αισθήσεις αλλά και τη νόηση των παιδιών μέσα από μια ευρεία σειρά δραστηριοτήτων με σύγχρονες θεματικές.

Art’ n’ Play για παιδιά 2 έως 3,5 ετών και γονείς
Αγαπημένα κλασικά παραμύθια ζωντανεύουν με αφήγηση και δραματοποίηση μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, της μουσικοκινητικής αγωγής, των ελεύθερων εκφραστικών παιχνιδιών και γίνονται αφορμή για ένα δημιουργικό ταξίδι τόσο για τα παιδιά όσο και τους γονείς. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της προσωπικότητας και της φαντασίας του παιδιού σε επίπεδο εκφραστικό, κινητικό, κοινωνικό και συναισθηματικό με τη δημιουργική συμμετοχή των γονιών.

Κάθε Σάββατο στις 11 π.μ.
Έναρξη: Σάββατο 29/10
Εργαστήρι εικαστικών και κούκλας για παιδιά 4 έως 8 ετών
Στο εργαστήρι εικαστικών και κούκλας τα παιδιά με αφορμή αγαπημένα κλασικά παραμύθια μαθαίνουν να κατασκευάζουν κούκλες και σκηνικά αντικείμενα από παπιέ μασέ, πηλό και ανακυκλώσιμα υλικά, μέσα από τη ζωγραφική, τη χειροτεχνία και τη γλυπτική. Μαθαίνουν για τα χρώματα και τις τεχνικές και καλλιεργούν τη δημιουργική σκέψη και τη φαντασία τους μέσα από την ελεύθερη έκφραση. Στο τέλος της χρονιάς η έκθεση εικαστικών των μικρών καλλιτεχνών στην Παραμυθοχώρα θα μας ταξιδέψει στον όμορφο κόσμο των παραμυθιών.

Κάθε Σάββατο στις 11 π.μ.
Έναρξη: Σάββατο 17/9
Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά 4 έως 8 ετών
Συνδυάζοντας παιχνίδι και θέατρο, τα παιδιά καλλιεργούν τη φαντασία και τη σκέψη τους και εμπλέκονται σε ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες, αναπτύσσοντας ένα πνεύμα ομαδικό και νιώθοντας ταυτόχρονα τη μοναδικότητά τους. Γνωρίζουν έτσι καλύτερα το συναισθηματικό τους κόσμο και μαθαίνουν να τον ελέγχουν. Καλλιεργούν την αισθητική αντίληψη, τις κοινωνικές δεξιότητες, τη δημιουργική σκέψη και τη φαντασία τους, μαθαίνουν να συνεργάζονται, ψυχαγωγούνται με δημιουργικό τρόπο και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους. Αποτέλεσμα της δουλειάς που θα κάνουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα είναι θα είναι η δημιουργία μιας παράστασης!

Κάθε Σάββατο στις 12 π.μ.
Έναρξη: Σάββατο 17/9
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Παραμυθοχώρα – Αναπαύσεως 14 & Τυρταίου 1 – Τηλ. 2109216346, 6936655925 & 927

Copyrighted Image