Αλκμήνη “Σκρουτζ: μια χειμωνιάτικη ιστορία στη μέση του καλοκαιριού”

Για μια ακόμα χρονιά ο τσιγκούνης Σκρουτζ συναντάει το παραμύθι «Οι 12 μήνες»
Από 26 Δεκεμβρίου στο θέατρο Αλκμήνη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μία παράσταση για όλη την οικογένεια & πάρτι έκπληξη για όλα τα παιδιά!

Μετά την περσινή επιτυχία της παιδικής θεατρικής παράστασης «Σκρουτζ: Μια χειμωνιάτικη ιστορία στη μέση του καλοκαιριού», η FKMB productions φέρνει ξανά την θεατρική διασκευή της Κλεοπάτρας Εμμανουήλ στο θέατρο Αλκμήνη. Η συγγραφέας έχει καταφέρει να ”παντρέψει μαγικά” την κλασική ιστορία του τσιγκούνη Σκρουτζ με το πολύ όμορφο παραμύθι «Οι δώδεκα μήνες». Η φρέσκια και σύγχρονη ματιά του σκηνοθέτη Χάρη Γιουλάτου και η υπέροχη μουσική της Νίκης Γρανά συμπληρώνουν το παζλ μιας πολύ αξιόλογης δουλειάς! Οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές θα ταξιδέψουν σε μια ιστορία γεμάτη χιούμορ, δράση, φαντασία και ανατροπές. Αυτή η παράσταση έρχεται για να ζεστάνει τις καρδιές μας. Μέσω αυτής, θα αντιληφθούμε την σημαντικότητα κάθε εποχής, και θα κατανοήσουμε ότι οι αληθινές αξίες της ζωής δεν είναι τα υλικά αγαθά, αλλά η αγάπη, η φιλία, η συγχώρεση κ.α. Το ηχηρό μήνυμα και αυτής της παράστασης της FKMB productions είναι ότι κάθε πράξη καλοσύνης ανταμείβεται και το καλό πάντα δικαιώνεται!

Περίληψη της δικής μας ιστορίας του Σκρούτζ:
Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ, είναι ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης που εμπορεύεται ένα πολύ ιδιαίτερο προϊόν. Τα ανθρώπινα όνειρα. Βυθισμένος στην απογοήτευση και την προσωπική του πικρία, παρασύρεται από την φιλαργυρία του και γίνεται η αιτία να πέσει πάνω στο χωριό μια φοβερή κατάρα. Μια ευχή του Σκρουτζ θα απλώσει έναν αιώνιο Χειμώνα χωρίς γιορτές και τις άλλες τρεις εποχές σε όλη την πόλη, μέχρι να γίνει ένα μικρό θαύμα … Το μεγαλύτερο θύμα της κατάρας είναι η γιορτή της αγάπης και της γενναιοδωρίας, τα Χριστούγεννα! Κυνηγημένος από τους κατοίκους της πόλης καταφεύγει στο δάσος. Εκεί συναντάει ένα περίεργο ζητιάνο. Το πνεύμα του Χειμώνα.. που του ζητάει να επιστρέψει το μαγικό μανδύα που του έκλεψε, «Τα Χριστούγεννα». Το πνεύμα, του αποκαλύπτει πως για να λυθεί η κατάρα που προκάλεσε, θα έρθουν να τον βρουν το ίδιο εκείνο βράδυ τρία ακόμη πνεύματα, τα πνεύματα των υπόλοιπων τριών Εποχών… Ο Σκρουτζ θα κάνει ένα μακρύ ταξίδι μέσα στη ίδια του τη ζωή και θα ξαναθυμηθεί την ουσία των εποχών της ζωής, της «κάθε εποχής» και τα δώρα που φέρνουν στο πέρασμά τους.

Μετά από κάθε παράσταση ακολουθεί το φοβερό «ΚΑΡΑΜΕΛΟ – ΠΑΡΤΙ»
Φωτογραφίες με τους ηθοποιούς, θεατρικό παιχνίδι, εκπλήξεις και φυσικά χορός σε ρυθμούς Χριστουγεννιάτικους !

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Χάρης Γιουλάτος
Κείμενο- Θεατρική Διασκευή: Κλεοπάτρα Εμμανουήλ
Μουσική: Νίκη Γρανά
Σκηνικά: Μαρία Αναγνωστάκη
Κοστούμια: F – TEAM
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Παίζουν (αλφαβητικά): Εμμανουήλ Κλεοπάτρα, Καψοράχης Θάνος, Μπάντιου Βάσια, Παναγιωτοπούλου Φιλίνη, Στάβαρη Μαρία και ο Αναστάσιος Φόης στο ρόλο του Σκρούτζ

Διάρκεια παράστασης : 90 λεπτά (με διάλειμμα)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Δευτερα 26 Δεκεμβρίου  2016, στις  12:00
Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016,  στις 12:00
Δευτέρα 2 Ιανουαρίου στις 2017, στις 12:00
Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στις 2017, στις 17:00
Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στις 2017, στις 17:00

Εισιτήρια:
Γενική είσοδος:  10 ευρώ  
Προπώληση : 8 ευρώ  (προσφορά για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων μέσω viva.gr)

Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Πετράλωνα (μετρό Κεραμικός) –  τηλ. 210 3428650

Copyrighted Image