Νέο Θεάτρο Βασιλάκου “Η Παπλωματού

Μετά την καταπληκτική επιτυχία της Παπλωματούς την περσινή χρονιά, όπου την παρακολούθησαν 35.000 μικροί και μεγάλοι, και λόγω της μεγάλης ζήτησης, επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις μέσα στις εορτές και συνυπάρχει με τον “Μικρό Πρίγκιπα”.

12140624_538673352948262_1747422769894384566_n

Το δημοφιλέστατο έργο «Η Παπλωματού» είναι ένα μούζικαλ-ύμνος στην καλοσύνη, εμπνευσμένο από το πολυβραβευμένο παραμύθι του Τζεφ Μπραμπώ (Jeff Brumbeau) σε εικονογράφηση Γκέηλ Ντε Μάρκεν (Gail De Marcken), «Το δώρο της παπλωματούς» (The Qultmaker’s Gift).

Η ιστορία, που διδασκόταν στα σχολεία για πολλά χρόνια, υπήρξε αγαπημένη παιδιών και μεγάλων. Το θέμα του έργου είναι η καλοσύνη και η γενναιοδωρία, ενώ μέσα από τις συναρπαστικές εικόνες του μιούζικαλ, καταλύονται οι ταξικές διαφορές και αναδεικνύονται η αλληλεγγύη και η προσφορά χωρίς όρια, που φέρνει την ευτυχία. Έτσι οι πλούσιοι ηθελημένα γίνονται φτωχοί και βιώνουν τη χαρά της προσφοράς.

Τα μαγικά σκηνικά, η υπέροχη μουσική και οι ονειρικές εικόνες, με χορό, χιούμορ και ευαισθησία, θα αγγίξουν τις καρδιές μικρών και μεγάλων, υμνώντας την ανθρωπιά που τόσο λείπει από τις μέρες μας.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Μια γενναιόδωρη παπλωματού, με μαγικά δάχτυλα, φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου. Με χρώματα και σχέδια που δεν έχει ξαναδεί ανθρώπου μάτι, απαλά και ζεστά λες και τα γεμίζει με φτερά αγγέλων. Η παπλωματού, τα παπλώματα δεν τα πουλά. Γυρνά στους δρόμους τις κρύες νύχτες του χειμώνα και τα χαρίζει στους φτωχούς, στους άστεγους, σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη.

Στο γειτονικό βασίλειο, βασιλεύει ένας άπληστος βασιλιάς, που μέσα στο παλάτι του έχει μαζεμένους όλους τους θησαυρούς του κόσμου. Υποχρεώνει τους φτωχούς και ταλαίπωρους υπηκόους του, να του χαρίζουν δώρα, αγορασμένα από το υστέρημά τους. Όμως κανένα δώρο δεν τον κάνει ευτυχισμένο. Ανικανοποίητος, ψάχνει ασταμάτητα να βρει εκείνο το δώρο, που θα του χαρίσει έστω ένα χαμόγελο. Εκείνο που θα διώξει έστω και για λίγο την πλήξη, την ανία, τη δυστυχία του.

Κάποτε, ο βασιλιάς μαθαίνει για την ξακουστή παπλωματού και τα περίφημα παπλώματά της. Ξεκινάει για να την βρει και όταν την συναντά της ζητά να αγοράσει ένα πάπλωμα. Μα όλοι ξέρουν πως η παπλωματού δεν πουλάει τα παπλώματα. Τα χαρίζει. Και κανείς δεν έχει τη δύναμη να της υποδείξει, σε ποιόν θα τα χαρίσει. Ούτε καν ένας βασιλιάς. Για να χαρίσει η παπλωματού ένα πάπλωμα στον βασιλιά, πρέπει πρώτα ο βασιλιάς να χαρίσει όλα του τα δώρα και τα πλούτη. Θα φτιάξει η παπλωματού ένα πάπλωμα για τον βασιλιά; Κι ο βασιλιάς θα μάθει τι σημαίνει να προσφέρεις; Μπορεί η παπλωματού να διδάξει στον βασιλιά την τέχνη της ευτυχίας; Κι αυτός τελικά, τι θα τους κάνει όλους αυτούς τους θησαυρούς που έχει μαζεμένους;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία / Διασκευή: Μαριάννα Τόλη

Διανομή

Παπλωματού: Αντιγόνη Ψυχράμη

Άπληστος Βασιλιάς: Σωκράτης Μαϊδώνης

Μοδίστρα / Πουλί: Άννα Φιλιππάκη

Δικαστής – Αγόρι: Στέλιος Κέλερης

Παλιατζής: Σταύρος Βόλκος

Κορίτσι: Βερονίκη Κυριακοπούλου

Αρκούδα: Γιώργος Βούντας

Πλούσια Κυρία: Κέλυ Γιακουμάκη

Ένορκος / Αυλικός: Γιάννης Πλιάκης

Κυρία της Αυλής: Δήμητρα Γιακουμόγλου

Κυρία της Αυλής: Μαρία Δελετζέ

Επιλογή μουσικής / Στίχοι: Μαριάννα Τόλη

Χορογραϕίες: Αλέξανδρος Κουζίτσκιν

Μουσικές ενορχηστρώσεις / Μουσική Διδασκαλία: Αλέκος Μπαζάνης

Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος

Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος, Μαριάννα Τόλη

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Βίντεο: Χρήστος Δήμας

Διεύθυνση Παραγωγής: Νικόλας Λιβιεράτος Θεοτοκάτος

Σχεδιασμός Ήχου: Βαγγέλης Παπακύριος

Υπεύθυνη Θεάτρου: Γεωργιάννα Τσακίρη

Υπεύθυνη Προγραμματισμού Παραστάσεων: Ευγενία Πομόνη

Εταιρεία Παραγωγής: ART AND ETHER

Διάρκεια: 90′ με διάλειμμα: 10′

Τιμές Εισιτηρίων: Ενήλικες: 12€ – Παιδιά: 10€

Προπώληση: viva.gr

Το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι το ακόλουθο:

Τρίτη 27/12 στις 17:00

Πέμπτη 29/12 στις 15:00

Τρίτη 3/01 στις 17:00

Πέμπτη 5/01 στις 15:00

Κυριακή 8/01 στις 11:30

Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου, Προφήτου Δανιήλ 3-5, Κεραμεικός – Τηλ.: 2110132002-005

Copyrighted Image