Νέα

Αφήγηση του παραμυθιού «Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) προσκαλεί τους μικρούς φίλους στη δραματοποιημένη αφήγηση των παιδικών βιβλίων των εκδόσεων του Ιδρύματος.

ΦΩΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ site 1

Με αφήγηση εικαστικά και δημιουργική γραφή, τα παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών, καλλιεργούν τη φαντασία τους και ανακαλύπτουν τους θησαυρούς που κρύβουν τα βιβλία.

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου (ώρα 17:00), η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Τερζάκη παρουσιάζει το παραμύθι της Σοφίας Καλαντζάκου, με εικονογράφηση του Σπύρου Γούση, «Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας», στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ.

Ο συχνός εφιάλτης της Αλεξάνδρας με πρωταγωνίστριες τις Στυμφαλίδες όρνιθες είναι η αφορμή για την περιπέτεια των τεσσάρων φίλων. Προκειμένου να απαλλαγεί από το όνειρο, το κορίτσι καλείται να αποκαταστήσει τις «αδικημένες» όρνιθες, αναζητώντας την αλήθεια πίσω από τον μύθο. Το ταξίδι των παιδιών στη λίμνη και στα χωριά της Στυμφαλίας, καθώς και στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, τα οδηγεί στην αποκάλυψη της βαθύτερης αιτίας του μυστηρίου.

Το βιβλίο αναδεικνύει τη σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πολιτισμό και εισαγάγει το νεανικό αναγνωστικό κοινό στην έννοια και τη σημασία του πολιτιστικού τοπίου. Επιπλέον, προτείνει στους μικρούς φίλους δράσεις και πρωτοβουλίες επικεντρωμένες σε τοπία ανάλογου ενδιαφέροντος.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3739651-2 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-16:00).

Βιβλιοθήκη Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα –

Τ: 210 3739651| www.piop.gr

Copyrighted Image