Νέα

Έφηβοι εν δράσει: πλατεία Τράιμπερ!

Οι έφηβοι έχουν το χώρο τους και η πλατεία Τράιμπερ αλλάζει!

Από νωρίς το απόγευμα, το Σαββάτο 29 Απριλίου, η πλατεία Τράιμπερ γίνεται πολύχρωμη, πλημμυρίζει με ήχους, ιστορίες, εικόνες, μουσικές, ρυθμό και χαμόγελα.

Η γιορτή γνωριμίας Έφηβοι εν δράσει: πλατεία Τράιμπερ! αποτελεί ένα ανοικτό κάλεσμα σε εφήβους, τις οικογένειές τους, αλλά και στους κατοίκους της Αθήνας, με αφορμή τη λειτουργία του Εφηβικού Δικτύου, ενός χώρου αφιερωμένου στους νέους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, όπως έκθεση φωτογραφίας και προβολή ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν οι ίδιοι οι έφηβοι, εργαστήρια πηλού, κόμικς και βιβλιοδεσίας, παιχνίδια και εικαστικές παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο.

Η εκδήλωση αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και υλοποιείται με την υποστήριξη του συνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τους φορείς Athens Comics Library, Exile Room και El Sistema Greece. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Βασιλική Δελή, Δάφνη Κουρή, Μαριέτα Παυλάκη, ο dj Nikolas Kapa καθώς και εθελοντές του Εφηβικού Δικτύου.

poster_efiviko

Το Εφηβικό Δίκτυο δημιουργήθηκε στα τέλη του 2016 από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Αποτελείται από ένα συνεχώς εμπλουτιζόμενο πρόγραμμα καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών δραστηριοτήτων και έχει ως στόχο να αποτελέσει ένα σταθερό χώρο συναναστροφής, ανάπτυξης δεξιοτήτων και έκφρασης των εφήβων.

Καθημερινά φιλοξενούνται δημιουργικές ομάδες, προγράμματα μαθησιακής υποστήριξης, εκπαιδευτικά προγράμματα και αθλητικές δραστηριότητες που συντονίζουν εθελοντές εκπαιδευτές, παιδαγωγοί και καλλιτέχνες. Παράλληλα, παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και επαγγελματικού προσανατολισμού σε όσους νέους το επιθυμούν, ενώ λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη με λογοτεχνικά βιβλία, εγκυκλοπαίδειες, και επιτραπέζια παιχνίδια.

www.ddp.gr | www.facebook.com/ddp.gr/

…μια γιορτινή βόλτα σε μια [όμορφη] άγνωστη πλατεία του κέντρου της Αθήνας

Σάββατο | 29 Απριλίου 2017 | 5.30 έως 9.30μ.μ. @ πλ. Τράιμπερ, (από Λιοσίων 19), 5’ από το σταθμό Μεταξουργείο

Copyrighted Image