Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών

Μορφές Έκφρασης “Το απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ”

Μια βιωματική παράσταση για τα συναισθήματα θα ταξιδέψει τα παιδιά στο διάστημα! Με ζωντανή μουσική και συμμετοχή των παιδιών ο κύριος Πικ, θα βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν τον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων, και να φτιάξουν όλοι μαζί τον μαγικό χάρτη που οδηγεί τους ανθρώπους στον πλανήτη της χαράς.

piktaka

Υπόθεση:
Ο κύριος Πικ, ήταν ένας διάσημος εξερευνητής των άστρων, κάθε μέρα παρατηρούσε με το τηλεσκόπιο του τ’ άστρα! Ένα βράδυ όμως ανακαλύπτει πως τα αστέρια χάνουν σιγά – σιγά την λάμψη τους… Πολλά ερωτήματα γεννήθηκαν στο κεφάλι του επιστήμονα, γιατί να συμβαίνει άραγε αυτό; Και τι θα μπορούσε να σημαίνει για το μέλλον του σύμπαντος; Κάτι τόσο σοβαρό δεν θα μπορούσε φυσικά ο κ.Πικ να το αφήσει στην τύχη του! Έπρεπε ν κάνει κάτι…Έτσι ο κύριος Πικ κατάλαβε πως είχε φτάσει η στιγμή που θα έπρεπε να ταξιδέψει στο σύμπαν! Το ταξίδι του δεν ήταν εύκολο, αφού ο κ.Πικ συνάντησε στον δρόμο του απίστευτους πλανήτες… πλανήτες που είχαν συναισθήματα!!!
 
Η παράσταση:
Η παράσταση λειτουργεί ως ένα εργαστήρι συναισθημάτων όπου τα παιδιά μέσα από την περιπέτεια του κυρίου Πικ θα γνωρίσουν αλλά και θα παίξουν τα συναισθήματα. Το παιχνίδι και η συμμετοχή των παιδιών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης.
 
Συμμετοχή των παιδιών:
Ο κύριος Πικ δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει χωρίς τα παιδιά, τα οποία θα εκπαιδεύσει για να γίνουν το πλήρωμα του σε αυτό το απίστευτο ταξίδι!
 
Στόχοι – μηνύματα:
Τα παιδιά θα γνωρίσουν τα συναισθήματα και θα παίξουν με αυτά , ο κύριος Πικ θα τα εκπαιδεύσει να τα αναγνωρίζουν με ευκολία και θα τους βοηθήσει να φτιάξουν έναν χάρτη συναισθημάτων που θα τους οδηγήσει στον πλανήτη της χαράς! Μέσα από το παραμύθι θα μιλήσουμε και γι τον προσωπικό στόχο του κάθε ανθρώπου και πως ο δρόμος προς αυτόν είναι που θα μας οδηγήσει στη χαρά!
 
Ο χάρτης των συναισθημάτων στην τάξη:
Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά θα σχεδιάσουν τον δικό τους χάρτη με τα συναισθήματα, ενώ για την τάξη τους θα τους χαρίσουμε τον αυθεντικό χάρτη του κ.Πικ! Έτσι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το απίστευτο ταξίδι που κάναμε μαζί του!
 
Συντελεστές:
Κείμενα- σκηνοθεσία:  Άννα Σεβαστή Τζίμα
Παίζουν: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Βλασία Βερβέρη, Ερμόλαος Καντζουρίδης
Απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 9 ετών
Διάρκεια: 1 ώρα
Μόνο για 4 παραστάσεις: Κυριακή 7, 14, 21 & 28 Μαϊου στις 12:00 μ.μ. 
Τιμή εισιτηρίων: 7€, 6€ (οικογενειακό 3 άτομα +), 5€ (ΟΑΕΔ, μαθητές του Παιδί & Τέχνη, μέλη εκπαιδευτικών μας ομάδων, ομαδικά 7+, Πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, προπώληση έως 2 Μαϊου)
Η παράσταση παίζεται και για σχολεία
Θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Αθήνα (Κ. Πετράλωνα) – Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002 

2 σκέψεις σχετικά με το “Μορφές Έκφρασης “Το απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ”

  • Υπεροχη παρασταση!!φανταστικο ταξιδι στον κοσμο των συναισθηματων!!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image