Νέα

1η Γιορτή Αθλημάτων στο ΣΕΦ για παιδιά Δημοτικού

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας (Δ.Κ.Ο.Ε.), στο πλαίσιο του Προγράμματος αθλητικής παιδείας «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα – Γνωρίζω τον Αθλητισμό», διοργανώνουν την 1η Γιορτή Αθλημάτων στο ΣΕΦ. Το πρόγραμμα είναι ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται σε μαθητές της Δ, E’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

18766061_624483567751503_79385510873848744_n

Το υφιστάμενο πρόγραμμα πραγματοποιείται με εγκύκλιο οδηγία του Υπουργείου Παιδείας και έχει αξιοσημείωτα θετικά αποτελέσματα σε όσα σχολεία έχουν ήδη συμμετάσχει.
Κατά τη διάρκεια του περσινού σχολικού έτους 2016, το πρόγραμμα φιλοξένησε 2.336 μαθητές από 30 σχολεία της επικράτειας και το 2017 εκτιμάται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, περίπου 6.500 παιδιά από τα σχολεία όλης της χώρας.

Κάθε άθλημα και κάθε παιδί διαφέρει, κάποια ταλέντα αναπτύσσονται και κάποια πρέπει να ωριμάσουν για να ενασχοληθούν. Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει; Ποιο άθλημα; Πόσο κοστίζουν τα μαθήματα; Ο εξοπλισμός; Πόσο χρόνο πρέπει να επενδύσουμε; Ποιο άθλημα πρέπει να επιλέξουμε;

Η συγκεκριμένη δράση έχει στόχο να αποτελέσει έναυσμα για τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι, να επιλέξουν το άθλημα που τους ταιριάζει καθώς επίσης να ενημερωθούν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές για τις δυνατότητες και τη δυναμική του κάθε αθλήματος.

Οι μαθητές κατά την επίσκεψή τους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα έχουν την ευκαιρία να:

– Επισκεφθούν την έκθεση: Ολυμπιακές Δάδες / Λαμπαδηδρομία.
– Δουν εκθέματα και εικαστικές παρεμβάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (1896, 1906, 2004) από τις ιδιωτικές συλλογές των κ.κ. Στράτου Κλήμου, Αναστάσιου Λουκίση και Δημήτρη Ποντικούλη.
Παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση: «Ένας μικρούλης μεγάλος Ολυμπιονίκης» της Σγουρή Γεωργιάδη.
– Συμμετάσχουν με δημιουργικό τρόπο και να παίξουν σε μία σειρά από αθλήματα σε συνεργασία με αθλητικές ομοσπονδίες και συνεργάτες του προγράμματος «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα – Γνωρίζω τον Αθλητισμό». (Μπάσκετ, Χάντμπολ, Τοξοβολία,
Πάλη, Άρση Βαρών, Πινγκ Πονγκ, Ρυθμική, Σκάκι, Αναρρίχηση κ.α.) * το πρόγραμμα των αθλημάτων εξελίσσεται και μπορεί να υπάρξουν τροποποιήσεις.
– Συμμετάσχουν στα εργαστήρια του προγράμματος «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» (Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας)
– Συνομιλήσουν με Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές και να εμπνευστούν από τα ολυμπιακά ιδεώδη αλλά και να ενημερωθούν για μία σειρά από πολύ σημαντικά θέματα όπως το doping (φαρμακοδιέγερση), η σημασία της ολυμπιακής εκεχειρίας και
– Παρακολουθήσουν διάφορες αθλητικές επιδείξεις.

Διάρκεια προγράμματος
– 8, 9 και 10 Ιουνίου 2017.
– Διάρκεια Επίσκεψης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας: 4 ώρες.
– Μέγιστος Αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε επίσκεψη: 3.000 μαθητές.
– Ώρα έναρξης: 09:00, 09:30 και 10:00
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Είσοδος Δωρεάν

Η “1η γιορτή αθλημάτων” τελείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ.

Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Σ.Ε.Φ.:
κα Βίκυ Κοκκίνη, Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων τηλ: 2104893375 / fax: 210 4893036, [email protected]

Copyrighted Image