ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2017-18Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2017-2018

Γκλόρια «Οι Εφευρέσεις που άλλαξαν τον Κόσμο»

Η παιδική σκηνή του Θεάτρου Γκλόρια γεμίζει φέτος από τις εφευρέσεις και τους εφευρέτες που άλλαξαν τον κόσμο! Τα παιδιά γνωρίζουν τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ιστορίας του πλανήτη μας, γελώντας και διασκεδάζοντας! Μάλιστα! Και ως δια μαγείας μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν! Μαθαίνουν αβίαστα… διότι η σοφία κρύβεται στην απλότητα!

Οι μικροί θεατές μας θα ταξιδέψουν από τη νεολιθική εποχή και την αρχαία Ελλάδα μέχρι το 2050 μ.Χ., σε μια διαδρομή – ύμνο στην ανθρώπινη εφευρετικότητα και στην επιστημονική σκέψη. Με διάδραση, βιντεοπροβολές, μουσική και πάρα πολύ χιούμορ, η παράσταση δείχνει πώς προέκυψαν οι εφευρέσεις που άλλαξαν την ανθρωπότητα. Άλλοτε με το πείραμα και την παρατήρηση και άλλοτε μέσα από τυχαία γεγονότα, όπως π.χ. όταν ένας άγνωστος αγγειοπλάστης πριν από 5000 χρόνια εφηύρε τον τροχό από μία απροσεξία!

Λίγα λόγια για το έργο:

Η παράσταση παρουσιάζει τη ζωή των επιστημόνων που άφησαν εποχή με απλό και διασκεδαστικό τρόπο, χωρίς να παραποιεί την Ιστορία και με στόχο να εμπνεύσει τα παιδιά να σκέφτονται. Να σκέφτονται… επιστημονικά!

Όπως έκανε κάποτε ο Θαλής.

Και ο Γουτεμβέργιος.

Και ο Γαλιλαίος.

Και πολλοί άλλοι…

Ποιος είναι όμως ο μεγαλύτερος εφευρέτης όλων των εποχών; Ε, λοιπόν, κανένας απ’ όσους γνωρίζουμε! Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μέχρι το 2050 η τεχνολογία θα έχει λύσει τα σημαντικότερα προβλήματα της ανθρωπότητας. Άρα η μεγαλύτερη εφεύρεση όλων των εποχών δεν έχει γίνει ακόμα και επομένως οι μεγαλύτεροι εφευρέτες της ιστορίας είναι ακόμα παιδιά…

Τα παιδιά μας!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Νίκος Τσέκος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος
Animation – Προβολές: Χρυσούλα Κοροβέση & Μάριος Γαμπιεράκης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Τζεφ Μαραάουι, Αλεξάνδρα Ούστα, Γιάννης Σαρακατσάνης, Κίμων Φιορέτος, Σωσώ Χατζημανώλη

Πληροφορίες 

Πρεμιέρα: 14 Οκτωβρίου 2017

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 12:00

Τιμές εισιτηρίων : κανονικό 12 €, μειωμένο 10 € (ανέργων, ΑΜΕΑ και εκπαιδευτικών)

Προπώληση εισιτηρίων: www.gloriatheater.gr, Viva Kiosk Σύνταγμα, Media Markt, Seven Spots, Reload, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και στα ταμεία του θεάτρου, www.viva.gr

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210-9213310 – Για ομαδικές κρατήσεις:  210 5767 193, 210 5752 978, 697 4810 416

Τοποθεσία: Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα – τηλ. 210 360 0832 (gloriatheater.gr)

3 σκέψεις σχετικά με το “Γκλόρια «Οι Εφευρέσεις που άλλαξαν τον Κόσμο»

  • Πολύ ωραία παράσταση. Ο γιος μου ηλικίας 10 χρονων την ευχαριστήθηκε…μας άρεσαν όλες οι εφευρέσεις!!!Τα κουστούμια πολύ ωραία.. .Σας ευχαριστούμε για την προσκληση?

  • Πολύ όμορφη παράσταση! Όλα ήταν υπέροχα, εξαιρετική δουλειά, ο γιός μου ενθουσιάστηκε!
    Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση!!!

  • Σας ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση.Παρακολουθήσαμε την παράσταση όλοι οικογενειακώς και μας άρεσε πάρα πάρα πολύ.Συγχαρητηρια σε όλους τους ηθοποιους και σε εσάς που μας δώσατε την ευκαιρία!!!Εξήγησαν πολλές σημαντικές εφευρέσεις με την βοήθεια απλών σκετς που έδιναν γέλιο και γνωση.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image