ΠΑΙΔΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά

ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΜΨΥΧΩΣΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ

Δώστε στο παιδί σας την ευκαιρία να κατασκευάσει τη δική του κούκλα και να της δώσει ζωή!
Τα παιδιά, κατά τη διάρκεια του δίωρου αυτοτελούς εργαστηρίου μας, μέσα από ομαδοσυνεργατική μέθοδο εργασίας, κατασκευάζουν μια απλή κούκλα και ύστερα χρησιμοποιούν το δημιούργημά τους για να πουν και να παίξουν μια ιστορία δικής τους έμπνευσης, με θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς!

Σκοπός μας είναι να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα διαφορετικό είδος τέχνης που τους δίνει τη δυνατότητα αυτοέκφρασης, βαθύτερης επικοινωνίας με την ομάδα και συνεχούς άσκησης της φαντασίας.

Πληροφορίες

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Εμμανουέλα Καποκάκη
Κόστος εργαστηρίου: 10 ευρώ / εργαστήριο (Τα υλικά συμπεριλαμβάνονται στην τιμή)
Τόπος διεξαγωγής: Κουκλόσπιτο «Πράσσειν Άλογα», Β. Βουλγαροκτόνου 60, Αθήνα
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ώρα και την ημέρα διεξαγωγής του εργαστηρίου επικοινωνήστε μαζί μας.
Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 6932628305 – www.prasinaloga.gr

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΕΜΨΥΧΩΣΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Η ομάδα «Πράσσειν Άλογα», προτείνει ένα τρίμηνο εργαστήριο με στόχο να μοιραστεί μαζί σας τις γνώσεις και το πάθος της για το Θέατρο Κούκλας.
Με χαμηλά δίδακτρα!

Πρόγραμμα εργαστηρίου:
– 1ο δίωρο: Βασικές αρχές κίνησης της κούκλας – εμψύχωση κούκλας άμεσης κίνησης, ώστε να φαίνεται ζωντανή: πώς κοιτάζει, κινείται, σκέφτεται, εκφράζει συναισθήματα. Διαφορετικές τεχνικές κούκλας.
– 2ο δίωρο – 7ο δίωρο: Κατασκευή κούκλας άμεσης κίνησης. Δημιουργούμε μικρή κούκλα 40 εκατοστών με κεφάλι και χέρια από χαρτοπολτό, σκελετό από ξύλο, σώμα από αφρολέξ. Εφαρμόζουμε στην πράξη αρχές ζωγραφικής και γλυπτικής.
– 8ο δίωρο: Τροποποιημένα αντικείμενα και δραματοποίηση παραμυθιού. Οι συμμετέχοντες, με αφορμή κάποιο γνωστό παραμύθι φέρνουν πέντε δικά τους αντικείμενα που κατασκευαστικά τροποποιούνται ελαφρώς, εμψυχώνονται και χρησιμοποιούνται στη δραματοποίηση.
-9ο -12ο δίωρο: Κατασκευή κούκλας Muppet (μεγάλη κούκλα, λίγο μικρότερη από άνθρωπο, που ανοιγοκλείνει το στόμα της). Εναλλακτικά, ανάλογα με την προτίμηση των συμμετεχόντων, δημιουργία παράστασης με κούκλες άμεσης κίνησης κ τροποποιημένα αντικείμενα.

Πληροφορίες

Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Εμμανουέλα Καποκάκη
Διάρκεια: Τρίμηνη. Ένα δίωρο εργαστήριο την εβδομάδα (σύνολο 24 ώρες).
Προτεινόμενη ημέρα: Τετάρτη 19:00-21:00, με δυνατότητα τροποποίησης ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.
Ξεκινάμε μέσα Οκτωβρίου, κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετέχοντες.
Κόστος: Με την έκπτωση της έγκαιρης εγγραφής: 120 ευρώ (έως και 10 Οκτωβρίου). Διαφορετικά: Δύο δόσεις των 70 ευρώ ή 3 δόσεις των 55 ευρώ.
Τόπος διεξαγωγής: Κουκλόσπιτο «Πράσσειν Άλογα», Β. Βουλγαροκτόνου 60, Αθήνα
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων!
Πληροφορίες/ Κρατήσεις : 6932628305

H ομάδα του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» ιδρύθηκε το 1997 από την Εμμανουέλα Καποκάκη, πτυχιούχο της Ανωτάτης Σχολής Θεάτρου Κούκλας (Charleville- Mezières, Γαλλία) με υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση.
Προτείνει ένα θέαμα με συνδυασμό δράσης κούκλας και ηθοποιού, ξεφεύγοντας από το παραδοσιακό κουκλοθέατρο. Οι παραστάσεις της προσεγγίζουν τον θεατή με τρόπο διαφορετικό από το θέατρο λόγου, λειτουργώντας μέσα από τη γλώσσα της εικόνας, του συμβόλου, του αρχετύπου, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο θέαμα, για παιδιά και ενήλικες θεατές.
Οι κούκλες της είναι διαφορετικών τεχνικών και έχουν ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον. Έχει κάνει 15 θεατρικές παραγωγές σε αθηναϊκά θέατρα (συμπεριλαμβανομένων του Εθνικού Θεάτρου, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών), Φεστιβάλ Ελληνικά και Διεθνή (με τιμητικά βραβεία), Δήμους και Σχολεία.
Παραδίδει σεμινάρια και αναλαμβάνει κατασκευές. Επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και συνεργάζεται με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Copyrighted Image