ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2017-18Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2017-2018

Παραμυθίας “Η βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί”

Το θέατρο Παραμυθίας παρουσιάζει, για δεύτερη σεζόν, το συναρπαστικό παραμύθι Η βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί, στις 15 Οκτωβρίου. Το έργο αυτό αφηγείται τις περιπέτειες ενός ριψοκίνδυνου βασιλόπουλου, που κάνει τα πάντα για κατακτήσει την καρδιά της σκληρής βασιλοπούλας. Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Φραγκιόγλου και ερμηνεύει η Ελένη Κερολλάρι. Ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας βασιλιάς που είχε έναν μοναχογιό που αρνιόταν πεισματικά να παντρευτεί. Μάταια ο βασιλιάς προσπαθούσε να του αλλάξει γνώμη. Το βασιλόπουλο ήταν αμετάπειστο… Μέχρι που αντίκρισε το πορτρέτο της βασιλοπούλας που δεν ήθελε να παντρευτεί και μαγεύτηκε από την ομορφιά της. Κάπως έτσι αρχίζει ένα περιπετειώδες ταξίδι αναζήτησης της σκληρής βασιλοπούλας κι ένας ριψοκίνδυνος αγώνας κατάκτησης της καρδιάς της από το βασιλόπουλο. Η διαδρομή γεμάτη απρόοπτα, προκλήσεις και πάθη, ποτισμένα με τόνους έρωτα αλλά και με αίμα. Δράκοι, μαγικές σκούφιες και μαγκούρες, μήλα που γελάνε, κυδώνια που κλαίνε, δόντια που δίνουν υπερφυσικές ικανότητες, μαγικά «δεσίματα» και «λυσίματα» πλέκονται αριστοτεχνικά για να συνθέσουν μια περιπέτεια αναζήτησης του αληθινού έρωτα που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα, οδηγώντας ήρωες και θεατές σε ένα απροσδόκητο τέλος.

Η παιδική αυτή παράσταση είναι μια δραματοποιημένη αφήγηση, που παρουσιάζεται με την αμεσότητα και την απλότητα των λαϊκών παραμυθάδων. Ωστόσο, λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και οι προβληματισμοί του σήμερα.

Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι, με τη θεατροπαιδαγωγό Γεωργία Ρούβαλη, που επιτρέπει στον «μικρό θεατή» να πάρει ο ίδιος μέρος στο παραμύθι. Δίνεται η ευκαιρία να βιώσει τη μαγεία του, και ενδεχομένως να δώσει τη δική του τροπή στην εξέλιξη του μύθου. Το θεατρικό παιχνίδι περιλαμβάνει κινητικά παιχνίδια πλαισιωμένα από τη μουσική της παράστασης, παιχνίδια ρόλων που εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών και τους επιτρέπουν να βιώσουν το παραμύθι που είδαν, αλλιώς…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Φραγκιόγλου
Στίχοι: Λίτσα Ηλιού
Μουσική: Αντώνης Βεκρής
Επιμέλεια Κίνησης: Χριστίνα Παπαδάκη
Φωτισμοί: Δημήτρης Βέργαδος
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος
Παίζει: Ελένη Κερολλάρι

Σχεδιασμός θεατρικού παιχνιδιού: Ρούβαλη Γεωργία (θεατροπαιδαγωγός)
Δράση θεατρικού παιχνιδιού: Ρούβαλη Γ. – Καραμάνη Μαρία (ηθοποιός)

 

Πληροφορίες

Διάρκεια Παράστασης : 110 λεπτά – περιλαμβάνει και το θεατρικό παιχνίδι

Πρεμιέρα: 15 Οκτωβρίου 2017

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 3:00 μμ

Τιμές εισιτηρίων : 8 ευρώ (παιδικό) και 6 ευρώ (ενηλίκων)

Τοποθεσία: Θέατρο ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, Παραμυθίας 27, Κεραμεικός – Τηλ. 210 3457 904

Copyrighted Image