ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2017-18Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2017-2018

Altera Pars “Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμμ”

Λίγα λόγια για το έργο:

Mια φορά και έναν καιρό… και το ταξίδι ξεκινά!
Ποιος δεν ξέρει τους Αδελφούς Γκριμμ; τους συγγραφείς και συλλέκτες παραδοσιακών παραμυθιών. Ποιος δεν ξέρει τα παραμύθια τους;

Κοκκινοσκουφίτσα, Ωραία Κοιμωμένη, Χιονάτη, Χάνσελ και Γκρέτελ και πολλά πολλά άλλα. Παραμύθια που άντεξαν στο χρόνο, ανέθρεψαν  ολόκληρες γενιές και αποτελούν μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Για πρώτη φορά μια παιδική θεατρική παράσταση που μέσα από τις κλασικές ιστορίες των Αδελφών Γκριμ και τους ήρωες τους, προσκαλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο των παραμυθιών τους και να μπουν σ’ αυτόν. Νεράιδες, ζώα, ξωτικά, θαυματουργά δαχτυλίδια, περίεργα πουλιά, βασιλιάδες, μάγισσες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες, αποτελούν το πολύχρωμο σκηνικό των παραμυθιών σε μια διαδραστική παράσταση μέσα στο νερό με αληθινές λίμνες, δέντρα, εντυπωσιακά κοστούμια και υπέροχες μουσικές.
Η αξία της αγάπης, της αλληλεγγύης, της αποδοχής, της γενναιοδωρίας, της πίστης στον εαυτό μας , μέσα από τη σύγκρουση καλού και κακού και με όπλο την εξυπνάδα ενάντια στην δύναμη ,είναι μερικά από τα διδακτικά μηνύματα των παλιών αυτών λαϊκών παραμυθιών της «γιαγιάς».

Ένας ολόκληρος κόσμος που βγαίνει από τα παραμύθια-λογοτεχνήματα των δύο παραμυθάδων και δεν έχει πάψει εδώ και δύο αιώνες να φωλιάζει στην καρδιά παιδιών και ενηλίκων σε ολόκληρο τον κόσμο, τροφοδοτώντας τη φαντασία τους και ενθαρρύνοντας τους να πιστέψουν στις αξίες της ζωής και να χτίσουν τη δική τους προσωπικότητα.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ηθοποιός Φώτης Σπύρος, ο οποίος και πρωταγωνιστεί.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Παύλος Μάτεσις

Σκηνοθεσία: Φώτης Σπύρος

Μουσική: Ελένη Καραϊνδρου

Σχεδιασμός Σκηνικών: Βαλεντίνος Βαλάσης
Κοστούμια: Ελένη Ψύρρα
Φωτισμοί: Τρύφων Κεχαγιάς

Ηχοληψία: Γιάννης Κυρατζής    

Παίζουν : Φώτης Σπύρος, Ηλέκτρα Τσακαλία, Γιώργος Κοσκορέλλος, Πέννυ Φοινίρ,η Νίκος Χρηστίδης

             

Πληροφορίες

Διάρκεια Παράστασης :

Πρεμιέρα: 22 Οκτωβρίου 2017

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 11:00 πμ και καθημερινά με σχολεία κατόπιν συνεννόησης.

Τιμές εισιτηρίων : 7 ευρώ. Ειδικές τιμές για σχολεία 

Τοποθεσία: Θέατρο Altera Pars, Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Γκάζι – τηλ. 210 3410011

Copyrighted Image