ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2017-18Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2017-2018ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αλκυονίς “JAZZ for kids”

Μέσα από ένα μεγάλο μαγικό ταξίδι στο χρόνο η Γιαγιά “Jazz” μας αφηγείται την ιστορία της:

‘’Μια φορά και ένα καιρό στην Αφρική ήταν ένα μικρό παιδί. “Τραγούδι” το έλεγαν και είχε για φίλους κάτι όμορφες νεράιδες τις “Νότες”. Αιώνες τώρα μέσα από τα τάμ-τάμ και τους ήχους, ημέρευαν οι άνθρωποι και τα άγρια θηρία σε αυτά τα πράγματα κουμάντο έκανε ένας μάγος  ο “Ρυθμός”.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το JAZZ FOR KIDS: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΡΥΘΜΟΥ είναι μια μοναδική για τα Ελληνικά δεδομένα παιδική παράσταση. Πάνω στη σκηνή ένα Πιάνο, ένα Κοντραμπάσο, ένα Σαξόφωνο και Κρουστά. Τέσσερις καταξιωμένοι μουσικοί με μαέστρο τον Αλέξανδρο Χρηστίδη, τετραμελές μπαλέτο με χορογράφο την Άνουσκα Οικονόμου και τέσσερις ακόμα ηθοποιοί με σκηνοθέτη τον Παναγιώτη Σπηλιώπουλο.

Η παράσταση έρχεται να ευαισθητοποιήσει και να ψυχαγωγήσει  τους μικρούς μας φίλους όπου το παραμύθι πλαισιώνεται ζωντανά επί σκηνής με Jazz μουσικούς, χορευτές, video Art και σκηνικά εμπνευσμένα από έργα του Kandinsky, που παρασύρουν τα παιδιά σε μια ατμόσφαιρα δημιουργικής έκφρασης.

Το JAZZ FOR KIDS: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΡΥΘΜΟΥ μας ταξιδεύει με μελωδίες σε όλη την ιστορία της Jazz και προάγει την έννοια της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της αλληλεγγύης.

Η μελωδία και ο ρυθμός είναι η αφορμή για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την πολυπολιτισμικότητα και την παγκόσμια γλώσσα των συναισθημάτων.

Στόχος της παράστασης είναι μέσα από την αφήγηση της ιστορίας, τα παιδιά να κατανοήσουν ότι η μουσική και η ζωγραφική είναι παγκόσμιες γλώσσες και ότι ο πολιτισμός δεν έχει χώρα και χρώμα. Είναι μια παιδική ματιά πάνω στη ζωή, μια αυθεντική και δημιουργική ελευθερία χωρίς όρια και σύνορα.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο : Δημήτρης Λέντζος

Μουσική Επιμέλεια: Αλέξανδρος  Χρηστίδης

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Σπηλιώπουλος

Κινησιολογία/χορογραφίες: Άνουσκα Οικονονόμου

Οργάνωση Παραγωγής:Νίκος Γιαννακάκης

Ηθοποιοί/Χορευτές: Ελένη Νζάνγκα ,Τίνα Σκλαβούνου,Ευδοκία Ράπτη (Krama Band), Ιωάννα Φλεμοτόμου, Ζακλίν Παλαμάρη, Άννα Κλιάφα ,Αναστασία Μαργούτα

Μουσικοί/Κρουστά -Ντράμς:Αλέξανδρος  Xρηστίδης, Σαξόφωνο:Λευτέρης Κρητικός, Πιάνο: Νίκος Δρογώσης,  Κοντραμπάσο: Μάρκος Αγραφιώτης

Video Art: Νίκος Ψαρρός

Σκηνικά: Κυριάκος Αδάμ

Κοστούμια:Καντίνσκι

Ενδύματα: Μερόπη,Νάταλι Παυλοπούλου

Οργάνωση/ Παραγωγή: Πολιτιστικό Πάρκο

                

Πληροφορίες

Διάρκεια Παράστασης : 60′

Πρεμιέρα: 11 Φεβρουαρίου 2018 έως 18 Μαρτίου 2018

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 11:30

Τιμές εισιτηρίων : Ατομικό Εισιτήριο: 9€ – Οικογενειακό Εισιτήριο: 30€ (Η τιμή ισχύει 2 ενήλικες και 2 παιδιά) 

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 3647200-210 9211812

Τοποθεσία: Θέατρο Αλκυονίς, Ιουλιανού 42-46,Πεδίον Άρεως, Αθήνα

Copyrighted Image