ΠΑΙΔΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΘΒΕ: «Αυτό το Καλοκαίρι πάμε Διακοπές στο… Θέατρο!»

Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι αποκλειστικά για παιδιά (4-11 ετών)

Από τις 18 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδοςγια τρίτη χρονιά, προσκαλεί τους «μικρούς καλλιτέχνες» της πόλης σ’ έναν κόσμο έκφρασης και φαντασίας, έναν κόσμο που αναπτύσσει τη δημιουργικότητά τους και απελευθερώνει τα συναισθήματα τους μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες. Μέχρι σήμερα 1500 παιδιά πέρασαν από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του ΚΘΒΕ… και το ταξίδι συνεχίζεται… Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά ανακαλύπτουν, μαθαίνουν, εκφράζονται, κοινωνικοποιούνται και δημιουργούν τον κόσμο που επιθυμούν, διασκεδάζοντας.

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσες ιστορίες έχει ακούσει ένας τοίχος; Θέλεις να δοκιμάσεις να ταξιδέψεις με αερόστατο, με ατμόπλοιο, με γαλέρα, με ελέφαντα; Πιστεύεις ότι είναι εύκολο μια πεντάμορφη να ερωτευτεί ένα τέρας; Πόσο σιμιγδάλι χρειάζεται μια βασιλοπούλα για να πλάσει τον αγαπημένο της; Μα τι σκιάχτρο είναι αυτό που αντί να τρομάζει τα πουλιά, τα αγαπάει και θέλει να πετάξει μαζί τους; Ποιος θέλει να δοκιμάσει ένα ζευγάρι παπούτσια που θα τον κάνουν να χορεύει ασταμάτητα; Πώς είναι άραγε να έχουν την εξουσία τα παιδιά; Σου αρέσουν οι μεγάλοι περίπατοι;

Αν αυτές οι επιθυμίες και οι ερωτήσεις έχουν κάτι από σένα, τότε βάλε ρούχα άνετα, παπούτσια βολικά, πάρε καπέλο, γυαλιά και αντηλιακό και έλα στο Βασιλικό Θέατρο για δράση και διασκέδαση!

Έντεκα εβδομάδες γεμάτες θέατρο, μουσική, κίνηση, χορό, εικαστικές δημιουργίες και παιχνίδι στα γρασίδια με στόχο την ενεργοποίηση της δημιουργικής σκέψης και της σωματικής έκφρασης.

 

Μια ομάδα από έμπειρους παιδαγωγούς συντονίζουν έντεκα (11) διαφορετικές θεματικές εβδομάδες για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας −με ειδικά τμήματα για παιδιά ηλικίας 4-5 ετών, 6-7 ετών, 8-9 ετών και 10-11 ετών− με συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως: ξεναγήσεις σε χώρους του θεάτρου, διαδραστικούς περιπάτους (πολιτιστικές-εκπαιδευτικές δράσεις σε χώρους εκτός θεάτρου), μουσική, χορό-κίνηση, σκηνογραφία, θέατρο, αφήγηση, προβολές, ζωγραφική, ειδικές κατασκευές. Η διαδικασία αυτή αποτελεί για τα παιδιά μια πρώτη μύηση στην τέχνη αλλά και στην αγγλική γλώσσα καθώς στη διδασκαλία θα χρησιμοποιούνται και αγγλικές λέξεις.

Ενδεικτικό ημερήσιο πρόγραμμα:

07.30-09.00  προσέλευση παιδιών και ελεύθερη ώρα

08.15-09.00  πρωινό

09.30-11.00 εξόρμηση στα γρασίδι του Βασιλικού θεάτρου και επίσκεψη σε μουσείο

11.00-12.00 δραστηριότητα*

12.00-13.00 δραστηριότητα*

13.00-14.00 μεσημεριανό και ελεύθερη ώρα

14.00-15.00 δραστηριότητα*

15.00-16.00 ελεύθερη ώρα και παραλαβή παιδιών

*οι δραστηριότητες, όπως αναγράφονται άνωθεν, ποικίλουν μέσα στην εβδομάδα

Πρόγραμμα θεματικών εβδομάδων:

18-22 Ιουνίου: «Ο Ειρηνοποιός», David Holman

25-29 Ιουνίου: «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»

2-6 Ιουλίου: «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες», Ιούλιος Βερν

9-13 Ιουλίου: «Ο μυστικός κήπος», Μπαρνέτ Φράνσις Χόντγκσον

16-20 Ιουλίου: «Ερωτευμένος πειρατής», Θέμης Μουμουλίδης

23-27 Ιουλίου: «Το μαγικό μαργαριτάρι», Πετρώφ Βαλερύ

30 Ιουλίου-3 Αυγούστου: «Ο Σιμιγδαλένιος», Αλέξανδρος Αδαμόπουλος

6-10 Αυγούστου: «Ματίας ο πρώτος», Γιάνους Κόρτσακ

20-24 Αυγούστου: «Τα κόκκινα παπούτσια», Ρόμπιν Σορτ

27-31 Αυγούστου: «Το όνειρο του σκιάχτρου», Ευγένιος Τριβιζάς

3-7 Σεπτεμβρίου: «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη

Τα Ολοήμερα Θερινά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια για παιδιά, πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή 7:30-16:00, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού (18 Ιουνίου-7 Σεπτεμβρίου). 

Το πρόγραμμα διαθέτει την ευελιξία συμμετοχής από μία εβδομάδα και για όσες και όποιες εβδομάδες επιλέξετε (με δυνατότητα άφιξης αργότερα και αναχώρησης νωρίτερα). Τα τμήματα ακολουθούν προδιαγραφές (ολιγομελή, αυστηρή ηλικιακή σύνθεση) έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας τους.

Το KΘΒΕ, αντιλαμβανόμενο τις ανάγκες της εποχής, δεν αυξάνει το κόστος και συνδυάζει τα χαμηλά δίδακτρα με την υψηλή ποιότητα. Το κόστος ανέρχεται σε 70€ ανά εβδομάδα ενώ σε περίπτωση εγγραφής δεύτερου παιδιού της ίδιας οικογένειας η τιμή διαμορφώνεται στα 60€ / εβδομάδα. Ειδικές τιμές για πρόωρες εγγραφές (60€ ανά εβδομάδα για εγγραφή δεκαπέντε ημέρες πριν την έναρξη των παρακολουθήσεων). Παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ πρωινό και μεσημεριανό. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στα Ταμεία του Βασιλικού θεάτρου (Πλατεία Λευκού Πύργου), με την συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής και την καταβολή χρημάτων.

Στο κόστος περιλαμβάνεται και ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών κατά τις ώρες της παραμονής τους στο θέατρο. Επίσης, κάθε Τετάρτη, 15:00.00-16:00 (αποχώρηση) οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα ξενάγησης στους χώρους των μαθημάτων γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουν εκτός από τη διαδικασία των μαθημάτων και το περιβάλλον όπου περνούν δημιουργικά την ώρα τους τα παιδιά τους.

Οι μαθητές, κατά την προσέλευση τους, πρέπει να έχουν μαζί τους καπέλο, αντηλιακό, νερό και μία αλλαξιά ρούχα.

Μέρος των εξόδων του Ολοήμερου Θερινού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου καλύπτεται με την ευγενή υποστήριξη των εξής εταιριών: Η εταιρία ΙΚΕΑ φροντίζει για τον εξοπλισμό των χώρων των εργαστηρίων, οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ προμηθεύουν τα εργαστήρια με γραφική ύλη, βιβλία & επιτραπέζια παιχνίδια, οι εταιρίες Το Τσουκάλι-Ελληνική Κουζίνα, ΘΕΣγάλα & Tsakiris Family επιμελούνται τη διατροφή των παιδιών και η εταιρία Interlife-Ασφαλιστική καλύπτει την ασφάλιση των παιδιών στους χώρους των εργαστηρίων.

Οι εγγραφές ξεκινούν στις 25 Μαΐου 2018.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται  το αργότερο μέχρι 4 ημέρες πριν την έναρξη της εβδομάδας που θέλετε να παρακολουθήσετε.

Υπεύθυνη προγράμματος: Κωνσταντίνα Ματζίρη

Πληροφορίες: Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-14:00                                                              
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 200029

Copyrighted Image