ΝέαΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κάλεσμα σε νέους καλλιτέχνες για την “Παραμυθένια Ορχήστρα” | Μορφές Έκφρασης

Έναν νέο θεσμό στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης δημιουργούν οι Μορφές Έκφρασης με την «Παραμυθένια Ορχήστρα». Νέοι καλλιτέχνες (ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, αλλά κι όσοι έχουν έντονη την επιθυμία της καλλιτεχνικής έκφρασης και δράσης) μπορούν να ενταχθούν στο εγχείρημα, το οποίο μέσα από την εκπαίδευση αλλά και τη συνεχή δημιουργική προσωπική εξέλιξη, θα αποτελέσει τον πυρήνα μιας νέας επαγγελματικής ομάδας.

Οι αιτήσεις για τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες έχουν ξεκινήσει και θα γίνουν δεκτές έως και τις 20 Σεπτεμβρίου για την ακρόαση του Σεπτεμβρίου. Ακροάσεις θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 210 3464002 ΚΑΙ 210 3464903 ή στείλτε μας το βιογραφικό σας στο [email protected]

Περισσότερες πληροφορίες:

Στόχος της παραμυθένιας ορχήστρας είναι η δημιουργία μιας ομάδας με κοινή γλώσσα και κοινή άποψη για τη ζωή. Ευρύτερος στόχος είναι με τη μόρφωση των μελών, τόσο σε θέματα καλλιτεχνικά όσο και σε θέματα που αφορούν τη γνώση της ύπαρξης,  να βάλουμε τα θεμέλια ενός νέου πολιτισμού που να σέβεται τον άνθρωπο και κυρίως τα παιδιά που αυτά αποτελούν το μέλλον της ανθρωπότητας.

Αυτό που αποκαλούν «πολιτισμό» οι σύγχρονοι άνθρωποι βλέπουμε ότι παράγει βαρβαρότητα και πόνο. Οφείλουμε εμείς οι καλλιτέχνες να πούμε «όχι» σ’ αυτή …την προοπτική και να στήσουμε ένα νέο «Πολιτισμό» που να εκφράζει τον άνθρωπο παρέχοντάς του έναν δρόμο προς την ευτυχία και την αισθητική.

Εμείς εδώ στις Μορφές Έκφρασης πιστεύουμε ότι μπορούμε γιατί έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία γνώσης που χρειάζονται για να αφυπνίσουν τον άνθρωπο και κυρίως τους νέους.

Έτσι από πλευράς καλλιτεχνικής η ομάδα, «Παραμυθένια Ορχήστρα»,  θα στήσει ορχήστρα-χορωδία βασισμένη στο μουσικοκινητικό σύστημα του Καρλ Ορφφ, θα δημιουργήσει παραστάσεις για παιδιά και μεγάλους μέσα από ιστορίες και παραμύθια των λαών, θα δώσει σεμινάρια πάνω σε θέματα που αφορούν την «Τέχνη του να ζεις», θα οργανώσουν παιδικά και εφηβικά τμήματα όπου θα περάσουν στα παιδιά και στους εφήβους την αισθητική και την ομορφιά του να ζεις χωρίς φόβο, χωρίς ναρκωτικά και ψυχοφάρμακα και θα τους μάθουν πως η καλλιτεχνική δημιουργία είναι βάλσαμο της ψυχής και σε κάνει να θέλεις να ζήσεις και να χαρείς.

Ήδη στις Μορφές Έκφρασης λειτουργούν τέτοια τμήματα για παιδιά και εφήβους και θα είναι το καλύτερο να αναλάβει αυτές τις δράσεις μια δυνατή και με γνώση ομάδα. Λειτουργούμε επίσης καλοκαιρινά camp, όπου μας δίνεται η ευκαιρία μέσα σε 6 εβδομάδες καθημερινά να θέσουμε αυτόν το σπόρο της δημιουργίας στα παιδιά. Επίσης παιδικές παραστάσεις δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση και φυσικά τη δημιουργία και την εκτέλεση των παραστάσεων θα γίνεται από τα μέλη της Παραμυθένιας Ορχήστρας.

Η μόρφωση των μελών, ανεξάρτητα με τι πτυχία και γνώσεις έχουν, θα περιλαμβάνει:

  • Μεθοδολογία μελέτης, για να αποφύγουν τα εμπόδια και να αγαπήσουν καταλαβαίνοντας οι συμμετέχοντες το στόχο της μελέτης. Πόσο βασικό είναι η εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες σχέσεις.
  • Συναισθήματα, η γνώση των οποίων θα σε κάνει να έχεις κατανόηση σε βάθος της προσωπικότητας κάποιου άλλου.
  • Ανακαλύπτοντας το βασικό στόχο, μια σε βάθος ανακάλυψη του εαυτού σου για να μπορείς να τον αντιμετωπίσεις και να τον αποκαλύψεις. Μια ακρογωνιαία μόρφωση που θα σου αποκαλύψει τη ζωή και το δρόμο προς την ευτυχία.
  • Τα συστατικά από τα οποία αποτελείται μια σχέση: Επικοινωνία – Στοργή-Πραγματικότητα.
  • Επικοινωνία: η επικοινωνία είναι ο καταλύτης των πάντων αν μπορείς να επικοινωνείς είσαι πανίσχυρος. Απλές αλλά καθοριστικές ασκήσεις επί της επικοινωνίας θα μας κάνουν ικανούς να βρισκόμαστε στον παρόντα χρόνο, να αντιμετωπίζουμε και να αποτυπώνουμε.
  • Πως συμπεριφέρομαι και πως οδηγώ παιδιά και εφήβους
  • Θέματα ηθικής και λογικής για παιδιά και μεγάλους
  • Θέματα οργάνωσης

 

ΚΙΝΗΣΗ

  • Χοροθεραπεία (κινήσεις και χορούς, ελεύθερη κίνηση με ήχους με βάση συγκεκριμένους ρυθμούς)
  • Τεχνική χορός-κίνηση (επιμήκυνση πλάτης, κίνηση από το κέντρο, χρησιμοποιώντας την ενέργεια, ευθυγράμμιση γοφών, γονάτων, αστραγάλων. Αντίληψη της κίνησης, αντίληψη του ρυθμού, ανύψωση και τοποθέτηση, αρθρώσεις, τα βασικά βήματα μετακίνησης).
  • Μουσική συνοδεία της κίνησης
  • Κινητική συνοδεία της μουσικής
  • Αυτοσχεδιασμός με ή χωρίς αντικείμενα
  • Εφταφασικές κινήσεις

ΘΕΑΤΡΟ

  • Συναισθήματα
  • Η αλληλεξάρτηση των συναισθημάτων με τις ανθρώπινες σχέσεις
  • Κυκλώματα και ταυτότητες
  • Δραματοποίηση
  • Μάσκα (αρχετυπικές μάσκες του πρωτόγονου, του αθώου, της μητέρας, του κατεργάρη, του βασιλιά και του ήρωα)
  • Η χρήση του λόγου σαν άρθρωση και σαν εκφορά
  • Αγωγή του λόγου και της φωνής
  • Ζωγραφική και θέατρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

  1. Βασική μουσική μόρφωση (περιλαμβάνει: μουσική θεωρία, τη θεωρία της μουσικής γλώσσας σε τρία μέρη, τη θεωρία των κλιμάκων, τη στοιχειώδη αρμονία, καθώς και τη στοιχειώδη εναρμόνιση μιας μελωδίας και ενορχήστρωσης).
  2. Εκμάθηση μουσικών οργάνων συμπεριλαμβανομένου και του σώματος (περιλαμβάνει: την ονομασία των οργάνων, τη χρήση του σώματος ως κρουστό, μικρά κρουστά όργανα όπως: μεταλλικά κρουστά-τρίγωνα, κουδουνάκια, μαράκες, καμπάσα, vibraslap, πιατίνια μεγάλα και μικρά- ξύλινα κρουστά-wood-block, woodtude, claves, castanets- μεμβρανόφωνα κρουστά- Handdrum, ταμπουρίνο, sidedrum, bassdrum, kettledrums, μπεντίρ, ρεκ, μπόνγκος, κόνγκα – μελωδικά κρουστά- ξυλόφωνα, μεταλόφωνα, glockenspiel- διάφορα άλλα όργανα-φλογέρες, Tankdrum, shrutibox κ.α. boomwhackers)
  3. Περί του Οστινάτο και μπορντούν.
  4. Περί ζωγραφικής παρτιτούρας
  5. Πως διδάσκουμε ένα τραγούδι
  6. Τις ιδιότητες του ήχου μέσω κινήσεων, ρυθμών και λόγου
  7. ΚΙΝΗΣΗ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΣ
  8. Ο Ρόλος του παιχνιδιού στη μουσική αγωγή
  9. Ένα παραμύθι ως πρόκληση για δημιουργικές ηχητικές δραστηριότητες
  10. Τραγουδώντας σε δύο ή περισσότερες φωνές
  11. Ανάπτυξη ακουστικής αντίληψης
  12. Ακρόαση μουσικής
  13. Μουσική μορφολογία

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 210 3464002 ΚΑΙ 210 3464903 ή στείλτε μας το βιογραφικό σας στο [email protected] και θα έρθουμε αμέσως σε επικοινωνία μαζί σας, για να σας ενημερώσουμε για την προσωπική ακρόαση που θα λάβει χώρα από το Σεπτέμβριο. Η απασχόληση των μελών θα είναι για 4 φορές την εβδομάδα- δύο φορές για πρόβα και δύο φορές για εκπαίδευση.

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής και υπεύθυνος σπουδών

Θωμάς Κινδύνης

Copyrighted Image