ΝέαΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέγαρο Μουσικής “Η Kλειώ ταξιδεύει στον μουσικό χωροχρόνο”

Το ενδιαφέρον φέτος στην αγαπημένη σειρά Κυριακή πρωί στο Μέγαρο μονοπωλεί η Κλειώ, μια άτακτη και φιλομαθής δεκάχρονη, που ταξιδεύει στο μουσικό χωροχρόνο, με τη βοήθεια ενός μαγικού βιβλίου και ενός πνευστού πήλινου οργάνου, για να γνωρίσει την ιστορία και τη μουσική των λαών (ιδέα-επιμέλεια-κείμενα-παρουσίαση: Σοφία Τοπούζη).

Στο πρώτο της ταξίδι, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 11:30 το πρωί στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, η Κλειώ μεταφέρεται στο Μεσαίωνα, στην Αναγέννηση και στο Μπαρόκ. Τι είναι το γκέμσχορν, με το μυστήριο όνομα; Τι της εκμυστηρεύεται η Χίλντεγκαρντ, την οποία συναντά στο μακρινό Μπίγκεν, και ποιο ατυχές περιστατικό στέλνει τον Ιωάννη Σεβαστιανό στη φυλακή της Βαϊμάρης;

Οι νεαροί φίλοι του Μεγάρου μαθαίνουν για τα όργανα εποχής, τις παλαιές μουσικές φόρμες και τις εμβληματικές μορφές που σημάδεψαν την πορεία της ευρωπαϊκής μουσικής, ακούγοντας έργα Hildegard von Bingen [Χίλντεγκαρντ φον Μπίνγκεν], Claudio Monteverdi [Κλάουντιο Μοντεβέρντι], Antonio Vivaldi [Αντόνιο Βιβάλντι], Georg Friedrich Händel [Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ], Johann Sebastian Bach [Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ] και Georg Philipp Telemann [Γκέοργκ Φίλιπ Τέλεμαν] που ερμηνεύουν σολίστ εξειδικευμένοι στο παλαιό, αναγεννησιακό και προκλασικό ρεπερτόριο: η Άντζυ Κασδά (μπαρόκ βιολί), ο Ιάσων Ιωάννου (μπαρόκ τσέλο), ο Πάνος Ηλιόπουλος (τσέμπαλο) και ο Δημήτρης Κούντουρας (φλάουτο με ράμφος, τραβέρσο, γκέμσχορν, μουσική επιμέλεια).

Η Κλειώ θα συνεχίσει το ταξίδι της στον μουσικό χωροχρόνο όλη τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο, πάντα στο πλαίσιο της σειράς Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο. Στις 25/11/2018 θα γνωρίσει την κλασική και ρομαντική περίοδο, ενώ την επόμενη χρονιά θα εξερευνήσει τα μονοπάτια της ελληνικής παράδοσης από τους Ακρίτες ως σήμερα (27/1/2019) και θα περιηγηθεί στον μαγικό κόσμο της τζαζ (17/3/2019).  

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σοφία Τοπούζη | ιδέα-επιμέλεια-κείμενα-παρουσίαση

Άντζυ Κασδά | μπαρόκ βιολί

Ιάσων Ιωάννου | μπαρόκ βιολοντσέλο

Πάνος Ηλιόπουλος | τσέμπαλο

Δημήτρης Κούντουρας | φλάουτο με ράμφος, τραβέρσο, γκέμσχορν, μουσική επιμέλεια

                

Πληροφορίες

Κυριακή 4 Νοεμβρίου, ώρα 11:30

Τιμές εισιτηρίων : 8 € (φοιτητές, παιδιά, νέοι έως 25 ετών, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών) ● 14 € (γενική είσοδος)

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 72.82.333

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος), Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα – τηλ. 210 72 82 778

Μια σκέψη για το “Μέγαρο Μουσικής “Η Kλειώ ταξιδεύει στον μουσικό χωροχρόνο”

  • Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση που μας χαρισατε…ηταν μια πολύ ομορφη πρώτη επαφή του μικρού μου με την κλασσική μουσική.ειμαστε πολυ τυχεροί που μας δόθηκε η ευκαιρία να πάμε

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image