ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2018-19Παραστάσεις ΜΟΝΟ για σχολεία 2018-2019ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΘΒΕ “Ο Ειρηνοποιός”

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του πολιτικής παρουσιάζει, για δεύτερη χρονιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ειρηνοποιός» του David Holman, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Ματζίρη. Μια παράσταση που δίνει έμφαση στην αποδοχή, την ενσυναίσθηση και τη φιλία.

Απευθύνεται σε παιδιά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και παρουσιάζεται στις σχολικές αίθουσες.

Ο David Holman είναι Άγγλος θεατρικός  συγγραφέας με παραπάνω από εβδομήντα έργα στο ενεργητικό του. Οι δουλειές του αρχικά  προορίζονταν να παιχτούν σε σχολεία, αλλά σύντομα παρουσιάστηκαν σε όλο τον κόσμο.  Το RSC (Bolton Octagon and Theatre Center) του ανέθεσε να παρουσιάσει τα έργα του σε όλη την υφήλιο και από το 1983 εργάζεται μεταξύ Αγγλίας και Αυστραλίας.

Δύο κοινότητες. Ένας τοίχος ανάμεσά τους και απαγόρευση επικοινωνίας. Μια ατμόσφαιρα καχυποψίας και δυσπιστίας. Μια συνάντηση που ίσως αλλάξει στάσεις και συμπεριφορές. Πώς διαχειριζόμαστε τον θυμό μας; Πώς συμπεριφερόμαστε σε ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εμάς; Πώς δείχνουμε τη φιλία μας στον άλλο; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ειρηνική κοινότητα στο σχολείο;

Σημείωμα σκηνοθέτη

Ο Ειρηνοποιός είναι μια παράσταση για την διαφορετικότητα και τις ανισότητες. Ανιχνεύει τα όρια και αποδοκιμάζει τα σύνορα. Μια παράσταση που αποδεικνύει ότι η φιλία δεν έχει χρώμα αν ξέρεις να μοιράζεσαι, να εμπιστεύεσαι, να σέβεσαι και, τι άλλο, να αγαπάς.

Ο φόβος που προκαλεί το άγνωστο, τελικά, μπορεί να χαθεί αν δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να το γνωρίσει.

«Οι μπλε και οι κόκκινοι ήταν πάρα πολύ καλοί φίλοι. Όταν μια μέρα…»

Κωνσταντίνα Ματζίρη

 

Είπαν για την παράσταση:

«Η παράσταση ήταν τόσο απολαυστική που ακόμα και οι πιο αεικίνητοι από τους μαθητές έμειναν «καθηλωμένοι» σε όλη τη διάρκειά της ενώ στο τέλος οι ηθοποιοί τους χώρισαν σε ομάδες και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφεραν  να παρουσιάσουν δραματοποιημένες και παραλλαγμένες κάποιες από τις σκηνές που είχαν παρακολουθήσει.»

5ο Γυμνάσιο Νεάπολης (Μαθητές και υπεύθυνοι Καθηγητές της Ομάδας Δράσης Πρόληψης κατά του Σχολικού Εκφοβισμού)

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Ματζίρη

Θεατροπαιδαγωγός: Ειρήνη Ζώη

Θεατροπαιδαγωγός: Ανέτα Λιάπτση

Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου

Υπεύθυνος παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη

Παίζουν: Σταυρούλα Αραμπατζόγλου (Φράνυ, κυρία Φύλακας), Θωμαή Ουζούνη (Σιμπ), Θάνος Φερετζέλης (Μπλούι)

                

Πληροφορίες

Για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Πληροφορίες-κρατήσεις: Δευτέρα έως Παρασκευή, κα. Ελευθερία Γκίτνου ( 2315 200 039 – [email protected])

Copyrighted Image