ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2018-19Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2018-2019

Παραμυθίας «Παραμύθι χωρίς όνομα»

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο γέρο- βασιλιάς Συνετός πεθαίνει και αναθέτει στον γιο του, τον νέο βασιλιά Αστόχαστο να κυβερνήσει τη χώρα. Ο βασιλιάς Αστόχαστος και η γυναίκα του βασίλισσα Παλάβω μαζί με τις κόρες τους τις βασιλοπούλες, Ζήλιω και Πικρόχολη, με τον αντικαγκελάριο και τους παλατιανούς συμβούλους ρίχνουν έξω τη χώρα, η οποία πτωχεύει και οι κάτοικοί της αναζητούν εργασία σε άλλες πατρίδες καθώς η χώρα τους πια δεν μπορεί να τους προσφέρει εργασία και ελπίδα.

Τότε αναλαμβάνει το βασιλόπουλο, ο γιος του Αστόχαστου, και προτείνει σε όλους τους πολίτες να εργαστούν τίμια και ευσυνείδητα καλλιεργώντας την ίδια τους τη γη. Σ’ αυτή την πρωτοβουλία σύμμαχος του βασιλόπουλου είναι όλοι οι πολίτες, έτοιμοι να σταθούν στο πλευρό του, και να εργαστούν με εντιμότητα και ευσυνειδησία, προκειμένου η χώρα τους να ανασυγκροτηθεί και να γίνει μια νέα και υγιής πατρίδα για όλους.

Η ευαίσθητη συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα, επίκαιρη όσο ποτέ, μας ταξιδεύει σε μια χώρα γεμάτη από φαντάσματα, μύθους και άγρια θηρία και ταυτόχρονα γεμάτη από χρώματα, φως και αγάπη για την πατρίδα μας, την πατρίδα της που τόσο πολύ αγάπησε, που τόσο πολύ πίστεψε σ’ εκείνη, που την ευεργέτησε και που για πάντα θα μείνει στ’ αυτιά όλων ο ήχος της αγάπης για μια κοινωνία ελεύθερη, γεμάτη από το φως και τη μαγεία των παραμυθιών της.

Η παράσταση είναι βραβευμένη από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στα πλαίσια του Πρώτου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραμυθιού.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική απόδοση – Σκηνοθεσία: Αλμπέρτα Τσοπανάκη

Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Αντωνόπουλος

Σκηνικά – Κουστούμια – Σχεδιασμός φωτισμών: Τάκης Μελίδης

Ζωντανά στη σκηνή: Κρουστά: Νίκος Τουλιάτος

Ακορντεόν: Αλίκη Ζωγράφου

Παίζουν (αλφαβητικά): Βασίλης Ασημάκης, Αλίκη Ζωγράφου, Αγγελική Παντερμαλή, Νατάσα Παντερμαλή, Γιούλη Παπανελοπούλου, Άκης Συνετός, Ζωή Τριανταφυλλίδη

           

Πληροφορίες

Διάρκεια Παράστασης : 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Πρεμιέρα: 25 Νοεμβρίου 2018 έως 31 Μαΐου 2019

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 12:30 

Τιμές εισιτηρίων : 8 €

1 ευρώ από κάθε εισιτήριο θα δοθεί στο ίδρυμα «η καρδιά του παιδιού»

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210-3457.904 και 6974646343

Τοποθεσία: Θέατρο Παραμυθίας, Παραμυθιάς 27 & Μυκάλης, Κεραμεικός

Copyrighted Image