ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΡεπορτάζ

Ένα παραμυθένιο υπερθέαμα από τους Κινέζους Ακροβάτες

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψαν οι Κινέζοι Ακροβάτες στην Αθήνα και παρουσίασαν σε μικρούς και μεγάλους ένα ονειρικό υπερθέαμα.

Με συνοδεία από τη μουσική του Καρυοθραύστη του Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι, ο πολυμελής θίασος κράτησε για περισσότερο από δύο ώρες τους θεατές καθηλωμένους στις καρέκλες τους, εφαρμόζοντας τεχνικές που έκοβαν στην κυριολεξία την ανάσα ακόμα και του πιο «εκπαιδευμένου» θεατή.

Η ανταπόκριση του κοινού υπήρξε ιδιαίτερη θερμή, καθώς σε όλες τις παραστάσεις στο κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do) παρουσιάστηκε το αδιαχώρητο.

Με εναέριους στροβιλισμούς, πυραμίδες από ευλύγιστα σώματα, και τις πολύχρωμες παραδοσιακές στολές να πρωταγωνιστούν «Dalian Αcrobatic Τroupe» δημιούργησαν ένα ονειρικό υπερθέαμα ακροβατικής τέχνης και καταιγιστικής δράσης.

Μαγικά και ονειρεμένα αλλά γεμάτα αδρεναλίνη, όλα τα δρώμενα της παράστασης δείχνουν να αψηφούν τους νόμους της φυσικής και καθώς και την ανθρώπινη ανατομία, ενώ και μένουν αξέχαστα για την τεχνική και την αισθητική τους.

Συγκεκριμένα, η «Dalian Αcrobatic Τroupe» ιδρύθηκε πριν 67 χρόνια ως μια μικρή ομάδα ακροβατών και σήμερα μετρά περισσότερους από 200 καλλιτέχνες και κατατάσσεται ανάμεσα στους κορυφαίους ακροβατικούς θιάσους του κόσμου. Έχει περιοδεύσει σε δεκάδες χώρες και έχει κερδίσει την καταξίωση σε ασιατικό και διεθνές επίπεδο. 

Πρόκειται για τη σημαντικότερη κινέζικη ακροβατική ομάδα του κόσμου που  ήδη από το 1951 έχει βραβευθεί πολυάριθμες φορές από το Υπουργείο Πολιτισμού της Κίνας για την εξαιρετική συμβολή της στον «Εθνικό Πολιτισμό» της Κίνας.

Έχει λάβει περισσότερα από 200 αναγνωρισμένα βραβεία, τόσο στην Κίνα όσο και στο εξωτερικό και η προσφορά της ομάδας αποτελεί ένα ανεκτίμητο πολιτιστικό αγαθό της άυλης κινέζικης κληρονομιάς. 

Copyrighted Image