Νέα

Χριστούγεννα για μικρούς & μεγάλους στις Μορφές Έκφρασης

Τα Χριστούγεννα ξεκίνησαν κιόλας στις Μορφές Έκφρασης μ’ ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Ελληνική παράδοση αλλά και λογοτεχνία συναντιούνται κάτω από την ίδια θεατρική στέγη όπου η καρδιά των Χριστουγέννων πάλλεται γεμάτη ήχους, μελωδίες και παραμύθια!

Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα:

«Χριστουγεννιάσματα & Καλαντίσματα»

Κάλαντα, δρώμενα, χοροί αλλά και μύθοι για τους τρομερούς καλικαντζάρους θα ξετυλιχτούν μπροστά μας για να μας μεταφέρουν στον παραμυθένιο κόσμο των Ελληνικών Χριστουγέννων. Ποιος ήταν ο Άγιος Βασίλειος από την Καππαδοκία και πως συνδέεται με το έθιμο της Βασιλόπιτας; Μια απολαυστική μουσικοθεατρική παράσταση με ζωντανή μουσική (Γκάιντα, κλαρίνο, κιθάρα, φλογέρες, κρουστά, μεταλλόφωνα, ξυλόφωνα) για όλη την οικογένεια!

Για όλη την οικογένεια, από 3 έως 99 ετών!

Κείμενα: Ματίνα Τσιγκούνη. Σκηνοθεσία: Θωμάς Κινδύνης

Παραστάσεις: Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου & Τετάρτη 2 Γενάρη 2018 στις 7:30 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 15€ – Προπώληση / Οικογενειακό ( 3 άτομα +): 12€ – Ανεργίας, Φοιτητικό, Πολύτεκνοι, Μέλη των Μορφών Έκφρασης, Ομαδικό (10 άτομα +): 10€

 

«Καλικαντζαροζαβολιές!!!»

Διαδραστική παράσταση – παιχνίδι για παιδιά από 2 έως 6 ετών με ζωντανή μουσική

Καλικάντζαροι τρελαμένοι για σκανδαλιές, μας χτυπάνε την πόρτα!!!

Μπαίνουμε κρυφά μέσα στα σπίτια για να φάμε όλη την πίτα, για να φάμε το γλυκό να λερώσουμε τα τζάμια και να χορέψουμε τρελό… καλικαντζαροχορό! Μικροί καλικάντζαροι ετοιμαστείτε για τις πιο τρελές χριστουγεννιάτικες ζαβολιές! Ο Αρχηγός των Καλικαντζάρων οργανώνει την καλικαντζαροσυμμορία του για να καταφέρει να κόψει το δέντρο της ζωής αλλά και να προκαλέσει πανικό στην πόλη. Μεταμορφώνει τα παιδιά σε καλικάντζαρους και τα εκπαιδεύει στις πιο απίστευτες καλικαντζαροζαβολιές!

Παραστάσεις:  Σάββατο 8, 15, 22 Δεκεμβρίου στις 5:30 μ.μ. και Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι

Κείμενα – Σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Πισκιούλης, Ερμέλαος Κατζουρίδης, Πολυτίμη Γιώτα

Τιμές εισιτηρίων: 8€ – Οικογενειακό ( 3 άτομα +): 7€ – Ανεργίας, Φοιτητικό, Πολύτεκνοι, Μέλη των Μορφών Έκφρασης, Ομαδικό (10 άτομα +): 6€

 

«Που ζει ο Άγιος Βασίλης;»

Ψάχνοντας τον πιο μαγικό άνθρωπο του κόσμου

Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά από 2 έως 7 ετών με ζωντανή μουσική

Μια παράσταση για παιδιά από 2 έως 7 ετών που θα παρασύρει τα παιδιά σε μια πολύ όμορφη Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια, όπου η μουσική, το παραμύθι και το παιχνίδι πρωταγωνιστούν!

Και ο Άγιος Βασίλης που ζει τελικά; Θα καταφέρουν να βρούνε το πολύ καλά κρυμμένο σπίτι του; Θα ψάξουν παντού, αλλά τελικά θα ανακαλύψουν πως ο πιο μαγικός άνθρωπος του κόσμου ζει μέσα στην καρδιά μας!!!

Παραστάσεις:

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου στις 11:30 π.μ.

Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ.

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις 3:00 μ.μ.

Τετάρτη 2 Γενάρη στις 11:30 π.μ.

Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 στις 6:00 μ.μ.

Ερμηνεύουν: Άννα Σ. Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Γαβριήλ Χατζηβασιλείου, Ζωή Κουσάνα

Τιμές εισιτηρίων: 8€ – Οικογενειακό ( 3 άτομα +): 7€ – Ανεργίας, Φοιτητικό, Πολύτεκνοι, Μέλη των Μορφών Έκφρασης, Ομαδικό (10 άτομα +): 6€

Τοποθεσία: Θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα (απέναντι από το Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς)

Copyrighted Image