ΠΑΙΔΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μουσικοθεατρική εκπαίδευση για παιδιά & εφήβους με τη Θ. Μαρσέλλου

Η σκηνοθέτις των μεγάλων επιτυχιών (Annie, Η μελωδία της ευτυχίας, Ματίλντα, GreaseFameRent, Οικογένεια Addams, the Little Shop of HorrorsMamma miaJesus Christ Superstar) Θέμις Μαρσέλλου σε συνεργασία με την Δραματική σχολή Ίασμος ξεκινούν τη Μουσικο-Θεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους! Κάθε Σάββατο στις 11.00 με 15.00, σ’ έναν ιστορικό χώρο, το Σύγχρονο Θέατρο του Βασίλη Διαμαντόπουλου.

“Τα παιδιά, παίζουν σοβαρά. Πιο σοβαρά από τους επαγγελματίες… Πάντα. Φτιάχνουν δικούς τους κόσμους, μπαίνουν αμέσως στους ρόλους που επιλέγουν κι ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και τις συνθήκες γύρω τους, μέσα σε μια στιγμή, απομονώνονται, γίνονται οι ρόλοι τους και το εκάστοτε περιβάλλον, το σκηνικό τους!

Πολεμάνε σαν ήρωες, πεθαίνουν σαν ήρωες, οδηγούν με πάθος, γίνονται ιππότες, υπερήρωες, ποδοσφαιριστές, ή...νοικοκυρές, μαμάδες, πάνε κομμωτήριο, κάνουν ψώνια, γίνονται τραγουδίστριες, νεράιδες… Με απόλυτη συνέπεια, με αυτοσχέδια κείμενα, αντικείμενα, ή και χωρίς τίποτα από, φτιάχνουν κόσμους δικούς τους και ζουν μέσα σ’ αυτούς, φυσικά κι αληθινά! Άμα είναι μόνα τους δε…παίζουν πολλούς ρόλους μαζί και μέσα σε μια στιγμή γίνονται Ο καλός και ο κακός ή ο υπάλληλος και ο πελάτης, αλλάζοντας ρόλους με θαυμαστή ταχύτητα, ευκολία και αμεσότητα. Θυμίζω ότι όλοι έχουμε περάσει από αυτή τη διαδικασία κάποτε…

Αλλά οι πιο πολλοί μεγαλώνοντας ωριμάζουν, μπλέκουν με σπουδές, δουλειές, άγχη, ευθύνες, Οικογένεια.. και ξεχνούν για πάντα να παίζουν σοβαρά!

Έχοντας μεταφράσει και σκηνοθετήσει τα τελευταία χρόνια αρκετές μεγάλες επαγγελματικές θεατρικές παραγωγές, που είχαν στη διανομή τους εκτός από τους ενήλικες ηθοποιούς, ρόλους που έπρεπε να παίζονται από παιδιά ή εφήβους, σε μιούζικαλ όπως το “Fame” και το “Annie” (Θέατρον-ελληνικός κόσμος), “Η μελωδία της ευτυχίας” (Παλλάς), “Οικογένεια Άνταμς” (θέατρο Βέμπο), “Mamma Mia” και “Matilda” (θέατρο Ακροπόλ) κι έχοντας συνεργαστεί επαγγελματικά με περισσότερα από 80 παιδιά και εφήβους μέχρι σήμερα, διαπίστωσα στην πράξη με μεγάλη χαρά, ότι τα παιδιά και οι έφηβοι, είναι σπουδαίοι επαγγελματίες, υπεύθυνοι συνεργάτες, ιδιαίτερα ταλαντούχοι και με πολλή όρεξη για γνώση, δουλειά και πρόοδο!

Γιαυτό, σε συνεργασία με την IASMOS PRODUCTION, την Ανωτέρα δραματική σχολή ΙΑΣΜΟΣ και το Θεατρικό Εργαστήρι ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, αποφασίσαμε με πολύ κέφι να ξεκινήσουμε από το Φεβρουάριο του 2019, ένα ολοκαίνουργιο “παράρτημα” σπουδών, που θα απευθύνεται μόνο σε παιδιά και εφήβους 5-17 ετών, αγόρια και κορίτσια, που ξέρουν και θέλουν να παίζουν σοβαρά, δημιουργώντας διαφορετικά τμήματα και μαθήματα ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό, με αυστηρά επιλεγμένο καλλιτεχνικό διδακτικό προσωπικό, με την ίδια σοβαρότητα που θα οργανώναμε μια επαγγελματική σχολή για ενήλικες!

Απευθυνόμαστε σε παιδιά και εφήβους που αγαπούν το θέατρο, την κίνηση, το τραγούδι και τη μουσική και θέλουν να γίνουν καλύτεροι, να εκφραστούν, να μάθουν, να ανέβουν στη σκηνή, να ζήσουν τη διαδικασία του θεάτρου, μέσα από μαθήματα υποκριτικής, σκηνικής αγωγής, ορθοφωνίας, φωνητικής, θεατρικής χορωδίας, χορού, αυτοσχεδιασμού, θεατρικού παιχνιδιού, πάντα ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδό τους!

Με μεγάλη χαρά όμως, θα δεχτούμε και παιδιά που θέλουν να γνωρίσουν το θέατρο, με στόχο να γίνουν καλοί θεατές, ή που τα ενδιαφέρει το εικαστικό ή τεχνικό ή οργανωτικό μέρος του θεάτρου. Ή παιδιά που ίσως φοβούνται να φανταστούν ακόμα τον εαυτό τους πάνω στη σκηνή, αλλά αγαπούν το θέατρο και θέλουν να το γνωρίσουν. Στόχος μας, είναι να δημιουργήσουμε μια σοβαρή σχολή για αυτή την τόσο ταλαντούχα νέα γενιά παιδιών, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει σαν φυτώριο μελλοντικών καλλιτεχνών αλλά και ευαισθητοποιημένων θεατών, δίνοντας βάσεις, γνώση, τεχνική, εμπειρία, έμπνευση, στόχους, χαρά και δίοδο έκφρασης και δημιουργικότητας στους μαθητές μας.”

Θέμις Μαρσέλλου – Καλλιτεχνική διεύθυνση

 

Πληροφορίες

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 και το διδακτικό έτος θα διαρκεί μέχρι τέλος Ιουνίου. Τα τμήματα θα διαμορφωθούν ανάλογα με τις ηλικίες των μαθητών και θα λειτουργούν Σάββατο και Κυριακή, πρωινές-μεσημεριανές ώρες.

Στο τέλος κάθε περιόδου, θα παρουσιάζεται μια παράσταση με τη δουλειά των παιδιών, στο θερινό θέατρο “Λαμπέτη” που ανήκει στη δραματική σχολή ΙΑΣΜΟΣ.

Στη διάρκεια της χρονιάς, σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα επισκέπτονται τα τμήματα ως “guest” καθηγητές, καταξιωμένοι καλλιτέχνες (ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι κλπ).

Τοποθεσία: Σύγχρονο Θέατρο του Βασίλη Διαμαντόπουλου, Μπούσγου 20 & Αρμένη Βραΐλα, 22 Πεδίον Άρεως – Τηλ. 2105200096

Copyrighted Image