ΝέαΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Καλοκαιρινή περιοδεία «Λάχανα & Χάχανα Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα»

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζει για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα το πρωτότυπο μιούζικαλ για παιδιά του Τάσου Ιωαννίδη «Λάχανα και Χάχανα Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα»

Ένα σύγχρονο μιούζικαλ για παιδιά, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, με εξαιρετικούς συντελεστές, γνωστούς ηθοποιούς, βιντεοπροβολές, με ευφάνταστα σκηνικά, με πολύχρωμα κουστούμια για λαχανοξωτικά, παπαγάλους, ιπποπόταμους, πεταλούδες, νεράιδες, σε περιπλανήσεις με βαρκούλες, τρενάκια, πατίνια, στο ρυθμό και την μαγεία των τραγουδιών «ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ», επανέρχεται στις θεατρικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα και ταξιδεύει στο εξωτερικό στους απανταχού Έλληνες.

O Τάσος Ιωαννίδης έγραψε την μουσική και το πρωτότυπο σενάριο με τραγούδια έξυπνα, γλυκά, αστεία, που πέρα από την εκπαιδευτική τους χρησιμότητα είναι και πολύ διασκεδαστικά και σκηνοθετεί μαζί με τον Χρήστο Τριπόδη μία παράσταση με δράση, φαντασία, γέλιο, χαρά και τραγούδι, με χαρακτήρες πολύ γνώριμους από την καθημερινή ζωή των παιδιών και άλλους φανταστικούς παρμένους από τον κόσμο του ονείρου.

Λίγα λόγια για το έργο …

Ο Φαταουλίδας (όνομα και πράμα!), είναι ο απόλυτος Άρχοντας στην Λαχανοχαχανοχώρα! Μια παιδική φάρσα είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την ωραία του φωνή. Αυτό έγινε αφορμή να μισήσει τα παιδιά και να βάλει σκοπό στη ζωή του να πάρει εκδίκηση!

Ένα «μεταλαγμένο» κινητό τηλέφωνο–δώρο σε κάθε παιδί του σχολείου στην Λαχανοχαχανοχώρα, ήταν ο τρόπος που διάλεξε να δελεάσει τα παιδιά για να πέσουν στην παγίδα του. Αυτό έφερε μύρια όσα κακά, για τα παιδιά και για το σχολείο της Λαχανοχαχανοχώρας.

Οι τρεις μικροί ήρωές μας,  η Χαχανένια, ο Λαχανίδας και ο μικρότερος της παρέας ο Ατσίδας, θα προσπαθήσουν να βρουν λύση στο πρόβλημα. Η Νεράιδα του «Γέλιου και της Χαράς» θα τους προτείνει να ψάξουν στην «Κοιλάδα των αηδονιών» για  το «Πολύχρωμο Λαχανίδι», που έχει …. μαγικές ιδιότητες.

Με ένα χαμόγελο κι ένα τραγούδι στα χείλη, οι τρεις ήρωες, μας ταξιδεύουν παρέα με δώδεκα ηθοποιούς/χορευτές/μουσικούς, σε μια μαγική περιπλάνηση, πότε στον κόσμο του ονείρου και πότε στην σημερινή πραγματικότητα της  τεχνολογίας. Θα καταφέρουν άραγε να βρουν την ισορροπία αυτών των δύο αντίθετων κόσμων, έτσι ώστε η τεχνολογία να υπηρετεί την δημιουργική τους φαντασία; Θα δούμε! Η μέθοδος «Τραγουδώ και Μαθαίνω», θα γίνει το μαγικό κλειδί. Τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι με την τέχνη σαν όχημα και ιδιαίτερα με το τραγούδι, η μαθησιακή διαδικασία γίνεται παιχνίδι! …

Θα καταφέρουν άραγε να πείσουν και τους μεγάλους;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Ζώης, Φαίη Ψωμαδάκη, Άννα Βασιλείου, Αλέξανδρος Σαριπανίδης, Μιχάλης Τριπόδης και ο Χρήστος Τριπόδης
Μουσική – κείμενο: Τάσος Ιωαννίδης
Σκηνοθεσία : Χρήστος Τριπόδης – Τάσος Ιωαννίδης

Xορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη
Παραγωγή: ΜΕΘΕΞΙΣ  
Επικοινωνία: 2107622034, 6943290294

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

Πέμπτη 4 Ιούλίου Κηποθέατρο Παπάγου, ώρα 21:00
Δευτέρα 8 Ιουλίου Cine Γέρακας, ώρα 20:00
Τετάρτη 10 Ιουλίου Ηλιούπολη, Θέατρο Δ. Κιντής, ώρα 21:00
Πέμπτη 11 Ιουλίου, Κηποθέατρο Νίκαιας, ώρα 21:00
Παρασκευή 12 Ιουλίου Βεάκειο, ώρα 21:00
Κυριακή 14 Ιουλίου, Λάρισα, Κηποθέατρο Αλκαζαρ, ώρα 21:00
Τρίτη 16 Ιουλίου, Πτολεμαϊδα, Θέατρο Πάρκου Εκτακτων Αναγκών, ώρα 21:00
Τετάρτη 17 Ιουλίου, Κοζάνη, ώρα 21:00
Παρασκευή 19 Ιουλίου, Βέροια, Θέατρο Άλσους, ώρα 21:00
Σάββατο 20 Ιουλίου, Μουδανιά, Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών, ώρα 21:00
Τετάρτη 24 Ιουλίου, Λευκάδα, Ανοιχτό Θέατρο Δήμου Λευκάδας, ώρα 21:00
Τετάρτη 7 Αυγούστου Νέα Μάκρη, Αμφιθέατρο Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου, ώρα 21:00
Κυριακή 18 Αυγούστου, Κιάτο, Αποθήκες ΑΣΟ, ώρα 21:00
Δευτέρα 19 Αυγούστου Κεφαλονιά, ώρα 21:00
Τρίτη 20 Αυγούστου Κεφαλονιά, ώρα 21:00
Τετάρτη 21 Αυγούστου, Ολυμπία, Θέατρο Φλόκα, ώρα 21:00
Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, ώρα 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 8€ προπώληση
Γενική είσοδος: 9€

Copyrighted Image