ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2019-20Παραστάσεις ΜΟΝΟ για σχολεία 2019-2020ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τριανόν «Σταχομαζώχτρα»

Ο θίασος ΑΔΡΑΧΤΙ, παρουσιάζει στο θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ, για τη θεατρική περίοδο 2019-2020, την ΣΤΑΧΟΜΑΖΩΧΤΡΑ του «Αγίου των Ελληνικών γραμμάτων», όπως είναι γνωστός, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ.

Πρόκειται για μία «επετειακή» παράσταση καθώς συμπληρώνονται 130 χρόνια (1889-2019) από τη πρώτη δημοσίευση του εξαιρετικού διηγήματος από τον ίδιο τον συγγραφέα.

Ένα έργο «διαμαντάκι», μέσα από τον πλούτο της Ελληνικής λογοτεχνίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που περιλαμβάνεται σταθερά από πολλών χρόνων στα Ελληνικά σχολικά βιβλία και που ο θίασος ΑΔΡΑΧΤΙ διασκεύασε με μία ολόφρεσκη θεατρική ματιά. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Η Αχτίτσα είναι μια γυναίκα που προσπαθεί με πολύ κόπο να μεγαλώσει ολομόναχη τα δύο ορφανά εγγόνια της μετά το χαμό της κόρης της. Έχει και έναν γιο που λόγω της οικονομικής κατάστασης, έχει αναγκαστεί να ξενιτευτεί για να βρει μία καλύτερη τύχη. Μόνη της παίρνει το καϊκι, πηγαίνει στις πεδιάδες με τα στάχυα και όσα στάχυα πέφτουν από τα κάρα των θεριστάδων, τα μαζεύει και τα πουλά μισοτιμής. Για αυτό και της έβγαλαν το παρατσούκλι η «Σταχομαζώχτρα». Το μόνο που της δίνει δύναμη είναι η πίστη στο Θεό. Ελπίζει και αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο. Στον αγώνα της, έχει συμπαραστάτες τους ανθρώπους του νησιού, που στέκονται δίπλα της και την προστατεύουν από κάθε κακοτοπιά και παγίδες. Η Σταχομαζώχτρα, αυτή η αγνή και αθώα ύπαρξη, στο τέλος δικαιώνεται, όταν φτάνει αναπάντεχα ένα γράμμα από το εξωτερικό που θα αλλάξει τη μοίρα της. Καταφέρνει να βγει από τη φτώχεια της και να αναθρέψει τα εγγόνια της. Και όλα αυτά, σε ένα έργο με πολλές ανατροπές, γέλιο, νησιώτικους χορούς, θάλασσα, Ελλάδα. Γιατί….η ίδια η Σταχομαζώχτρα….είναι η Ελλάδα! Υπομένει, ελπίζει, αγωνίζεται και στο τέλος βγαίνει νικήτρια!

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ (Αλφαβητικά):

Σπύρος Βαρβαγιάννης, Χρήστος Μαραθιάς, Δανάη Μιχοπούλου, Φιλίμονας Ορκόπουλους,  Γιώργος Παπαευσταθίου, Όλγα Πρωτονοταρίου, Πάνος Τσαλιγόπουλος, Μύριαμ Χρονοπούλου 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαευσταθίου

Χορογραφίες: Δήμητρα Γρατσιούνη

Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Θίασος ΑΔΡΑΧΤΙ

Μουσική επιμέλεια: Άγγελος Αντωνιάδης

Σχεδιασμοί φωτισμών: Βασίλης Πλατάκης

Οργάνωση παραστάσεων: Άγγελος Αντωνιάδης – Θεόδωρος Παπαδόπουλος

Επιμέλεια προγράμματος – αφισών: Μάχη Κερκένη

Ηχογράφηση τραγουδιών & μίξη: Planet REC studio

Στα τραγούδια συμμετέχουν οι: Παναγιώτης Παπαευσταθίου, Γιάννης Λέκκας

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων.

 

Πληροφορίες

Τοποθεσία: Θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων, Αθήνα

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία στις 10:00 το πρωί.

 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ:

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: 210 77.74.629 – 210 77.58.952

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: 210 77.54.382 

Copyrighted Image