ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2019-20Παραστάσεις ΜΟΝΟ για σχολεία 2019-2020ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Παιδικό Ταξίδι «Το μαγικό δώρο»

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια μέρα πριν μπει ο καινούριος χρόνος, η Ζαχαρένια που έχει τα γενέθλιά της, παίρνει την απόφαση να στείλει ένα γράμμα στο Ξωτικό του χρόνου για να ζητήσει το δώρο που θα ήθελε, δηλαδή να ταξιδέψει σε όλους τους πλανήτες και τα αστέρια. Το Ξωτικό του χρόνου, διαβάζει το γράμμα της Ζαχαρένιας και προσπαθεί να πραγματοποιήσει την ευχή της. Ρίχνει λοιπόν μια μαγική σκόνη πάνω στο δώρο της και μετατρέπει μια πανέμορφη κόκκινη ομπρέλα σε μαγική. Αυτή η μαγική ομπρέλα έχει την ικανότητα να μεταφέρει, όποιον την κρατάει, πολύ ψηλά στον ουρανό. Έτσι, η Ζαχαρένια καταφέρνει να ταξιδέψει σε μέρη αταξίδευτα, για τα οποία είχε διαβάσει στα βιβλία της και έχει δει μόνο στα όνειρά της. Ζει καινούργιες εμπειρίες συναρπαστικές· ταξιδεύει στα αστέρια και στους πλανήτες, συναντάει Θεούς, Αστροναύτες, Ρομπότ, Διαστημικά Σκυλιά, ακόμα και τον φύλακα του Γαλαξία, τον πανέμορφο Φοίνικα!

Ποιοι είναι, όμως, εκείνοι που παίζουν το σημαντικότερο ρόλο σ’ αυτό το ταξίδι της Ζαχαρένιας στο διάστημα και στα αστέρια; Μα φυσικά, οι μικροί μας φίλοι τα παιδιά. Χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους τίποτα απ’ όλα αυτά δε θα γίνει πραγματικότητα.Ένα έργο όπου τα παιδιά παίζουν καθοριστικό ρόλο, καθώς συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση, παίζοντας, τραγουδώντας, αλλά και απαντώντας σε ερωτήσεις που τους οξύνουν το μυαλό.

Συντελεστές

Κείμενο – Σκην. επιμέλεια: Ιωακείμ Κάσδαγλης

Κοστούμια: Ιφιγένεια Κωφού

Σκηνικά – Μάσκες: Ιωακείμ Κάσδαγλης

Κινησιολογία: Κωνσταντίνος Παπαθανασίου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σουμελίδης

Σχεδιασμός αφίσας: Αγγελική Αναγνωστοπούλου

Παίζουν οι  Ηθοποιοί: Ορνέλα Λούτη, Φανή Παλιούρα, Ιωακείμ Κάσδαγλης

Σε ρόλο έκπληξη ακούγεται η φωνή της Μαρίας Καβογιάννη

 

Παιδικό Ταξίδι

Ένα ταξίδι για μικρά και μεγάλα παιδιά στη μαγική χώρα του θεάτρου, της ψυχαγωγίας και της διαδραστικής ενασχόλησης. Το Παιδικό Ταξίδι ξεκίνησε το 2015 από την προσωπική μας ανάγκη να προσφέρουμε και να μοιραστούμε με τους μικρούς μας φίλους τη χαρά του θεάτρου, του διαδραστικού παιχνιδιού και των εικαστικών δραστηριοτήτων. Μια ομάδα από νέους ταλαντούχους και δημιουργικούς ανθρώπους από το χώρο του θεάτρου και της ψυχαγωγίας αναλαμβάνει μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων όπως: Παιδικές παραστάσεις, θεαματικά παιδικά πάρτυ, θεατρικό παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιού, μπαλονοκατασκευές, Face Painting, χειροτεχνίες και κατασκευές.

 

Πληροφορίες

Η παράσταση απευθύνεται σε μικρά και μεγάλα παιδιά

Διάρκεια: 60′

Η παράσταση ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα σε Σχολεία, Συλλόγους & Δήμους.

Επικοινωνία: Ιωακείμ Κάσδαγλης, τηλ. 6993918658

Email: kasdaglis_ioakeim@yahoo.gr – Facebook: Παιδικό Ταξίδι

Copyrighted Image