ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2019-20Παραστάσεις ΜΟΝΟ για σχολεία 2019-2020ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Παραστάσεις της Ομάδας θεάτρου Ανεμόμυλοι

Η Ομάδα θεάτρου Ανεμόμυλοι, για τη σχολική χρονιά 2019-2020, ετοίμασε και προτείνει μια σειρά προγραμμάτων, θεατρικών δραστηριοτήτων και παραστάσεων.

“Πίκο και Λόλα – Η παράσταση” – Παράσταση κουκλοθεάτρου

Μια πρωτότυπη κουκλοθεατρική παράσταση βασισμένη στη σειρά βιβλίων «Πίκο και Λόλα» της Λίνας Σωτηροπούλου (Εκδόσεις Μεταίχμιο).
Η Λόλα έχει παράξενες ιδέες. Τη μία θέλει να ταξιδέψει στο φεγγάρι, την άλλη αποφασίζει να γιορτάζει τα γενέθλιά της κάθε μέρα. Ο Πίκο συχνά νυστάζει και θέλει να πάει για ύπνο ή καμιά φορά είναι λιγάκι άρρωστος ή κάνει ετοιμασίες για την εκδρομή που θα πάει με τη Λόλα.
Και κάπως έτσι μπλέκουν σε απίθανες περιπέτειες…
Μια κουκλοθεατρική παράσταση φτιαγμένη από διασκεδαστικές ιστορίες γραμμένες σε απλά και λιτά στιχάκια, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται ένας χρωματιστός, μαγικός κόσμος. Πρωταγωνιστές του ο Πίκο και η Λόλα, δύο διαφορετικοί αλλά αχώριστοι φίλοι, που με τις περιπέτειές τους βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν έννοιες όπως η φιλία, η αποδοχή και η συνεργασία, να αναπτύξουν τη φαντασία τους και φυσικά να γελάσουν!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Λίνα Σωτηροπούλου / Διασκευή – Σκηνοθεσία: Χρήστος Χριστόπουλος / Φωτογραφίες: Σωτηρία Ψαρού Κινησιολογική επιμέλεια: Έλιο Φοίβος Μπέικο / Κατασκευές: Μαργαρίτα Δημητρούση
Εμψύχωση: Μαργαρίτα Δημητρούση, Κωνσταντίνος Καλαβρυτινός / Χρήστος Χριστόπουλος /
Διάρκεια: 40’
“Όλιβερ” – Διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι
Ο Όλιβερ ένιωθε λίγο διαφορετικός. Απολάμβανε τη μοναξιά του. Ώσπου μια μέρα, κυνηγώντας ένα μπαλάκι του τένις, γνώρισε την Ολίβια!
Μια γλυκιά ιστορία της Birgitta Sif (Εκδόσεις Ίκαρος) για όποιον έχει νιώσει κάποτε διαφορετικός.
Στο πρόγραμμα χρησιμοποιείται η τεχνική του θεάτρου με σκιές. Το παιχνίδι με το φως και τη σκιά λειτουργεί ως μέσο για την ανακάλυψη της σωματικής εικόνας, τον έλεγχο των κινήσεων και την ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού.

Σχεδιασμός: Χρήστος Χριστόπουλος / Υλοποίηση: Ελένη Ζαφείρη, Παύλος Σιμάτης / Διάρκεια: 50‘

“Ένα δώρο για τον καθένα” – Κουκλοθεατρική παράσταση (Χριστούγεννα)
Πόσα δώρα μπορεί να φτιάξει κανείς μ’ ένα ρολό ύφασμα που είναι κόκκινο, ζεστό και τόσο, μα τόσο Χριστουγεννιάτικο; Αμέτρητα! Μια ζεστή, τρυφερή ιστορία της Birdie Black (Εκδόσεις Ίκαρος), που μιλάει για την αξία του δώρου και τη χαρά που νιώθει ο καθένας μας όταν δίνει.
Μια νέα κουκλοθεατρική παράσταση μας μεταφέρει τη μαγεία των Χριστουγέννων και τη χαρά της προσφοράς.
Διασκευή: Χρήστος Χριστόπουλος / Κατασκευές: Μαργαρίτα Δημητρούση / Κοστούμια: Ηρώ Σούνδια
Εμψύχωση: Μαργαρίτα Δημητρούση, Ηρώ Σούνδια / Διάρκεια: 40′“Τα Χριστούγεννα του Λύκου Ζαχαρία” – Διαδραστική θεατρική αφήγηση (Χριστούγεννα)

Στον Λύκο Ζαχαρία δεν αρέσουν καθόλου τα Χριστούγεννα! Τριγυρίζει μουτρωμένος ψάχνοντας παρέα για να παίξει χιονοπόλεμο. Όλοι όμως είναι απασχολημένοι με τις προετοιμασίες των γιορτών.
Ευτυχώς οι φίλοι του θα τον βοηθήσουν να μπει κι αυτός στο γιορτινό κλίμα των ημερών. Φυσικά στο τέλος τον περιμένει μια υπέροχη έκπληξη!
Μια διαδραστική αφήγηση του αγαπημένου παραμυθιού της Orianne Lallemand με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών στους ρόλους των φίλων του λύκου Ζαχαρία.

Σχεδιασμός: Χρήστος Χριστόπουλος / Υλοποίηση: Ελένη Ζαφείρη, Σοφία Νικολοπούλου / Διάρκεια: 50’

“Μια Αποκριά, μια Ιστορία” – Διαδραστικό θεατρικό πρόγραμμα (Απόκριες)
Είσαι καλεσμένος σε αποκριάτικο πάρτι και δεν ξέρεις τι να ντυθείς; Μπορείς να εμπνευστείς από την Αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο ή την παλιά Αθήνα! Εμείς αναλαμβάνουμε να σε ταξιδέψουμε στη μαγική ιστορία της Αποκριάς με θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμούς, μεταμφιέσεις, μουσική και φυσικά χορό, ζωντανεύοντας έθιμα και συνήθειες από κάθε εποχή.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιάσει η θεατρολόγος Μαρία Νομικού και υλοποιεί η Ομάδα Θεάτρου Ανεμόμυλοι / Διάρκεια: 60’

Χρήσιμες πληροφορίες
– Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται σε σχολεία και χώρους εκδηλώσεων.
– Ο μέγιστος αριθμός παιδιών για τις διαδραστικές παραστάσεις & τα εργαστήρια είναι 40 παιδιά.

Ανεμόμυλοι – Ομάδα θεάτρου  6977741330  – [email protected]

Copyrighted Image