ΝέαΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

“Τα Παραμύθια της οθόνης” από το Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

Κάλεσμα για νέες “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ” δραστηριότητες

Στη νέα εποχή, που έχει νέα πρωτόγνωρα πράγματα να μας προτείνει πρέπει να απαντήσουμε και να αντισταθούμε με νέα όπλα. Μπορεί να μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε αδρανείς και απαθείς. Τα πράγματα και τα γεγονότα δεν μας επιβάλλονται, αλλά εμείς τα οδηγούμε. Έτσι λοιπόν στο σύνθημα  «Μένουμε σπίτι» προσθέτουμε  «…εντάξει, αλλά σε εγρήγορση».
Το ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ λοιπόν καλεί τον κόσμο (φοβόμαστε να πούμε κοινό) αντί μπαγιάτικων προηγούμενων παραστάσεων, να ανταποκριθεί σε πρωτότυπες φρέσκιες δράσεις/προτάσεις :

 

Τα Παραμύθια της οθόνης

Mία δράση που αφορά τα παιδιά και τους γονείς  και υλοποιείται από το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ, την παιδική μας σκηνή, και τους ηθοποιούς μας. Ένας ηθοποιός από το θέατρο, έχει στήσει το σκηνικό του ειδικά για την κάμερα και μας λέει παραμύθια παίζοντας, ζωντανεύοντας τα και επικοινωνώντας με τα έγκλειστα παιδιά και τους γονείς.
H θεατρική δράση είναι ειδικά μελετημένη και στημένη για την κάμερα, καθώς και η διάδραση που γίνεται με τα παιδιά που παρακολουθούν. Η διαδικτυακή παράσταση γίνεται μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας και μπορεί να γίνει με έναν ή περισσότερους μικρούς θεατές-γονείς.
Βασική προϋπόθεση να υπάρχει laptop με κάμερα και σύνδεση στο διαδίκτυο και να προηγηθεί επικοινωνία μαζί μας για να μας δώσουν ένα mail, ώστε να γίνει η σύνδεση και στη συνέχεια η παράσταση. Η δράση είναι πιλοτική και άρα ΔΩΡΕΑΝ. Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 6944360015 και να κλείσουν την «παράσταση τους.»

Επιμέλεια – σκηνοθεσία- ερμηνεία: Λαμπρινή Θάνου

Φώτα πάμε…

Πρόκειται για ένα κάλεσμα. Μία πρόσκληση σε όποιον αισθάνεται δημιουργικά, καθώς είναι κλεισμένος, όπως όλοι μας, στο σπίτι του.
Εάν λοιπόν αυτή η κατάσταση απελευθερώνει τη φαντασία, την ευαισθησία και τη δημιουργικότητα σας, ελάτε να το κάνουμε μαζί!
Εκφραστείτε γράφοντας  ένα ποίημα, διήγημα, μια βαθύτερη σκέψη σας ή ένα παραμύθι.
Εκφραστείτε με τη μουσική παίζοντας ένα μουσικό έργο, τραγουδώντας ένα τραγούδι.
Εκφραστείτε παίζοντας ένα θεατρικό σκετς ή μονόλογο, δικό σας η άλλου συγγραφέα, μόνοι σας η μαζί με κάποιον άλλο.
Ελάτε, μαζί με άλλους δημιουργούς, να γίνουμε μία παρέα από το σπίτι και να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Να δημιουργήσουμε ένα συλλογικό έργο και να το παρουσιάσουμε σε live streaming στις σελίδες του θεάτρου.
Και όταν με το καλό ξεμπλέξουμε από τον ακατανόμαστο  κορωνοϊό, να την παρουσιάσουμε –γιατί όχι- σε μία πανηγυρική παράσταση στο θέατρο.

Οι ενδιαφερόμενοι στείλτε ένα mail στο [email protected].  

Εμείς θα σας στείλουμε μία έντυπη φόρμα, όπου θα περιγράψετε με λεπτομέρεια αυτό που θέλετε  να παρουσιάσετε. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι μία συνάντηση για μια πρόβα τζενεράλε και τέλος, η παρουσίαση. 

Copyrighted Image