Νέα

Πρόγραμμα Παιδικής–Εφηβικής Σκηνής του Γυάλινου Μουσικού θεάτρου

Στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού θεάτρου φιλοξενώντας κάθε χρόνο σχεδόν 70.000 μικρούς και μεγάλους θεατές, παραμένουμε αισιόδοξοι, δημιουργικοί και κυρίως συνεπείς στην εκπαιδευτική, ψυχαγωγική και πολιτιστική μας πορεία.

Εν μέσω αυτής της συνθήκης και κυρίως περιμένοντας τις καθυστερημένες αποφάσεις των αρμόδιων φορέων σχετικά με τη λειτουργία των θεάτρων και ειδικότερα των παιδικών σκηνών, εξακολουθούμε να σχεδιάζουμε μια νέα μεγάλη παραγωγή. Παρά την απολύτως δικαιολογημένη αβεβαιότητα λόγω της εξέλιξης της πανδημίας αλλά και την αδικαιολόγητη ασάφεια των οδηγιών ως προς τη λειτουργίας μας -με γνώμονα πάντα την προάσπιση της δημόσιας υγείας– θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί και να διασφαλίσουμε θέσεις εργασίας, να διατηρήσουμε ακμαίο το ηθικό των καλλιτεχνών και των συνεργατών μας και να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη όλων, εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών που μας στηρίζουν τα τελευταία χρόνια.

Την αυλαία λοιπόν σχεδιάζεται να ανοίξει για περιορισμένες παραστάσεις ο «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου σε διασκευή – σκηνοθεσία της Ελένης Βλάχου και μουσική του Ηλία Βαμβακούση, το έργο, που παρά την απρόσμενη διακοπή, παρακολούθησαν πέρσι περισσότεροι από 50.000 μικροί και μεγάλοι θεατές. 

Η νέα μας παράσταση «Ταρτούφος», η σπουδαία κωμωδία του Μολιέρου, από τους ίδιους συντελεστές, προγραμματίζεται να ανέβει τον Δεκέμβριο του 2020. Με αυτά τα δύο έργα, αλλά και τον «Έμπορο της Βενετίας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία πρόπερσι, ολοκληρώνουμε ένα αφιέρωμα στο θέατρο της Αναγέννησης. Κλείνουμε έναν κύκλο διαχρονικών έργων που σπάνια ανεβαίνουν για παιδιά και τα βοηθούν να εξοικειωθούν με το ύφος μεγάλων κλασικών θεατρικών συγγραφέων και να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την αξία των έργων τους.

Με σταθερή την ομάδα των βασικών συντελεστών, την Ελένη Βλάχου στη διασκευή και τη σκηνοθεσία και τον Ηλία Βαμβακούση στην πρωτότυπη μουσική,  ένας πολυμελής θίασος, θα ξεκινήσει ένα ανατρεπτικό κωμικό ταξίδι για να αφηγηθεί την ιστορία του μυστήριου κύριου Ταρτούφου που δεν είναι αυτός που φαίνεται… Να την φέρουν στο σήμερα, στην εποχή μας, μια εποχή όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται…

 

ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή για παιδιά – Σκηνοθεσία: Ελένη Βλάχου

Μουσική σύνθεση – Μουσική διδασκαλία – Ζωντανή εκτέλεση: Ηλίας Βαμβακούσης

Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Κινησιολογία – Χορογραφία: Βρισηίδα Σολωμού

Φωτογραφίες – Βίντεο: Πάτροκλος Σκαφίδας

Γραφιστικά: Γιάννης Στύλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Ψυλλάς

Υπεύθυνος φωτισμών: Αργύρης Καλοπήτας

Υπεύθυνοι ήχου: Γιάννης Κολεβέντης, Γιώργος Κολεβέντης

Βοηθός παραγωγής: Αρθούρος Ντόι

Βοηθός οργάνωσης παραγωγής: Πόπη Τζινευράκη

Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων: Μυρτώ Απαλοπούλου

Οργάνωση παραγωγής: Εύη Κουρεμένου

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΠΑΙΖΟΥΝ (αλφαβητικά): Μαργαρίτα Αμαραντίδη, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Στέλιος Θεοδώρου – Γκλίναβος, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Γιώργος Ματζιάρης, Δημήτρης Μηλιώτης, Χαρά Τζόκα

Μουσικός επί σκηνής: Ηλίας Βαμβακούσης

Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τις οριστικές ημερομηνίες έναρξης των παραστάσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν για τη λειτουργία των θεάτρων

Παραστάσεις

Καθημερινά οργανωμένες για σχολεία στις 10:30

Κυριακές στις 12:00

Το θέατρο θα λειτουργήσει αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων σχετικά με την πληρότητα των χώρων και την τήρηση των απαραίτητων μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image