Θέατρο για παιδιά 3-12 ετών

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Αλκμήνη “Φουτουρία”

Σε έναν μακρινό γαλαξία, υπάρχει μία χώρα που τη λένε Φουτουρία, στην οποία άνθρωποι και ρομπότ συμβιώνουν μαζί ειρηνικά. Στην Φουτουρία ζει ένας βασιλιάς που έχει επιβάλει πολύ αυ-στηρούς νόμους, κάνοντας έτσι την καθημερινότητα ελεγχόμενη, ήσυχη και ομαλή. Οι άνθρωποι όμως δεν είναι ευτυχισμένοι. Μια μέρα ένα περιστατικό σπάει την μονοτονία. Ένα κορίτσι, η Αυριάνα 245, αποφασίζει να σταματήσει τη δουλειά της και να βγει να χορέψει έξω στη βροχή.

Αυτό ήταν απαγορευμένο στην Φουτουρία και ειδικά σε ώρα εργασίας. Από κει και μετά η ηρωίδα μας μπαίνει σε αναπάντεχες περιπέτειες και καταδιώκεται από τις αρχές σε ένα μεγάλο κυνηγητό, που κορυφώνεται όταν συναντήσει τον Ροβέρτο, τον δημιουργό μιας μηχανής που ταξιδεύει στο χρόνο. Η Αυριάνα ερωτεύεται το Ροβέρτο και όταν εκείνος συλλαμβάνεται από τις αρχές θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει να τον σώσει ή όχι.Η Αυριάνα ζώντας σε ένα ουτοπικό μέλλον, που η έννοια της ελευθερίας είναι αμφισβητήσιμη και όλα φαίνονται κανονισμένα και φυσιολογικά, τυχαία, ανακαλύπτει μια άλλη πραγματικότητα και ακολουθεί ένα διαφορετικό δρόμο.

Την παράσταση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι βασισμένο σε τεχνικές Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), συμμετέχουν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν. Στόχοι του Δράματος είναι η ανάπτυξη της ικανότητας προφορικής επικοινωνίας, η καλλιέργεια της αισθητικής έκφρασης και η προαγωγή της κριτικής σκέψης.

Παίζουν: Χριστιάνα Κανδυλιώτη, Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος

Κείμενο: Hippo – Νίκος Τσιώτσος
Σχεδιασμός δραστηριότητων εκπαιδευτικού δράματος: Καλλιόπη Φύκαρη, ομάδα Hippo
Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου
Κίνηση: Χάρης Πεχλιβανίδης, Ελένη Βάκα
Μουσική: Ηippo – Πάρης Φράγκος

Σκηνοθεσία: Hippo

Εισιτήρια: 8 € / 6 €

Από την Κυριακή 11 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 17:00 

Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι (Στάση Μετρό: Κεραμεικός) – Τηλ.: 2103428650

Copyrighted Image