Θέατρο για παιδιά 3-12 ετών

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Θέατρο της Ημέρας “Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας”

Το Θέατρο της Ημέρας παρουσιάζει εκ νέου την παιδική παράσταση – θεατρικό παιχνίδι, «Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας» που στην πρώτη του παρουσίαση πριν από αρκετά χρόνια, είχε ενθουσιάσει γονείς και παιδιά!

Η παράσταση, πλήρως ανανεωμένη, με νέο θίασο και νέα θεατρικά παιχνίδια θα παρουσιάζεται από την Κυριακή 11 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 5.00 το απόγευμα σε σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοντζολή και παιδαγωγική επιμέλεια Λάκη Κουρετζή.

«Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας» είναι ένα θεατρικό έργο στο οποίο για πρώτη φορά προσεγγίζεται το θέμα της σωστής και ποιοτικής διατροφής των παιδιών.

Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων, αποκαλύπτονται με χιούμορ τα πολύτιμα μυστικά των τροφών και παράλληλα με θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά συμμετέχουν σ’ ένα φανταστικό, διασκεδαστικό, βιωματικό ταξίδι στη διάρκεια του οποίου κατανοούν την αξία της υγιεινής διατροφής.

Περίληψη του έργου:

Στο χωριό Μεγαλομπουκιά ζουν και εργάζονται ο Σάκης Γαλατάκης, η Τίνα Πατατίνα, η Φρουτένια, ο Σαλατάκης και πολλοί άλλοι φίλοι τους. Μια  μέρα φθάνει ένα γράμμα από το Διεθνή Οργανισμό Υγείας και Διατροφής. Το χωριό τους έχει επιλεγεί να διαγωνιστεί μαζί με άλλα εννέα χωριά για το ποιος παράγει τις πιο υγιεινές τροφές για τους ανθρώπους, ενώ θα ληφθεί υπ’ όψιν και το περιβάλλον. Οι Μεγαλομπουκίτες ενθουσιάζονται και αρχίζουν να ετοιμάζονται για το διαγωνισμό και το βραβείο. Οι Χημικοχωρίτες όμως – ο Ανθρακόλας, η Ταμιακή Μηχανή, η Κρουασένια, ο Τουρτάκιας και οι υπόλοιποι συντοπίτες τους – καταστρώνουν ένα φοβερό σχέδιο για να τους εμποδίσουν να πάρουν το βραβείο.

Με τα χημικά τους όπλα θα ρίξουν στα χτήματα της Μεγαλομπουκιάς για να τα καταστρέψουν: φυτοφάρμακα, ορμόνες, καμένο λάδι, πολύ λίπος και ζάχαρη, χημικά συντηρητικά και χρωστικές ουσίες. Μετά θα τους τα αρπάξουν σχεδόν τσάμπα για να χτίσουν και εκεί εργοστάσια που θα παράγουν βλαβερές για την υγεία τροφές.

Έτσι σιγά – σιγά θα γίνουν οι πιο πλούσιοι και θα εξουσιάσουν όλο τον πλανήτη.
Μετά από πολλές περιπέτειες οι Μεγαλομπουκίτες χρησιμοποιώντας το καθαρό μυαλό τους και τα δικά τους μέσα, με ένα φανταστικό και πρωτότυπο τρόπο εξοντώνουν τους Χημικοχωρίτες και κερδίζουν το βραβείο.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Μοντζολή
Παιδαγωγική επιμέλεια: Λάκης Κουρετζής
Μουσική: Γιάννης Μακρίδης

Ερμηνεύουν: Ισίδωρος Σταμούλης, Όλγα Μουργελά, Σωτήρης Χατζηνικολάου, Δανάη Δασκαλάκη

Με τη συμμετοχή έμπειρων και ειδικά εκπαιδευμένων θεατροπαιδαγωγών- εμψυχωτών θεατρικού παιχνιδιού.

Βασική Εμψύχωση: Κάτια Μακρυκώστα

Έναρξη παραστάσεων: 11 Οκτωβρίου 2015

Κάθε Κυριακή ώρα 5:00μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: παιδιά 9 ευρώ €, γονείς-συνοδοί, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων με κάρτα ανεργίας
7 ευρώ€, ομαδικό 6 €ευρώ
Διάρκεια παράστασης: 1.30΄ (με το διάλειμμα)

Για σχολεία και νηπιαγωγεία: Καθημερινά 10-12 π.μ. οργανωμένες παραστάσεις ύστερα από ιδιαίτερη συμφωνία. Τιμή εισιτηρίου: 6 €
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 2,5 ετών.

Πληροφορίες: Τηλ. 2106929090, 2106995777

Θέατρο της Ημέρας, Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, (Μετρό Πανόρμου)

Copyrighted Image