Θέατρο για παιδιά 3-12 ετών

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Φούρνος “Μάρκος ο γάτος”

 Για παιδιά από 2,5 έως 5,5 έτων

Ο Μάρκος είναι ένας ευτυχισμένος φοβερός και τρομερός γάτος. Ζει σε ένα σπιτάκι μαζί με την αφεντικίνα του την κυρία-Φλώρα. Δεν έχει παράπονο για τίποτα. Όμως, όλα στη ζωή του αλλάζουν όταν η κυρία-Φλώρα βρίσκει ένα μικρό σκυλάκι έξω από την πόρτα του σπιτιού της & αποφασίζει να το κρατήσει. Ο Μάρκος νιώθει ότι μέρα με τη μέρα χάνει την αφεντικίνα του, η οποία δίνει σημασία μόνο στο σκυλάκι. Για να την ξανακερδίσει προσπαθεί να αλλάξει τον εαυτό του και να γίνει κάτι καλύτερο από αυτό που είναι.

Πρόκειται για ένα έργο ειδικά γραμμένο για τον  Φούρνο

Με μηνύματα για την ευαίσθητη σχέση γονιού με παιδί ειδικά μετά τον ερχομό ενός μικρού αδελφού, με την συμμετοχή όλων των παιδιών που παρακολουθούν την παράσταση με πολύ χιούμορ μουσική κούκλες και 2 ηθοποιούς το έργο προσφέρει τρυφερές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-σκηνοθεσία Ελεάννα Σαντοριναίου

Σκηνογραφία  Αντώνης Νομικός

Κούκλες-Επιμέλεια Κοστουμιών Άννα Σαντοριναίου

Μουσική πρωτότυπη  ABC (Alternative Blues Company)

Φωτιστική επιμέλεια: Πολυδεύκης Κιρλίδης

Παίζουν   Ευγενία Μαραγκού  Ματίνα Δημητροπούλου

Παραγωγή: Θέατρο Φούρνος

Διάρκεια παράστασης 55’

Κάθε Σάββατο στις 5:30

Τιμή εισιτηρίου: 8€

Θέατρο Φούρνος – Μαυρομιχάλη 168,Εξάρχεια – τηλ.2106460748

 

Μια σκέψη για το “Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Φούρνος “Μάρκος ο γάτος”

  • Ευχαριστώ για την πρόσκληση! Η παράσταση είναι δομημένη, έχει ρυθμό, διαδραστικότητα -με μέτρο και αμεσότητα-που εξοικιώνει τα παιδιά με τις χνουδωτές κούκλες, ωραία σκηνικά και ένα θέμα με καθολικότητα (ζήλεια) που εγείρει έντονα συναισθήματα. Οι ηθοποιοί έντεχνα και μεθοδικά, μέσα από καλή υποκριτική και ευρύματα, οδηγούν τα παιδιά στο να συμπάσχουν με τον ήρωα-γάτο και να’πορεύονται’ μαζί του ως συμπρωταγωνιστές εντός και εκτός σκηνής και από την αρχή ως το τέλος της παράστασης. Η μία κόρη μου ταυτίστηκε με τον ήρωα, η άλλη ανακουφίστηκε με τη λύση που δόθηκε στο τέλος. Επιπλέον, ο τρόπος που οι ηθοποιοί τις πλησίασαν με τις κούκλες τις ξεφόβισαν και ζωγράφισαν εικόνες εμπνευσμένες από την παράσταση.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image