Θέατρο για παιδιά 3-12 ετών

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Βαφείο “Ο Τομ Τιριτόμ κι η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο”

H Αριστέα Κοντραφούρη σε συνεργασία με την ομάδα Το Νήμα μετά την επιτυχημένη παράσταση της «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα , μια απλή βελόνα» του Χρήστου Μπουλώτη πειραματίζεται πάλι σε ένα υπέροχο κείμενου του σημαντικού συγγραφέα παιδικών παραμυθιών.

Το πρώτο μέρος αυτής της πρωτότυπης θεατρικής πρότασης έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Πέρσι, από τον Δεκέμβριο εως τον Μάιο, σε αυτοτελή εργαστήρια που έγιναν στο χώρο της ομάδας το Νήμα, γονείς και παιδιά βοήθησαν και ενέπνευσαν τη δημιουργό να σκηνοθετήσει τη παράσταση μέσα από θεατρικά παιχνίδια, κατασκευές, δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν μαζί με παιδιά και γονείς.

Τα σκηνικά και οι κούκλες είναι φτιαγμένα από την Αριστέα Κοντραφούρη με την καθοδήγηση της Εμμανουέλα Καποκάκη με σακούλες σκουπιδιών , σωσίβια-λάστιχα και κάδρα.

Φέτος θα πραγματοποιηθεί η παράσταση στην οποία οι πρωταγωνιστες του παραμυθιού αλλά και οι άλλοι ήρωες εκτός από τις κούκλες και την ηθοποιό θα παίζονται κάθε φορά από το κοινό.

Έτσι η παράσταση είναι με όλη τη σημασία της λέξης διαδραστική. Εκτός όμως από διαδραστική είναι και πρωτότυπη γιατί είναι η πρώτη φορά που σε παιδική παράσταση τους ρόλους θα τους παίζει το κοινό, χωρίς προετοιμασία, αλλά ακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο είναι σκηνοθετημένη και δομημένη η παράσταση . Σε αυτήν την παράσταση τον καθοριστικό ρόλο τον παίζει το κοινό!

Λίγα λόγια για το παραμύθι

Το παραμύθι αναφέρεται σε  μια χώρα, την Ελκαζίνη, όπου για μια ασήμαντη αφορμή οι κάτοικοι χωρίζουν τη γέφυρα με τις επτά καμάρες. Τώρα πια, το ποτάμι τους κόβει στα δύο και η Ελκαζίνη χωρίζεται στην Έλκα και τη Ζίνη. Οι κάτοικοι χάνουν τη φωνή τους ή μάλλον καλύτερα επικοινωνούν μεταξύ τους  ψιθυριστά. Τα ρολόγια σταματούν και τα πάντα αρχίζουν σιγά σιγά να καταστρέφονται. Ώσπου κάποια στιγμή γεννιέται ο Τομ Τιριτόμ. Ο Τομ αποφασίζει να ενώσει τις δυο πλευρές κάνοντας κάτι γενναίο. Περνά στην απέναντι  πλευρά για να γνωρίσει τους «κακούς» κατοίκους και να τους αλλάξει τα μυαλά. Με μοναδικούς τους σύμμαχους το ταμπούρλο και την αγάπη, και  με παρέα του ένα κορίτσι, τη Μαρία αποδεικνύει πώς «ο τσακωμός μόνο φτώχεια φέρνει στην καρδιά»!  Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία όλα μαζί να χτίσουν τη γέφυρα πάνω στη σκηνή με τεράστια τουβλάκια!

Συντελεστές

Σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία, ερμηνεία: Aριστέα Κοντραφούρη

Κατασκευή κούκλας: Αριστέα Κοντραφούρη με την καθοδήγηση της Εμμανουέλας Καποκάκη

Χορογραφία-κινησιολογία: Αγγελική Μουτσοπούλου

Μουσική: Μανώλης Σπανός

Κατασκευή σκηνικού: Σάββας Σουρμελίδης

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Φωτογραφίες: Γιάννης Πουλημένος

Από 8 Νοεμβρίου, κάθε Κυριακή στις 12.00

Είσοδος: 8€ γενική είσοδος και 5€ ειδική τιμή

Θέατρο Βαφείο, Αγ. Όρους 16 και Κωνσταντινουπόλεως – τηλ.2103425637

Copyrighted Image