Θέατρο για παιδιά 3-12 ετών

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Δημοτικό Θέατρο Πειραιά “Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος”

Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος  του Λέοντα Τολστόι από τη βραβευμένη θεατρική ομάδα

THE 3RD PERSON THEATRE GROUP 

Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος; Ποια είναι η σχέση του με την απληστία; Κι η εξουσία, ποιο ρόλο παίζει στη καθημερινή μας ζωή; Οι απαντήσεις στο έργο του Λέοντα Τολστόι, Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος, με το οποίο θα ανοίξει η Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Η βραβευμένη νεανική θεατρική ομάδα THE 3RD PERSON THEATRE GROUP  επιμελείται αυτή την παράσταση η οποία συνδυάζει   την αφήγηση με τον χορό και τη μουσική.

Οι ηθοποιοί της παράστασης, με συνεργούς τις διαφορετικές μορφές τέχνης, επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά αλλά και τους έφηβους, σε θέματα καίρια για την εποχή μας.  Στόχος της ομάδας είναι να φέρει σε επαφή διαφορετικούς καλλιτέχνες με σκοπό την δημιουργία μιας τέχνης που θα στηρίζεται στην ομαδική εξέλιξη και στις προσωπικές καλλιτεχνικές εμπειρίες.

   Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος του Λέοντα Τολστόι

Η ιστορία γραμμένη το 1885 μιλά για έναν αγρότη, τον Παχόμ, που αποκτά μεγάλη περιουσία και που σταδιακά τα «υπάρχοντά του τα πολλά, άναψαν μέσα του την επιθυμία να αποκτήσει όλο και περισσότερα».

unnamed

Ένας τεράστιος ήλιος δεσπόζει στη σκηνή, οι ακτίνες  του απλώνονται  σε όλη την οροφή και το θέατρο μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο χωράφι, σε ένα τεράστιο κομμάτι γης.

Ξημερώνει… Σιγά- σιγά φωτίζεται η σκηνή και αποκαλύπτεται  ένας μικρόκοσμος που κυλάει μέσα του η ζωή, το φως της μέρας εισβάλλει από παντού και πλημμυρίζει όλους τους χώρους του ιστορικού θεάτρου. Τέσσερις αφηγητές, μπαίνουν αθόρυβα, γρήγορα, κάποιος τρέχοντας, άλλος με το τρίκυκλο ποδήλατο του, άλλος πετώντας…

Είναι πανέτοιμοι  και αποφασισμένοι να πουν την «πιο μεγάλη ιστορία που έχει γραφτεί ποτέ»!!! Την ιστορία του Παχόμ, ενός αγρότη που ήθελε, ήθελε, όλο ήθελε. Την ιστορία του Παχόμ που από φτωχός αγρότης έγινε μεγαλοκτηματίας, και δεν σταμάτησε να αναζητά όλο και περισσότερη γη. Μια ιστορία για την απληστία, για τον Παχόμ που δεν χόρταινε με τίποτα!

Μόλις φτάσουν στη σκηνή θα συναντήσουν ένα σκιάχτρο, μια μεγάλη κούκλα, με μυστικές και υπερφυσικές ιδιότητες! Οι αφηγητές θα δώσουν ζωή στο σκιάχτρο που θα γίνει ο ήρωας του έργου, ο Παχόμ!!!

Χρώματα, φώτα, ήχοι, χορός, τραγούδια, αυτοσχεδιασμοί, μεταμφιέσεις και αφήγηση γεμίζουν την αίθουσα για να χαρίσουν  την φαντασμαγορία ενός κλασικού έργου, ανεβασμένου σε ένα κλασικό θέατρο, μέσα από τη σύγχρονη ματιά νέων δημιουργών, μια εμπειρία μοναδική, τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους!

Μέσα από την παράσταση, τα παιδιά, απολαμβάνουν το παιχνίδι, το χορό και το τραγούδι και μυούνται στα βασικά συστατικά της θεατρικής πράξης.

Το έργο Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος παρουσιάζεται για τα  σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  καθώς και για νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Στο τέλος της παράστασης παρέχεται στους δασκάλους εκπαιδευτικό υλικό για την τάξη.

Ταυτότητα της παράστασης

 Σκηνοθεσία: Ελένη Ζαραφίδου, Βαλάντης Φράγκος,  Αντιγόνη Φρυδά

Δραματουργική Επεξεργασία: Σέβη Ματσακίδου

Μουσική: Γιάννης Σαββίδης

Σκηνικά – Κοστούμια: Ολγα Μπρούμα / Μυρτώ Σοφιαδέλη

Κίνηση: Μαρία Φουντούλη

Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη  / Βοηθός φωτισμών:  Θέμης Θεοχάρογλου

Ηθοποιοί: Ελένη Ζαραφίδου, Βαλάντης Φράγκος, Αντιγόνη Φρυδά, , Αναστασία Χατζάρα, Στέργιος Κοντακιώτης

Φωτογραφίες: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη / Photo editing: Θέμης Θεοχάρογλου

Πρεμιέρα Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Ώρες Παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 13.00 και κάθε Κυριακή στις 11.00

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 5,7 ευρώ

Κατόπιν συνεννόησης θα πραγματοποιούνται και παραστάσεις για σχολεία τις καθημερινές.

Για πληροφορίες: τηλ: 694 8084 947 & 210 4143310/320/327

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς – τηλ.210 414 3300 


Copyrighted Image